Аз имам 841ND. Много съм доволен. Има обхват и пред блока като съм на първи етаж с височина втори. Има магазини под нас. Не знам какъв нет са ми пуснали, но на speedtest ми изкарва от 86 до 96 мегабита. От замунда новите торенти с много сийд летят с над 11000 кб/с. Виждал съм макс 12600.От Плесио го взех моя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рутер: Linksys E900 или TP-LINK 841 или TP-LINK 941
Collapse
X
-
jenshen73 написа:Избягвай Zyxel и определено нискобюджетните Buffalo. Прочетох ти допълнението и мнението ми е непроменено.Както Емо те посъветва - кодирането трябва да е WPA2+AES ако искаш да ползваш N стандарт. Той не поддържа TKIP.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
emzo написа:Ако е на TKIP + AES го остави на АЕС само и пробвай дали няма да има промяна в обхвата.Ми много време за едит сте дали, 1 мин и после супаме духата.jenshen73 написа:Както Емо те посъветва - кодирането трябва да е WPA2+AES ако искаш да ползваш N стандарт. Той не поддържа TKIP.
Коментар
-
bubachko
За 841N 8.х няма DD-WRT, взех го моя преди седмица и съм малко разочарован... Но всъчност, на ддврт му ползвах много малко от опциите, така че не съм и толкова разочарован Хубава машинка, тп-линк заедно с хуавей започват да ми стават много симпатични напоследък Не помисляй даже да го флашваш с ддврт за 7.х или по-ниска... 8.х четох по форумите, че е с различен процесот и железа вътре, и лесно става на брик-че...
Коментар
-
Ааа, да, съвсем различен му е хардуерът. Видях още преди отдавна, че няма ДД-ВРТ за него, но пък се оказа, че всички необходими (за мен) функции си ги има в стоковия фърмуер. На 4 часа ползване - работи добре, определено е много по-добре от Д-Линка, за който се говори по-рано в темата и заради който купих този. С моя телефон - Самсунг Галакси С2 - скоростта на връзката е 65 мегабита, с Галакси С3 се свързва максимално на 72 мегабита, а с един таблет Акрон - двуядрен 7" - връзката е 150 мегабита и не мърда. Обхватът далеч не е на такива висини, за каквито стана въпрос по рано в темата. На около 30 метра силата на сигнала е не повече от -80 децибела, но и мястото, на което се ползва - страда от изключително мръсен ефир - на всеки канал имаше поне по 2 мрежи, а на 1, 6 и 11 - имаше поне по 5 на всеки. Не можах да ги изброя всичките, егати чудото! А пък кой знае колко още безжични мишки и клавиатури има наоколо... Но за тия пари - екстра. Под 40 лева. Все едно съм сменил маслото на колата - "Много съм доволен!"Брик-че, ама заоблено
Коментар
-
Малко излиза извън темата, но ще споделя, защото това е главният виновник за темата - рутерът Д-Линк ДИР-300. Върнах стоковия фърмуер на Д-Линка през т. нар. интерфейс "Emergency room". Стъпките за това са описани сравнително ясно в инструкцията на ДД-ВРТ за качване на самото ДД-ВРТ на този модел рутер. Определено с него си работи съвсем стабилно рутерът, без прекъсване, без насичане, а не както беше с ДД-ВРТ-то - често забавяне и на моменти прекъсване. Бих казал, че за домашно ползване, където се търси разделение на интернета между няколко устройства, си е съвсем приличен рутер. Не помня по каква причина се разделих с оригиналния фърмуер преди време, но май беше нещо свързано с обхвата. Но след като тествах и с още с два подобни рутера, сравнявайки сигналите и качеството на връзката - вече съм сигурен, че с този хардуер - толкова си може. След като съм сигурен в това, което може и знам, че работи читаво, и е още в гаранция - ще го пусна да се продава целия комплект, той е комплект с Wi-Fi USB адаптер. До момента ме притесняваше да го продавам, защото щеше да изглежда, че искам да се отърва от него. Ако никой не го купи, ще е прилична резерва, а някъде може да служи и като повторител.Слагам две картинки, които покават сигнала на 2 метра по права линя. Двата рутера са един до друг. Линксис-а е WRT54GL, с две антени, мисля, че по 5 децибела, а Д-Линка е с една антена 3 децибела.
Коментар
-
Да, така е, затова вече като съм го тествал с различни устройства и виждам, че при всички е подобно - спрях да се съмнявам, че Д-Линка не е наред. А и беше забит до стената, където се събират 3 носещи панела, възможността за местене беше малка. Ето само за справка как изглежда ефирът там, където се ползваше, ние сме червеното "PyMu" на 13-ти канал и това не са всички мрежи! На тая картинка се виждат само 17. Някои изчезваха, после пак се появяваха за сметка на други...
Коментар
-
ogi28b написа:За мен ще си взема 842, той си има вградено USB, даже няма и да се мъча да запоявам по платката и да сменям фърмуер.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар