Не обичам да плащам за марка, затова моля за съвети с какво точно някой от рутерите е по-по-най от другите два. Цените им съответно са: ~70 лева, ~40 лв, ~65 лева.841 е с две антени по 5 децибела, а простата математика показва, че 2*5 = 8941 е с три антени по 3 децибела, а пак същата математика показва, че 3*3 < 8. Малко смятам като бай Кольо от бакалията, ама нищо. Е900 е с 2 вътрешни МИМО. Не го познавам тоя МИМО и дали горните два модела го познават. Има ли някаква основателна причина да дам 1.5-2 пъти повече пари за Е900 или 941N, а не 841N? Ако може без "Линксис-а си е Линксис!", ще бъда благодарен.Ред.: Всъщност имам един д-линк DIR-300 (това е 54-мегабитов рутер, по принцип), който след флаш с DD-WRT някак се оказа че поддържа и N. Свързването на 65 мегабита със смартфон SGS2 е безпроблемно, до момента в който отида в другата стая. Тогава сигналът драстично пада и често прекъсва, а разстоянието е едва 3 метра през 1 панелна стена. Има ли смисъл да правя експерименти и да дам 15-20 лева за да му сменя антената, че е с една рахитична антена, която мисля, че е 3 dBi, или направо нов рутер и да не се занимавам с шикалки?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рутер: Linksys E900 или TP-LINK 841 или TP-LINK 941
Collapse
X
-
Ами то един елементрарен N рутер е 33-36лв. TP-Link. Ако чуденката ти е само горната - купувай си най-евтиния и си готов. Аз рутерите ги ползвам основно на жица. Обичам да има и ефир, щото като правя лаптопи ми е по-лесно по ефир, но за мен медното жило все още е незаменимо. Дори сериозно обмислям да си направя домашната мрежа гигабитова, като това включва 2PC, 1TV, 1TV-BOX на кабел. И телефон, таблет и нетбук по ефир.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Редактирах, не знам дали успя да прочетеш и допълнението. Проблемът основно е в това, че на много кратко разстояние има драстичен спад в сигнала от тоя д-линк. Та основно се търси това - в един апартамент да има стабилен сигнал навсякъде, а не на 3 метра от рутера да се чуди на 1 или на 2 мегабита да се свърже, ако изобщо се свърже. Затова мисля да взема тоя 841 дето е с две 5-децибелови антени. На оня - сменял съм канали, сменял съм му мястото, въртял съм антената, експериментирал съм с различни стойности на показателя TX power (настройка от DD-WRT-то), и не ще, и не ще. През една стена е трагичен.
Коментар
-
Оги аз съм със старият модел 841, отново с две антени. Ползвам го 4 години, проблеми никакви, гася го само като заминавам за повече от два дни.Гледам интересува те обхвата, сега не знам какви са му характеристиките на моя, обаче със стените проблем нямам. На паркинга под моя прозорец също, цъкам си с телефона в колата без проблем. Имам приятел който живее на ~80 метра по диагонал, като пряка видима вързка между нас има само като изляза на терасата. Когато забрави да си плати нета, се вързва към мен :D . Е вярно е една чертичка, и прекъсва от време на време, ама спасява положението. Та толкова за обхвата.п.п.Ето този е. Казвам стар, защото новият със същото име е някакъв заоблен, предполагам същата карантия е вътре.
Коментар
-
http://gate-bg.com/buffalo/index.php...=1010403Тия ТеПе Дърва за нищо не стават.На сегашния нали ползваш wpa2+aes ?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Не 300 мегабитов е, допълних си мнението горе, с линк и описание. Не съм разбирач, 150 или 300 мегабита, ама мисля че няма значение.Друго което забравих да кажа, към рутера постоянно е вързан един лаптоп през Wi-Fi, и един настолен с кабел. Телефона се вързва автоматично щом открие мрежата, ама се ползва периодично. Проблеми не съм имал. Казвам го за да добиеш някаква представа как си "товаря" рутера, демек нищо особено.РЕД:Наистина бях написал 741, бях объркал първата цифра, макар че и такъв модел има.Отдолу пише: Model: TL-WR841ND Ver: 5.4
Коментар
-
emzo написа:http://gate-bg.com/buffalo/index.php?lang=1&pid=10&bid=2&cid=71&scid=251&id=1 010403Тия ТеПе Дърва за нищо не стават.На сегашния нали ползваш wpa2+aes ?nikolce написа:Наистина бях написал 741, бях объркал първата цифра, макар че и такъв модел има.Отдолу пише: Model: TL-WR841ND Ver: 5.4
Коментар
-
Не мога да дам съвет за описаните модели, но мога да то кажа, да не се набутваш за антена за DIR-300.Пробвал съм и няма никакъв ефект. Друго наблюдение за същия е, че с DD-WRT работи доста по-зле отколкото с оригиналния фърмуеар.П.П. мога да ти дам един с оригинален софт за проба. Мога и антена да ти дам за проба.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
И аз съм с TP-Link и съм доста доволен! Мисля, че е същия като на nikolce, но ще мога да потвърдя довечера! + 3 години нон стоп работа - не е забивал до сега освен когато спре тока или интернета.+ поддържа мн прилична скорост - даже ми прави впечатление, че лаптоп на безжична връзка дава по-добри скорости от компютър през кабел! Разбира се си зависи и от ланкартата, но на подобен модел Dlink беше доста по ниска скоростта.+ Апартамента е 120 квадрата - няма място на което да няма поне 4 черти (даже и в тоалетната) 1 етаж под мен също хваща 4, даже в парка пред нас - на около 100 - 150 метра си ловя мрежа без проблеми!- в следствие на токов удар нещо май изгоря и когато прекъсне сигнала - тока или интернета спрат, забива и трябва да го рестартирам софтуерно 4-5 пъти за да захапе! Имам наблюдение над по-новите модели с 1 антена и сигнала е по слаб! По добре вземи с 2 антени и по стар модел - разликата е 10 лв. Имам клиенти които бяха с линксис за 120лв и постоянно имаха проблеми - рутера се натоварваше и забиваше! Смениха го с тп линк и твърдят, че са по доволни! Линксис си е линксис, но за домашен потребител, според мен, няма смисъл да се дават толкова пари!Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP
Коментар
-
Избягвай Zyxel и определено нискобюджетните Buffalo. Прочетох ти допълнението и мнението ми е непроменено.Както Емо те посъветва - кодирането трябва да е WPA2+AES ако искаш да ползваш N стандарт. Той не поддържа TKIP.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
добре работят рутерите на тп-линк. обхвата и работата им са стабилни, оригиналния фърмуеър е много добре направен, има много опции и има добра поддръжка и се пускат ъпдейти. може да се слага и дд-врт. цената определено също е добра.ако те притеснява обхвата, може да вземеш TL-WR841ND. разликата сравнено с TL-WR841N е че на първия антените са на винт отзад. от тази серия най-добър е TL-WR1043ND. при него имаш и усб порт който може да ти работи принтера като мрежов или да си закачаш дискове и други.ползвам дори и най-малкия TL-WR740N . въпреки че е 150, уиндоус казва че се конектва на 300. до момента не ми се е наложило нито един път да го рестартирам като изключим когато ъпдейтвам фв.
Коментар
-
не, може да се ползва за сторидж, медиа сървър,принт сървър,фтп. между другото, на повечето рутери на тп-линк има изходи за усб на платката и може да се добави, но трябва и смяна на фв.ето тук и ревю от един манго който е тествал и обхвата на 740, така че могат да се направят заключения за по-високите модели.http://www.youtube.com/watch?v=-3uvPJ27nQM
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар