Ако за сериозните проблеми в държавата се спореше толкова, щяхме да стигнем Американците
Именно, понеже всичко друго оправихме и ни е наред, единствените ни "сериозни" проблеми, които ни останаха, са карането на фарове и пушенето в заведенията :D p.s. Като видях темата, бях готов да се обзаложа, че няма да го докара и до една страница, пък я оставиха да стане цели шест?!
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Е сега пък вие. Знаете ли какъв огромен проблем е да караш на включени светлини. Явно е, че има и хора сънуващи кошмари за автомобили с включени светлини. А за разхода да не говорим - ОГРОМЕН !!!
Тази зима минавам през един проход с доста движение и мъгла - а познайте сега на колко коли им се виждаха добре задните светлини? И това е само месеци след въвеждането на закона. Представям си всичките таралясници след няколко години светене в какво състояние ще са им светлините... и то точно когато наистина трябват, но както казаха някои колеги няма как от карането на фарове да нагорят фасунги и т.н. Подкрепям отмяната на закона, въпреки че съм си сложил дневни светлини и не ми дреме за малоумния закон.Стария режим или в краен случай светене само извън града след знака за винетка става. Межу другото в страни далеч по северни от нашата - Англия, Германия, Франция и Австрия не е задължително карането на фарове, ама то сигурно щото ония са тъпаци, а ние Българите сме ехеййй. Разхода огромен или не на една кола едва ли е проблем, ама на над 4 милиона коли - как мислите, кой го диша това нещо?И последно както някои колеги казаха ако не можеш да виждаш нещо в движение с размера на кола, ами по - добре не се качай да караш и най - малкото отиди на очен, може да ви помогнат.
На мен не ми е проблем карането със светлини. Проблем ми е, че някой полюционер ще има още един повод да се заяде с мен. Проблем ми е това, че винаги наще 240 педали гледат да се изкарат по-католици от папата, а аз видиш ли трябва да се съобразявам солигофренията на 240 пълни нещастници.Тоя закон беше предложен и приет по предложение на Валентин Микев - депутат от Кюстендил, дългогодишен кадър на СБА и виден "бивш" комунист, съден и осъден за убийство.МеВеРе, и в частност КАТ дори беше дори против приемането му, и на аргументите им тоя хубостник заяви "Мене не ме интересуват статистики и изследвания, аз знам и по мои наблюдения карането на фарове намалява ПТП-тата".Той разбираш ли знаел.... Това е човек, който трудно му стига акъла и до вкъщи да се прибере. Даже ГЕРБ го отсвириха за корупция...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Това съвсем не е вярно. Дали МПС ще е със запалени фарове или не за мен е без значение. Обаче когато МПС е със запалени фарове има значение за разхода и за още куп неща. Тези куп неща + разход си е енергия. Тази енергия която се използва за фаровете, за направата на крушки, транспорт........ не е безвредна. Така, че карането на фарове не е най безвредното. А добрият водач просто шофира.
Айде сега, от едни запалени крушки, тръгнахме да спасяваме китовете и да намаляваме глобалното затопляне.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Разхода огромен или не на една кола едва ли е проблем, ама на над 4 милиона коли - как мислите, кой го диша това нещо?
Да бе, ти не дишаш разхода от 10/100 на всичките тея 4 000 000 коли и няма проблеми, но като светнат късите - разходът им става 10.1 /100 и тогава вече го дишаш и край! Задушаваш се, изнемогваш, вие ти се свят... в тоя момент всички спират фаровете и поемаш дълбока глътка свеж въздух. Само да ти кажа, че като се изсилиш да хванеш зеленото на следващия светофар, си изхабил толкова повече гориво, колкото е нужно за 10 км каране на фарове. Като караш градско, двигателят генерира едни 20-30 киловата енергия и тези 0.15 кВ, които са късите заедно с габаритите, прЕко сили, са решаващи, наистина. Като давате някакви аргументи - поне да има смисъл в тях. Що пък да не отменим цялото осветление на автомобила, а да останат само късите? Ами че то ако не виждате кола, която се движи назад, завива, спира, или нещо друго - какво изобщо правите на пътя? Отивайте на очен. На едните светлини ли ще разчитаме?!
Разхода огромен или не на една кола едва ли е проблем, ама на над 4 милиона коли - как мислите, кой го диша това нещо?
Да бе, ти не дишаш разхода от 10/100 на всичките тея 4 000 000 коли и няма проблеми, но като светнат късите - разходът им става 10.1 /100 и тогава вече го дишаш и край! Задушаваш се, изнемогваш, вие ти се свят... в тоя момент всички спират фаровете и поемаш дълбока глътка свеж въздух. Само да ти кажа, че като се изсилиш да хванеш зеленото на следващия светофар, си изхабил толкова повече гориво, колкото е нужно за 10 км каране на фарове. Като караш градско, двигателят генерира едни 20-30 киловата енергия и тези 0.15 кВ, които са късите заедно с габаритите, прЕко сили, са решаващи, наистина. Като давате някакви аргументи - поне да има смисъл в тях. Що пък да не отменим цялото осветление на автомобила, а да останат само късите? Ами че то ако не виждате кола, която се движи назад, завива, спира, или нещо друго - какво изобщо правите на пътя? Отивайте на очен. На едните светлини ли ще разчитаме?!
Браво, харесвам как избирателно четете и отговаряте. Аз също така не видях отговор на въпроса си в началото на поста ми и също така и за другите по - северни от нашата страни, ама както и да е, на мен не ми дреме за малоумния закон (с изключение на изгорелите газове), вече поясних защо. :D
@ogi28bКолега, не че нещо, но вечно назидателния ти тон дразни. Много. Представи си, че има хора с друга гледна точка и мнение. Що всеки си мисли, че той е най-умен, а цели държави и то не от третия свят като нас, са пробвали, проучили, изследвали и стигнали до някои изводи. Ама Ганьо си знае неговото...[quote:88f68d6e5a]- Хърватска от 2009 г. дневните светлини са отменени.- В Австрия са отменени от 2008, поради ръст на инцидентите от 12.2% след въвеждането им.- В Полша след въвеждането им през 2007 инцидентите скочили с 5.7%.- В САЩ през 2008 Агенцията по сигурността на трафика (NHTSA) заключава, че
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
[quote:273b654386="style34"]@ogi28bКолега, не че нещо, но вечно назидателния ти тон дразни. Много. Представи си, че има хора с друга гледна точка и мнение. Що всеки си мисли, че той е най-умен, а цели държави и то не от третия свят като нас, са пробвали, проучили, изследвали и стигнали до някои изводи. Ама Ганьо си знае неговото...[quote:273b654386]- Хърватска от 2009 г. дневните светлини са отменени.- В Австрия са отменени от 2008, поради ръст на инцидентите от 12.2% след въвеждането им.- В Полша след въвеждането им през 2007 инцидентите скочили с 5.7%.- В САЩ през 2008 Агенцията по сигурността на трафика (NHTSA) заключава, че
[quote:56f8647a31="style34"][quote:56f8647a31]- Хърватска от 2009 г. дневните светлини са отменени.- В Австрия са отменени от 2008, поради ръст на инцидентите от 12.2% след въвеждането им.- В Полша след въвеждането им през 2007 инцидентите скочили с 5.7%.- В САЩ през 2008 Агенцията по сигурността на трафика (NHTSA) заключава, че
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
При положение, че 85 % от водачите на МПС в България са с IQ близко до това на елените и лосовете, от фаровете ще има полза и в бъдеще ...
Нали Значи да не бъда разбран погрешно - побеснявам, когато при смрачаване, дъжд и т.н. видя някой с невключени фарове. Но при 50 градуса навън и ярко слънце просто не виждам в градски условия защо трябва да ми бичат 8 крушки по колата (без да смятам тези за таблото ).
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Значи да не бъда разбран погрешно - побеснявам, когато при смрачаване, дъжд и т.н. видя някой с невключени фарове. Но при 50 градуса навън и ярко слънце просто не виждам в градски условия защо трябва да ми бичат 8 крушки по колата (без да смятам тези за таблото ).
Точно заради тея, които се правят на интересни и не включват фаровете си, когато наистина е задължително - заслужавате да ви задължат всички до един по този начин, със закон, да използвате светлините. За да не забравите да ги включите като завали. Макар че - кво като вали дъжд и сняг или има мъгла? Да не сте слепи, че да не видите движеща се кола през деня А като те дразни мнението ми, не чети. Аз например често пропускам мненията на потребители, които ме дразнят или са неграмотни. Освен в техническите раздели. Аз и там чета и се опитвам да помагам на хората, които имат нужда, за разлика от писателите тук. Айде пишете си, извинявай, че ви се намесих в поредната тема, която е обсъждана десетки пъти и всички си повтарят едно и също.
Коментар