Аз преди всичко гласувам за водач, за личност. В крайна сметка всички знаем, че депутатите, гласуват и взимат тези решения, които им кажат шефовете им. Факт. Аз и затова смятам, че 120 депутати са напълно достатъчни. Водачите на листи, примерно в Ямбол, нищо не могат да направят без подкрепата и решенията на партията, за по-сериозни неща - на лидера й.Относно идеите и платформите на партиите - всеки може да напише и да обещае всичко. Могат да ти обещаят някои да са коректив, да направят минималната заплата 1000 лева, други могат да обещаят експертен кабинет. Но после нещо не става както са го говорили. От друга страна ГЕРБ и всички големи партии без АТАКА /и слава Богу/ вече са управлявали. Еми на тази база аз гласувам за ГЕРБ.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ако изборите бяха днес, за кого бихте гласували ?
Collapse
X
-
bubachko
Едно нещо не разбрах и не продължавам да разбирам... Защо след като всички са маскари и се е видялов тея 20+ години, че за нищо не стават освен да си пълнят гушите, продължават да се преизбират... няма значение кой кого подкрепя, говоря буквално. Защо не може просто да се промени избирателния кодекс и да има невалидни избори при избирателна активност под определен процент (я само как хубаво преебаха референдума за Белене), а след това да се въведе някакво служебно правителство съставено от неполитици, има много кадърни хора в тая държава работещи по университети, фирми и прочее... да не могат да се изборат хора свързани с другите, както е в промоциите на магазините ("В промоцията немогат да участват лица и роднини на служители във фирмата"), да са избрани по твърди критерии, да нямат имунитет за да не са недосегаеми и да се сменят като носни кърпички докато не заработи машината...А ако не искат да променят доброволно - на бунт, както комшиите... Задавам един вид риторичен въпрос, няма нужда някой да обяснява защо не може и как всичко е за пари. Интересно ми е, защо народа седи и търпи вместо да помете цялата сган дори и с цената на кръв и сополи както се изрази някой в предните постове...Замислих се нещо оня ден, България реално престанала да я има след попадането в османската империя и все чака някой да я спасява, а времената в които сме се договаряли с империи, за да седим мирни са само на книга. Ще излезе верен лафа - От 500-600 години все сме "чок гюзел", "очен хорошо", "зер гуут", "вери гууд", а кога ще сме "добре" - никой не знае...
Коментар
-
bubachko написа:... да се въведе някакво служебно правителство съставено от неполитици, има много кадърни хора в тая държава работещи по университети, фирми и прочее...bubachko написа:да нямат имунитет ...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Аз пък не искам да са с имунитет. Какво че ще се влачат по съдилищата ? Тъкмо да видят в какво дередже са ни съдилищата , защото те са направили такива законите и като не им изнася нека ги променят .Влачат едно обикновено дело с години . Защо ? Как можа съдът за един ден да се самосезира и отмени санкцията наложена на Петрол , а за други дела се прави на ударена с години ? За мен най удачно е да сме Президентска Република. Президентът назначава правителството и само то да може да внася закони за одобрение в Народното събрания. Президента се избира пряко от народа .Тогава вече избранниците няма да имат възможност да си развяват коня.
Коментар
-
коцев написа:Аз пък не искам да са с имунитет. Какво че ще се влачат по съдилищата ? Тъкмо да видят в какво дередже са ни съдилищата , защото те са направили такива законите и като не им изнася нека ги променят .Влачат едно обикновено дело с години . Защо ? Как можа съдът за един ден да се самосезира и отмени санкцията наложена на Петрол , а за други дела се прави на ударена с години ? За мен най удачно е да сме Президентска Република. Президентът назначава правителството и само то да може да внася закони за одобрение в Народното събрания. Президента се избира пряко от народа .Тогава вече избранниците няма да имат възможност да си развяват коня.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
коцев написа:Ами САЩ , Франция, Германия нали са с президенти ??? Нима там е диктатура ??? И каква ни е файдата повече от 20 години като уж сме демокрация. Навремето в Чили Пиночет за да спаси страната въведе военно положение . Аман от тия демокрации дето лявата ръка не знае какво прави дясната .Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Към заглавието на темата се връщам . През 2009 година гласувах за Бойко / партия ГЕРБ не я сеферя /Сега отново гласувах за него . Наесен при предсрочните избори отново ще гласувам ма него . :D През месец Май следващата година отново ще гласувам за неговите Евро депутати .Мисля че съм достатъчно ясен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар