Няма да се изказвам за или против, но със статистиката не съм съгласен, намалението е в период на криза и движението е намаляло с поне 30-40 %, само аз правя по 30-40 хиляди км. по малко на година. Друго, от 400000 безработни поне 40% не карат колкото преди, лични-служебни и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да изгасим фаровете си!!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
milenskia написа:Това са намаляване на броя жертви може да се обясни с обновяване на автопарка с коли от заможни хора с повече системи за сигурност, а както и с намаляване на изминатите километри от всеки един заради кризата, не мога да приема, че го свързвате с фаровете, друг минус е че когато отсрещна кола ти идва на фар насреща, извънградско по трудно се определя дистанцията преди разминаване.Прочетете и тази статия ще ви е от полза: http://www.peticiq.com/nenafarovete
Коментар
-
k76 написа:Няма да се изказвам за или против, но със статистиката не съм съгласен, намалението е в период на криза и движението е намаляло с поне 30-40 %, само аз правя по 30-40 хиляди км. по малко на година. Друго, от 400000 безработни поне 40% не карат колкото преди, лични-служебни и т.н.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
че се вдига разхода , двига се, но е пренебрижимо малко и за цяла година се събират някакви левчета от по високия разход....крушките не са ми горели...за фасонките не ми дреме , то ние се разваляме , че за една фасонка да мисля....но съм на мнение , че който си е неразумен и не му пука за живота, винаги ще намери начин да се затрие...парадоксалното е, че покрай него и много невинни си патят...и никой не може да ме убеди, че някви си фарове ще ти спасят живота...ти заспи зад волана, нека ти се прасне гумата със скорост 120-140, напий се като свиня и се качи в колата и разчитай на фара да те спаси...Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
bubachko
milenskia написа:Сватбарска история , още малко ще сте доволни и клаксоните да се активират през определен интервал от време, да се и чува и вижда по добре кола на пътя , вместо да се направи така че младите шофьори да са по добре подготвени или други мерки за намаляване на ПТП-а!Мога да ти гарантирам, че всичко по-наизток от близкия Изток използват клаксона точно затова, както прилеп - ултразвука, та дори и нощем когато няма коли около него... :D :D :D, така че внимавай какво си пожелаваш
Интересното е, че за 4 месеца не видях нито едно ПТП!
Коментар
-
Immortal написа:...Сравнение на убитите през летните месеци:май 2006 - 89 <-> май 2012 - 46юни 2006 - 91 <-> юни 2012 - 59юли 2006 - 109 <-> юли 2012 -63август 2006 - 106 <-> юли 2012 - 57и т.н.През 2006 е въведено карането на къси през зимата, а през 2012 - карането целогодишно.Още някой да спори за ползата от карането на фарове?!?Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Абе вие сигурно не излизате по улиците и пътищата?!Нямали били пари за гориво?!?А онзи ден 30 км опашка на магистралата за 20 минути се образува.Пътувам постоянно - навсякъде пътищата са претъпкани с коли.Вярно е, че намаляването на жертвите не се дължи само на фаровете, но за няколкото години, които съм споменал (преди 2006 доста устойчиво жертвите на пътя са все около 1000-1100 годишно) се направи доста за безопасността:-оправиха се доста пътища - колкото и да роптаем, че все не са хубави - преди бяха доста по-зле;-магистралите се увеличиха, а те са доста по-безопасни за движение - най-тежките участъци от пътя за морето - Ст.Загора-Сливен-Петолъчката вече са избегнати.-кара се на фарове;-автопарка непрекъснато се обновява - макар и с коли 2-ра ръка - те все пак са все-по-нови (и по-безопасни);-и шофьорите се понаучиха да карат по-внимателно - преди никой не спираше на пешеходна пътека, сега дори и в Ямбол всеки спира.Никой не може да каже кое от горните с колко е намалило жертвите на пътя, но гарантирам, че всички тези мерки имат някакъв дял.П.П. Относно клаксоните на изток - един руснак в Китай се възмущаваше, че шофьорът на автобуса използвал за едно 20 минутно пътуване повече пъти клаксон, отколкото той за цял месец в Русия. Но катастрофи видях 2 зверски за 1 седмица. Тъй че и клаксона не помага
Коментар
-
Не фаровете намали статистиката на жертвите.По скоро масовото навлизане на радар-камерите:D ,именно това оказа, не само психологически, но и паричен ефект от нашти джобове.Относно фаровете, вече в някой държави в Европа , дори в САЩ, са отменили задължителното каране през деня, защото вместо да се намалят жертвите, той се увеличил.Наскоро четох в друг форум по-тоя въпрос,и там някакъв пич беше намерил статий от немски сайтове,където беше изкарана статистика за ефекта от дневните фарове. :D Там много добре беше обяснено защо се увеличил броя на жертвите по пътищата.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
M5kov написа:Много си е добър закона!Ти лично колко крушки/акумулатори/фасунги смени, защото аз всеки ден въртя по минимум 100 км и до сега нищо не съм сменял.Колко ти се покачи разхода на горивото?Този и закона за тютюна са единствените хубави неща, които се направиха последните години.Единия е на път да го затрият, силно се надявам поне този да остане!.Аз даже съм и затова , щото всички автомобили , дори и нямащи фабрични устройства , да им бъдат монтирани такива , така при старирането на двигателят , да се включват фаровете.И съм затова да бъдат проверявани на пътя от КАТ , както и на ГТП.Нагледах се на тъпаци , които в 20.00 ч. карат без фарове , защото видите ли , било светло !!!
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Младежи от 13години имам книжка и винаги съм карал на включени къси светлини, без значение зиме лете, пролет, есен, ден или нощ.АБ ми карат поне по 4год., и крушки сменям като изгорят ама на фиата за пет години съм сменил 5 крушки и то основно на халогени и задни светлини. Така че подкрепм закона, но ако го отменят ще продължавам да карам на фарове, просто ми е навик.А това че си преценил че разхода ти се е дигнал от включване на светлини , говори че си някакъв страшен цинцър. Сигурен съм че лятото караш без климатик и със затворени прозорци, и от 15-ки гуми си минал на 13-киКолегата сигурно му се е скъсал конеца на волана, забравил е да включи фаровете и са го глобили и сега си леко бесен.пп По моя край цинцър викат на стиснатите хора.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар