Здравейте Колеги,Днес прибирайки се от село се натъкнах на летяща крава която се приземи върху колата и няма да ви разправям на какво прилича Bravo-то. За щастие всички в колата сме без тежки наранявания.Виках КАТ съставиха Акт на пастира че не е контролирал животните и е причинил ПТП и протокол за ПТП за собственика на животното и за мен.Та въпроса ми е мога ли да за къча от някъде за материалните щети който в случая са непоправими. Имам само гражданска отговорност която мисля че не покрива такива щети.Ще се радвам някой да даде насоки какви действия да предприема...!Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блъснах Крава - Питане.
Collapse
X
-
Така като гледам май нищо не можеш да направиш освен да съдиш овчаря и да претендираш той да ти поеме разходите. Щом са му написали и акт вероятно лесно би спечелил едно такова дело. Друг е въпроса какво ще му вземеш от голия гръб...иначе щом нямаш каско нищо не можеш да вземеш...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Dimo_J написа:стига с тея голи гърбове.... животните са доста доходоносни.Продава 2 крави и си избива парите за съда.... какво има толкова.Това при положение, че доброволно не реши да ти поеме щетите.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Re: Блъснах Крава - Питане.
teo2 написа:Здравейте Колеги,Днес прибирайки се от село се натъкнах на летяща крава която се приземи върху колата и няма да ви разправям на какво прилича Bravo-то. За щастие всички в колата сме без тежки наранявания.Виках КАТ съставиха Акт на пастира че не е контролирал животните и е причинил ПТП и протокол за ПТП за собственика на животното и за мен.Та въпроса ми е мога ли да за къча от някъде за материалните щети който в случая са непоправими. Имам само гражданска отговорност която мисля че не покрива такива щети.Ще се радвам някой да даде насоки какви действия да предприема...!Благодаря предварително!
Коментар
-
Гаранционният фонд не е за такива случаи. От него евентуално можеш да получиш пари, ако претърпиш ПТП, при което другият участник е бил длъжен да има ГО, но няма валидна такава. В заплетения случай с кравата шансът ти е да се разбереш с пастира на стадото да ти плати. Другият вариант е да го съдиш или поне да го заплашиш, че ще го направиш. Аз преди 8 години блъснах кон. И макар че собственикът беше мъртво пиян и се правеше, че не разбира, след два дни ми донесе 150 лв., с които горе-долу покрих щетите (счупено предно стъкло и едно странично, дълбоки драскотини и леко изкривен калник). Абе щом колата е непоправимо увредена, което ще рече, че някаква поносима сума, за която да се разберете, няма да свърши работа, и имаш протокол от органите на реда, работата отива към дело.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Като заведеш дело, пастира може и да го осъдят, обаче като знам колко са богати пастирите - нямаш никакъв шанс да вземеш и лев, щото този човек сигурно изкарва колкото да си купи хляб, да не говорим, че сигурно и собственика на кравата ще има претенции... тъй че станахте двама с почти нулеви шансове, като осбтвеникът има малко повече шанс да вземе нещо, щото могат да се разберат за някакъв бартер.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Заведи дело срещу пастира.Друг начин няма да получиш обезщетение. Не всички пастири са бедни, има и такива със по 100 глави добитък и си ги пасат сами. За твоя радост поне имаш срещу кого да заведеш дело. Аз преди 7-8 години ударих кошута до Аркутино. За щастие също нямахме сериозно пострадали,но и ремонта за 400 лв си беше изцяло за моя сметка.
Коментар
-
msotiroff написа:Красьо, ама със 100-150 кила еленско месо по 10-12лв/килото можеш да си купиш друга Мареа ... или да спестиш доста от свинско и пилешко
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар