Здравейте, правя един проект и стигнах до момента със задаването на груповите правила през Active directory. Постановката е следната- имам сървър с инсталиран Вин сървър 2003, който е и домейн контролер. След него имам закачени 5-6 клиентски компютъра, като те са разделени в 2 групи- група Оператори и група Супервайзори. Първата група е по-рестриктивна, а втората трябва да има права да се логва отдалечено на машините на хората от първата група. Интересува ме каква настройка е нужно да направя за група Супервайзори, за да мога да се логна на машината на човек от група Оператор? Достатъчно ли е просто да сложа хората от групата Супервайзори в предефинирана на сървъра Remote desktop users?На първата снимка позволявам да бъдат управлявани отдалечено хората от Оператори, а на втората добавям Супервайзори към Remote desktop users. Това достатъчно ли е?И как мога да изключа Internet Explorer Enhanced Security само за групата Супервайзори?Предварително благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за Windows Server 2003
Collapse
X
-
Здравей колега,По първия ти въпрос: ДА, Би трябвало само с това което си описал да успееш да активираш отдалечения достъп до рестриктираната група.По 2-рия: За да премахнеш достъпа на едните lUseri до IE Enhanced sec.трябва да:Отваряш Control Panel > Add or Remove Programs > Add/Remove Windows Components > там отмяташ IE Enhanced Security Configuration > Details - Там специфицираш за кои групи точно ти е нужно (Отмяташ което ти трябва) и си на ок.Дано да е това което търсиш ... а ако не съм бил полезен прощавай УспехSkoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
-
piftho написа:Здравей колега,По първия ти въпрос: ДА, Би трябвало само с това което си описал да успееш да активираш отдалечения достъп до рестриктираната група.По 2-рия: За да премахнеш достъпа на едните lUseri до IE Enhanced sec.трябва да:Отваряш Control Panel > Add or Remove Programs > Add/Remove Windows Components > там отмяташ IE Enhanced Security Configuration > Details - Там специфицираш за кои групи точно ти е нужно (Отмяташ което ти трябва) и си на ок.Дано да е това което търсиш ... а ако не съм бил полезен прощавай УспехLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар