Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Windows Server 2003

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за Windows Server 2003

Здравейте, правя един проект и стигнах до момента със задаването на груповите правила през Active directory. Постановката е следната- имам сървър с инсталиран Вин сървър 2003, който е и домейн контролер. След него имам закачени 5-6 клиентски компютъра, като те са разделени в 2 групи- група Оператори и група Супервайзори. Първата група е по-рестриктивна, а втората трябва да има права да се логва отдалечено на машините на хората от първата група. Интересува ме каква настройка е нужно да направя за група Супервайзори, за да мога да се логна на машината на човек от група Оператор? Достатъчно ли е просто да сложа хората от групата Супервайзори в предефинирана на сървъра Remote desktop users?На първата снимка позволявам да бъдат управлявани отдалечено хората от Оператори, а на втората добавям Супервайзори към Remote desktop users. Това достатъчно ли е?И как мога да изключа Internet Explorer Enhanced Security само за групата Супервайзори?Предварително благодаря
    Прикачени файлове
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Здравей колега,По първия ти въпрос: ДА, Би трябвало само с това което си описал да успееш да активираш отдалечения достъп до рестриктираната група.По 2-рия: За да премахнеш достъпа на едните lUseri до IE Enhanced sec.трябва да:Отваряш Control Panel > Add or Remove Programs > Add/Remove Windows Components > там отмяташ IE Enhanced Security Configuration > Details - Там специфицираш за кои групи точно ти е нужно (Отмяташ което ти трябва) и си на ок.Дано да е това което търсиш ... а ако не съм бил полезен прощавай Успех
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

piftho написа:
      Здравей колега,По първия ти въпрос: ДА, Би трябвало само с това което си описал да успееш да активираш отдалечения достъп до рестриктираната група.По 2-рия: За да премахнеш достъпа на едните lUseri до IE Enhanced sec.трябва да:Отваряш Control Panel > Add or Remove Programs > Add/Remove Windows Components > там отмяташ IE Enhanced Security Configuration > Details - Там специфицираш за кои групи точно ти е нужно (Отмяташ което ти трябва) и си на ок.Дано да е това което търсиш ... а ако не съм бил полезен прощавай Успех
      Смятам, че беше полезен, довечера ще го пробвам. Благодаря!
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
      X