Първо да се извиня ако мястото на темата не е в този форум, но ми се стори като най - подходящ. Ако не е за тук, моля модераторите да я преместят.Та по темата, хора, съвсем бос съм в тази област, но съм решил да си купя колело и реших да посъбера мнения преди да си дам парите Всякакви идеи и препоръки са добре дошли. Също така ме интересува на кое най - вече да обърна внимание.Истината е, че в моя град /Сливен/ няма голямо разнообразие, но все пак си харесах едно. Води се планинско, модел тази година, рамка "Cross" и скорости с палци Шимано (май така беше, не ми се смейте...пиша по памет) Двойно олекотен аломиний ... каквото и да значи това, но си е доста леко..сериозно Велосипеда е с обикновените спирачки, а не с дисковите и само с преден амортисьор. Забравих да спомена, този беше най - големия модел, с 28 цолови "джанти" и рамка XL, което е доста добре за моите 106кг и 2м. височина.Велосипеда ще се кара най - вече по асфалт и малко по чукарите.Иска ми се да е ново и разполагам с околу 500лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питанка относно велосипед...
Collapse
X
-
Сливен е град с традиции в колоезденето. Не напразно има и колодрум (не знам дали не е единствения в България).Има и много хора, разбиращи от велосипеди. Има и колоездачен клуб (не ме питай къде е - не знам... едно време беше на Орлето, но май вече не е там).Мисля, че има и свестни магазини за велосипеди. Отдавна не живея там вече и не знам къде какво има.Иначе - и моето е Cross и съм много доволен - макар и да няма амортисьори. Но пък си има калници (МНОГО полезни неща) и предпазител за крачоли на веригата (също много полезно).
-
И аз не разбирам много, но имам два DRAG-а (Hacker и ZX1) и съм доволен много. Наистина не си взимай колело с два амортисьора и дискови спирачки за 300 лева. Нито амортисьорите ще са такива, нито спирачките ще са спирачки. Моите с гумички спират перфектно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Идеята на новите, "модерни" и скъпи колела е винаги да искаш нещо повече (понеже са предназначени за тинейджъри, които си ги мерят). Обикновено стойноста на велосипеда зависи от "качеството" и вида на компонентите - примерно една вилка струва от 30-40 до ... може и до 800 да стигне, скорости и спирачки от х до 10 пъти х цена, алуминиева рамка, ръкохватки, курбели, колчета за седалки, лапи за кормило и... По това, което описваш за парите които си приготвил един Драг ZX 4 про едишън с V брейк ти върши идеална работа (такава ще ти свърши и всеки друг аналогичен). Ако правиш екстремни спускания ще се наложи байк с хидравлична спирачка с дискове. Също зависи дали искаш фул суспенжън или само амортисьорна вилка. Българските марки по принцип са на топ ниво (БГ е един от най-големите износители на байкове при това добри). Крос също е добър вариант. Само не си купувай от Метро, Кауфланд и пр. понеже там са китайските тояги. Иначе от китайски сайтове могат да се купят добри компоненти също китайско производтво, но веригите правят евтини сбиртоци.Личното ми мнение е, че можеш да си вземеш и ІІ-ра употреба висок клас байк в отлично състояние с тези пари, което е по-добре (аз съм си купувал по този начин супер байк от София от женския пазар преди няколко години).Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Влез в сайта на Вивело и си направи конфигурация каквато пожелаеш, ще ти изработят мечтания велосипед. Там съм виждал велосипед който тежеше 11кг. и развиваше скорост от 140км/ч. - На туй нещо не бих се качил.Или ако си в София направо ходи в магазина им консултантите им са много добри и ще те насочат. Не го приемай като реклама, познавам собствениците и знам че са големи фенове на велосипедите дори имат и отбор който се състезава в няколко шампионата, така че ще получиш компетенти мнения по въпросите ти.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Грабвай едно Ferrini R3 от промоцията. Заслужава си всеки лев. Няма по-добро за тези пари, че и за малко от горе
Коментар
-
444лв за колело?Не, че е много, ама за още 200лв ще си взема автомобил. Сега веднага ще наскачат веломаните и ще кажат, че за под 2000лв не може да се вземе читаво колело. Аз си купих едно явно китайско от Иляенци за 100-на лева. Карах го едно лято. Ми... колело. Педали, верига, спирачки. Видях, че не е за мен тая работа, да въртя педалите и го продадох.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Сега веднага ще наскачат веломаните и ще кажат, че за под 2000лв не може да се вземе читаво колело.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
BO написа:444лв за колело?Не, че е много, ама за още 200лв ще си взема автомобил. Сега веднага ще наскачат веломаните и ще кажат, че за под 2000лв не може да се вземе читаво колело. Аз си купих едно явно китайско от Иляенци за 100-на лева. Карах го едно лято. Ми... колело. Педали, верига, спирачки. Видях, че не е за мен тая работа, да въртя педалите и го продадох.
Коментар
-
Моето мнение е да идеш в магазин и да разгледаш какво има и продавачът да те консултира.Просто както за телевизори,компютри,автомобили,хладилници,перални и т.н. и за велосипед ще чуеш 100 различни мнения.Аз лично преди много години като юноша когато си купувах си взех Робифир Аризона-благоевградско производство.Единственото,което гледах е да е с по-стабилна рамка,защото го вземах с идеята да го карам през чукарите,да скачам бордюри и да слизам стълби с аверчетата,а на някои от тях класическата триъгълна рамка не издържаше и се налагаше заварка.Беше малко над 200лв. и предвид боя дето ядеше бях много доволен.Единствено ме е яд,че не доплатих за подсилени капли и с нормалните няколко пъти се е налагало да ги изправям.Ако го бях карал човешки сигурно нищо нямаше да пипна.От няколко години не карам и го продадох да не ми заема място и още си го карат.Ей им го сайта http://www.robifir-bike.com/products.htmlИ все пак най-добре според мен е да направиш горното,за да не ти се размъти главата съвсем Успех и да се похвалиш какво си взелEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Колеги какво ще кажете за това: http://www.crosscycle.com/en/catalog...ig-foot-8.html доста над моя бюджет е, но пък може да го взема на изплащане... Все пак няма всеки месец да купувам колело, а това ми се струва доста по - добро.
Коментар
-
nickname написа:Колеги какво ще кажете за това: http://www.crosscycle.com/en/catalog...ig-foot-8.html доста над моя бюджет е, но пък може да го взема на изплащане... Все пак няма всеки месец да купувам колело, а това ми се струва доста по - добро.EX.FIAT REGATA 1.3 1984 г :EX.FIAT TIPO1.4 1988 г .EX.FIAT TEMPRA 1.6 1997 г
EX.FIAT PUNTO mk2 1.2 8v 2002 г :EX.FIAT GRANDE PUNTO 1.2 8V 2007
FIAT SEDICI 1.6.16V 4X4 2010 г.Nissan Qashqai+2 petrol 4×4 2010.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар