Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изгасим фаровете си!!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румен_Хинчев написа:
    Какъв ,,кеф’’ е на фонът на крайпътна гора е да видиш тъмна кола без светнати фаровеее .
    Точно за това съм ЗА закона. Огромен процент от нашите пътища почти се сливат с гори и храсталаци, а видимостта в сенчести участъци допълнително намалява.Като добавим и един 10-12 часов работен ден, ходи после обяснявай колко ти е добро зрението...Относно това да се пускат само извън града, половината от нас ще забравят да ги пуснат като излязат от града и % на глобите и плютите полицаи ще нарастне значително.За всяка държава, статистиката е строго специфична и зависи много от пътните условия.И моля, колеги, не забравяйте, че зад тези цифри от статистиката стоят реални хора/приятели/роднини.Не искам да тежа на никой на съвестта, както не искам и никой да тежи на моята.Боли ме Кънчо, че веднъж в годината ще дам 20 лв. за крушки на фона на ~500 лв. други разходи за автомобила.Пък и някой реално глобен ли е за не пуснати фарове? Защото чувам, че на моите познати винаги им се разминава.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

S_BANKOV написа:
      Младежи от 13години имам книжка и винаги съм карал на включени къси светлини, без значение зиме лете, пролет, есен, ден или нощ.АБ ми карат поне по 4год., и крушки сменям като изгорят ама на фиата за пет години съм сменил 5 крушки и то основно на халогени и задни светлини. Така че подкрепм закона, но ако го отменят ще продължавам да карам на фарове, просто ми е навик.А това че си преценил че разхода ти се е дигнал от включване на светлини , говори че си някакъв страшен цинцър. Сигурен съм че лятото караш без климатик и със затворени прозорци, и от 15-ки гуми си минал на 13-ки Колегата сигурно му се е скъсал конеца на волана, забравил е да включи фаровете и са го глобили и сега си леко бесен.пп По моя край цинцър викат на стиснатите хора.
      Дали ще караш на фарове, ще свириш като откачен и т.н. няма никакво значение дали ще стигнеш там на където си тръгнал. Когато глупака лети а не се движи и предприема рисковани маневри си е все тая. Нито фарове, хубави пътища, камери и т.н. могат да намалят броя на жертвите, имаш ли кухина в главата си е все тая какво ще ни накарат да правим. Аз също не мисля, че ползата от фаровете е за водачите на МПС. Ползата е за всички останали които продават енергия и разни други неща.

Коментар

Kuku написа:
        Е, да де, ама тогава защо не изрежат дърветата край пътя? Тъкмо няма да се удрят колите в тях и ще има още повече спасени животи
        Щото са част от екосистемата и веднага ще ревнат всички природозащитници. А и там скоростта е друга. Винаги, когато едно нещо свети се вижда повече, отколкото, когато не свети.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Не съм го казвал, но пак повтарям:Ако не виждаш предмет с размерите на автомобил, който на всичко отгоре се движи с над 50 км.ч. - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА?
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Не съм го казвал, но пак повтарям:Ако не виждаш предмет с размерите на автомобил, който на всичко отгоре се движи с над 50 км.ч. - КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА?
            Не съм сългасен.Има 4554324569 причини поради които може да не видиш насрещно движещ се автомобил, а слепотата/кофти зрението е само една от тях.
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Да изгасим фаровете си!!

Пееееткооов , как си позволяваш да спориш със Другарят Старшина ?!?
              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Колеги, гасете фаровете! Това със сигурност ще бъде предпоставка КАТ да ви спрат за проверка. Най-малкото пожарогасителя ви няма заверка за годност, а ако вали задният ви номер не се вижда.
                Няма начин да няма начин!

Коментар

Много си е добре да си караме на фарове.Първо, че много по лесно се вижда дали идва кола.Второ наистина,когато си уморен и е много вероятно да не видиш колата на някое кръстовище и да стане фал.Друго си е, когато ти светна фара!Другото,което е-поне през деня пернишкия ксенон не ти ебава очите и не знам какво се оплаквате от закона.Нито са ви увътрили с крушки,нито с акумулатори.И вместо да мислите какво друго трябва да се промени,вие за тва сте се фанали.П.П. Както каза някой по-горе,при нас дори не трябват модули,та и 20 лева сте спестили.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_48
                  Fiat Bravo Trofeo '00

Коментар

M5kov написа:
                    kiro_of_the_day написа:
                    Не съм сългасен.Има 4554324569 причини поради които може да не видиш насрещно движещ се автомобил, а слепотата/кофти зрението е само една от тях.
                    Те за това кандидат шоферите минават на очен преглед преди да вземат книжка, но както знем тоя преглед в БГ е само една формалност, тЪ на такъв със слепота/кофти зрение и с прожектори от совалка да му светиш пак няма да те види.Книжка имам от 97г. как пък не ми се случи един път да пропусна автомобил, защото карал без фарове и не съм минал през него ?? Карането на фарове през деня, че по добре се виждали автомобилите ми звучи като най тъпото оправдание за да караме на фарове, като ти е слабо зрението не ти издават документ и стоиш на мястото на навигатора, толко е лесно
                    punto HGT

Коментар

Re: Да изгасим фаровете си!!

Румен_Хинчев написа:
                      Пееееткооов , как си позволяваш да спориш със Другарят Старшина ?!?
                      Не че има файда от цялата тема, ама да си уплътняваме времето
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Коментар

Фарове

Много правилно казано /КАКВО ПО ДЯВОЛИТЕ ТЪРСИШ ЗАД ВОЛАНА/за тези където не виждат или по точно БЛЕЯТ като карат . Като е изморен човек да не се качва на кола .В повечето случай особенно новите коли където фаровете са им по на високо само заслепяват.По добре да не се боядисват колите в тъмни цветове да са електикови цветове много по голям ефек ще има . Ако има намалени в катастрофите може да е от това че хората нямат пари да си карат колите . КАТ не спират за невключени фарове в повечето случай.
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Да изгасим фаровете си!!

Ключарю , ти клавиатурата не виждаш , па си се закъхарил за останалите ...

Коментар

Re: Да изгасим фаровете си!!

Румен_Хинчев написа:
                              Ключарю , ти клавиатурата не виждаш , па си се закъхарил за останалите ...
                              +1Та като стана дума, книжка трябва да се дава само на хора, които могат да пишат и да четат. Кой може да преброи правописните грешки в поста на ключаря? I dare you...
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

S_BANKOV написа:
                                Младежи от 13години имам книжка и винаги съм карал на включени къси светлини, без значение зиме лете, пролет, есен, ден или нощ.АБ ми карат поне по 4год., и крушки сменям като изгорят ама на фиата за пет години съм сменил 5 крушки и то основно на халогени и задни светлини. Така че подкрепм закона, но ако го отменят ще продължавам да карам на фарове, просто ми е навик.А това че си преценил че разхода ти се е дигнал от включване на светлини , говори че си някакъв страшен цинцър. Сигурен съм че лятото караш без климатик и със затворени прозорци, и от 15-ки гуми си минал на 13-ки Колегата сигурно му се е скъсал конеца на волана, забравил е да включи фаровете и са го глобили и сега си леко бесен.пп По моя край цинцър викат на стиснатите хора.
                                Ей бунак, лятото минавам от 15ки на 16ки, и си включвам климатроника почти всеки ден! празни приказки няма да говориш, туй че ми се правиш на големия карач с тия фарове си го прилагай на село.

Коментар

Working...
                                X