Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Блъснах Крава - Питане.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, Направих консултация с адвокат, ще се опитаме да минем през Гаранционния фонд. Направиха оглед от застрахователя с цел установяване на материални щети. Положението не е толкова сериозно колкото изглеждаше вчера след удара въпреки че изглежда доста намачкана ми се струва че не е посукана.

Коментар

На мен ми е интересно - на какво основание заключихте, че кравата е виновна?Колега Тео2, искаш да кажеш, че ти като вида залетялата се крава, спря, а тя се блъсна в спрялата ти кола ли?

Коментар

teo2 написа:
        Колеги, Направих консултация с адвокат, ще се опитаме да минем през Гаранционния фонд...
        Дано успеете, но не виждам логика. Въпреки, че в твоя случай е участник в ПТП, кравата не е превозно средство и няма нужда от застраховка ГО. Да блъснеш или да те блъсне крава е все едно върху колата ти да падне дърво, или някой вандал да я потроши, или да ти я ударят на паркинг, или да я потрошиш в дупка. Ако при такава ситуация успеете чрез Гаранционния фонд, тогава какъв е смисълът да се прави Каско?
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          Що не им правят гражданска на тия крави не мога да разбера.......
          Ами трябва да им правят. Щом по презумция и на колите които стоят без да се карат трябва да се прави гражданска защото можела да тръгне и да удари друга, значи и кравата може да тръгне по пътя.Не се шегувам, редно е всички твари по пътя да имат.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Immortal написа:
            На мен ми е интересно - на какво основание заключихте, че кравата е виновна?Колега Тео2, искаш да кажеш, че ти като вида залетялата се крава, спря, а тя се блъсна в спрялата ти кола ли?
            Не колега, не беше точно така! Кравата няма как да бъде виновна, вината е на пастира че не е контролирал животното. В такива случай пастирите са длъжни да са първи на платното и от далеко да подадат сигнал че ще премине добитък. В случая при мен на прав участък от пътя движейки се с около 60 км излизайки от завой, животното буквално скача на една педя пред колата и естествено аз я помитам, дори не съм сигурен че успя да стъпи на асфалта ами я пометох още във въздуха.Пътното платно се намира на 1-1,30 под равнището на поляната и отстрани е обрасло с храсти който не позволяват никаква видимост.

Коментар

Несъобразена скорост, можеше със същия успех да е пресичащ човек.

Коментар

Очаквах този коментар Тео, от кое великотърновско село си пътувал, за да си имам едно на ум и аз като пътувам около В. Търново?

Коментар

Airfan написа:
                  Жоро недей така че ми се е случвало да ми излезе крава и въпреки че бях спрял на метър преди нея тя се блъсна в колата и положи копита на нея, те просно се се спират.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                    Airfan написа:
                    Жоро недей така че ми се е случвало да ми излезе крава и въпреки че бях спрял на метър преди нея тя се блъсна в колата и положи копита на нея, те просно се се спират.
                    Подобно изживяване съм имал с крава , току-що пребоядисан ФОРД , но и години само 29 . Пастирът ( видимо по-корав от мен ) отнесе мощен шут .Ама файда йок , защото след това кравите се отъркаха таман в още 5 коли.
                    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Е, бъзиках се де, но се учудвам, че полицаите не са ти врътнали и на тебе акт по този параграф.

Коментар

Airfan написа:
                        Е, бъзиках се де, но се учудвам, че полицаите не са ти врътнали и на тебе акт по този параграф.
                        И аз за това попитах.Вярно е, че има ситуации, в които не можеш да реагираш по никакъв начин, но практиката показва, че ВИНАГИ пишат акт на водача по точно тази презумпция - "ми ако беше дете?".Затова се учудвам, че не са написали и на теб акт.Между другото - мой близък навремето така закова спирачки пред изкочил внезапно бягащ човек. Колата е спряла преди да го блъсне, но онзи все още не виждайки колата се блъска странично във вече спрялата кола, пада след това пред нея и си чупи таза (при падането).Моя човек го глобиха 500 лв и беше 6 месеца без книжка. Въпреки че в момента на "удара" е бил вече спрял, доказано от авто-техническата експертиза.

Коментар

Airfan написа:
                          Airfan написа:
                          Колеги, на какво основание трябваше да има акт и за мен. Прав път с достатъчно добра видимост при ограничение 90 аз карам с не повече от 50 доказано по експертизата... няма знак който да показва че минава добитък.И пак повтарям кравата не е била на пътя, тя буквално скача пред мен и я подкосявам за секунда време. - удара е неизбежен.

Коментар

teo2 написа:
                            Airfan написа:
                            Airfan написа:
                            Колеги, на какво основание трябваше да има акт и за мен. Прав път с достатъчно добра видимост при ограничение 90 аз карам с не повече от 50 доказано по експертизата... няма знак който да показва че минава добитък.И пак повтарям кравата не е била на пътя, тя буквално скача пред мен и я подкосявам за секунда време. - удара е неизбежен.
                            Не съм ти съдник, но знам за няколко случая, при които се кара с ограничението, но при ПТП се пише акт на невинния водач, тъй като не е карал със скорост, с която да предотврати ПТП-то (по закон си длъжен да го предотвратиш), т.е. била е несъобразена с пътните условия скорост. Напрактика тези полицаи трябва да идеш да ги черпиш по едно, че са излезли човеци, а не машини.

Коментар

Airfan написа:
                              Не съм ти съдник, но знам за няколко случая, при които се кара с ограничението, но при ПТП се пише акт на невинния водач, тъй като не е карал със скорост, с която да предотврати ПТП-то (по закон си длъжен да го предотвратиш), т.е. била е несъобразена с пътните условия скорост. Напрактика тези полицаи трябва да идеш да ги черпиш по едно, че са излезли човеци, а не машини.
                              Така е колега длъжен си ако е възможно, в случая беше възможно ако не се бях качвал в колата, просто лош късмет, но като се замисля какво можеше да стане си мисля че съм извадил късмет. :D Полицаите бяха супер човеци въпреки че сигнала беше подаден точно преди приключване на смяната с което я удължиха поне още два часа.Скорост несъобразена с пътните условия по дефиниция ще рече - водачите на пътни превозни средства са длъжни при избиране скоростта на движението да се съобразяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със състоянието на пътя и на превозното средство, с превозвания товар, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъдат в състояние да спрат пред всяко предвидимо препятствие. Водачите са длъжни да намалят скоростта и в случай на необходимост да спрат, когато възникне опасност за движението.Какво означава това - при катастрофа се прави техническа експертиза, която установява при каква скорост, в каква посока на движение и т.н. е станал инцидентът, както и как е трябвало да се движат участниците в движението, за да не се случи. Например някой кара с 50 км/ч, колкото е ограничението в града. Навън е тъмно. В последния момент вижда пешеходец на пътя. Опитва се да спре, но не успява и го блъска. Експертизата показва, че ако шофьорът е карал с 25 км/ч, той е щял да има възможност да спре навреме... Следователно водачът е виновен.В случая с кравата :D не може да има несъобразена скорост. Атмосферни условия - суха настилка, слънчево време, релефа на местността - перфектна прав участък , състоянието на пътя - добро, характера и интензивността на движението - слабо натоварено, позволена скорост 90 км, измерена скорост 50 км. Животното излиза непосредствено една педя пред колата.P.S. Както и да е много се задълбочихме, откъде тръгнахме къде стигнахме Сега по важно е какво мога да направя за да не се повтаря случката тъй като съм сигурен че няма да съм последния, а за следващия може да е фатално.Кого трябва да сезирам за да се вземат нужните мерки...? Няма знак който да уведомява преминаването на животни, а по следите около пътя се виждат че това не единичен случай и животните преминават през пътя ежедневно без никакви обозначения и съпровождането на пастир.

Коментар

Добре де...като е перфектен прав участък с перфектна видимост, тая крава от де изкочи???Питам чисто любопитно, не съдя никой.Ти само бялата лента на пътя ли гледаш като караш? Стадо с крави в близост до пътя не видя ли?Не се заяждам, наистина ми е любопитно?На мен веднъж на един прав участък с храсти отстрани (и в храстите - невидим черен път), ми изкочи предница на Волво. Аз в този момент изпреварвах камион (при перфектна видимост и никой насреща)... И в един момент в непосредствена близост до мен изкочи дългата предница на Волво 740... Разминахме се на косъм (а онзи тъпан просто няма видимост от храстите и се подава за да се огледа... а и гледа наляво...пък аз идвам от дясно - щото изпреварвам). Та ситуации много.. но ми стана интересно, щото казваш - перфектна видимост.

Коментар

Working...
                                X