Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Блъснах Крава - Питане.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Блъснах Крава - Питане.

Здравейте Колеги,Днес прибирайки се от село се натъкнах на летяща крава която се приземи върху колата и няма да ви разправям на какво прилича Bravo-то. За щастие всички в колата сме без тежки наранявания.Виках КАТ съставиха Акт на пастира че не е контролирал животните и е причинил ПТП и протокол за ПТП за собственика на животното и за мен.Та въпроса ми е мога ли да за къча от някъде за материалните щети който в случая са непоправими. Имам само гражданска отговорност която мисля че не покрива такива щети.Ще се радвам някой да даде насоки какви действия да предприема...!Благодаря предварително!

Така като гледам май нищо не можеш да направиш освен да съдиш овчаря и да претендираш той да ти поеме разходите. Щом са му написали и акт вероятно лесно би спечелил едно такова дело. Друг е въпроса какво ще му вземеш от голия гръб...иначе щом нямаш каско нищо не можеш да вземеш...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

стига с тея голи гърбове.... животните са доста доходоносни.Продава 2 крави и си избива парите за съда.... какво има толкова.Това при положение, че доброволно не реши да ти поеме щетите.

Коментар

Dimo_J написа:
        стига с тея голи гърбове.... животните са доста доходоносни.Продава 2 крави и си избива парите за съда....
        Овчаря ли ?Щото собственика на животното ако е друг, то той няма вина.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Dimo_J написа:
          стига с тея голи гърбове.... животните са доста доходоносни.Продава 2 крави и си избива парите за съда.... какво има толкова.Това при положение, че доброволно не реши да ти поеме щетите.
          Никак, ама никак не е толкова лесно.Емо е написал: Собственика на кравата - няма никаква вина, а познавайки отчасти сегашната ситуация и конюнктура в животновъдството - на 99,9%съм сигурен, че краварят няма да е собственик на кървавото имане, което е потрошило колата. Дано колегата получи все пак НЯКАКВО възмездие, защото в милата ни татковина всички спорове се раждат или нагаждат според това, какъв и кой е виновника, какъв и кой е потърпевшия и накрая, кой ги представлява в съда...Дано не се стига до там. Успех на колегата. Много лош късмет е имал.
          A17DTС/S
          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Отнасяй кравата за кебапи, продавай колата за части и това ще ти е келепира.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
              Отнасяй кравата за кебапи, продавай колата за части и това ще ти е келепира.
              Абе и аз това щях да напиша, ама не посмях. :D
              A17DTС/S
              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Блъснах Крава - Питане.

teo2 написа:
                Здравейте Колеги,Днес прибирайки се от село се натъкнах на летяща крава която се приземи върху колата и няма да ви разправям на какво прилича Bravo-то. За щастие всички в колата сме без тежки наранявания.Виках КАТ съставиха Акт на пастира че не е контролирал животните и е причинил ПТП и протокол за ПТП за собственика на животното и за мен.Та въпроса ми е мога ли да за къча от някъде за материалните щети който в случая са непоправими. Имам само гражданска отговорност която мисля че не покрива такива щети.Ще се радвам някой да даде насоки какви действия да предприема...!Благодаря предварително!
                Колега, има гаранционен фонд за такива без гражданска...Кравата определено няма, пробвай в тази насока може да излезе нещо.

Коментар

Гаранционният фонд не е за такива случаи. От него евентуално можеш да получиш пари, ако претърпиш ПТП, при което другият участник е бил длъжен да има ГО, но няма валидна такава. В заплетения случай с кравата шансът ти е да се разбереш с пастира на стадото да ти плати. Другият вариант е да го съдиш или поне да го заплашиш, че ще го направиш. Аз преди 8 години блъснах кон. И макар че собственикът беше мъртво пиян и се правеше, че не разбира, след два дни ми донесе 150 лв., с които горе-долу покрих щетите (счупено предно стъкло и едно странично, дълбоки драскотини и леко изкривен калник). Абе щом колата е непоправимо увредена, което ще рече, че някаква поносима сума, за която да се разберете, няма да свърши работа, и имаш протокол от органите на реда, работата отива към дело.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Като заведеш дело, пастира може и да го осъдят, обаче като знам колко са богати пастирите - нямаш никакъв шанс да вземеш и лев, щото този човек сигурно изкарва колкото да си купи хляб, да не говорим, че сигурно и собственика на кравата ще има претенции... тъй че станахте двама с почти нулеви шансове, като осбтвеникът има малко повече шанс да вземе нещо, щото могат да се разберат за някакъв бартер.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Заведи дело срещу пастира.Друг начин няма да получиш обезщетение. Не всички пастири са бедни, има и такива със по 100 глави добитък и си ги пасат сами. За твоя радост поне имаш срещу кого да заведеш дело. Аз преди 7-8 години ударих кошута до Аркутино. За щастие също нямахме сериозно пострадали,но и ремонта за 400 лв си беше изцяло за моя сметка.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Красьо, ама със 100-150 кила еленско месо по 10-12лв/килото можеш да си купиш друга Мареа ... или да спестиш доста от свинско и пилешко
                        M-Benz E 250 TD 150hp
                        M-Benz 200d 75 hp
                        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

msotiroff написа:
                          Красьо, ама със 100-150 кила еленско месо по 10-12лв/килото можеш да си купиш друга Мареа ... или да спестиш доста от свинско и пилешко
                          Де да беше така Мишо. Нито кошутата е 100 кила,нито пък ставаше за консумация месото. Беше бремена ,а от стари авджии съм чувал ,че месото им не добро за консумация в такъв период.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Извадил си лош късмет... Важното е, че не сте пострадали сериозно...
                            M-Benz E 250 TD 150hp
                            M-Benz 200d 75 hp
                            Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Що не им правят гражданска на тия крави не мога да разбера.......
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X