Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За мощността на JTD мотора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За мощността на JTD мотора

Защо въртящия момент на JTD двигателя е различен когато се монтира на Алфа Ромео и съответно на Фиат?При Фиата въртящия момент е 200НМ при 1500 оборота, а при Алфата е 255НМ при 2000 обороа?Защо така са решили конструкторите?
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

ами мощността на двата двигателя как е при тези данни както си ги дал, би трябвало двигателя на алфата да е много по-мощен, защото мощноста е производна от въртящия момент и оборотите.
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Ами не е.И двата двигателя са 105кс. - и за това питам защо и как са го решили така.Та това са си почти 25% по-голям въртящ момент.И за това ми е въпроса
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

E, има сигурно някаква логика, но как да ти кажем? При френското Клио мощността е 65 кс, при турското и Логана 67... все от мотора 1.5 dCI.Според мен с ECU-то ги вършат тези магии.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Aз мисля, че при алфа максималният момент е толкова (255 Нм), но при 2200 оборота, ако не се лъжа Стойността на въртящия момент е променлива величина и при 1500 оборота е все още в началото на кривата на момента. Едва ли при фиат моментът е максимален при 1500 оборота Ако става въпрос за брава/браво/марея, то двигателят е еднакъв с този на алфа, респективно мощностите и моментите. Единствено при Пунто мен лично мен озадачава защо същият двигател дава 80 к.с. , а не обичайните за тази година 105 Ограничението е изцяло софтуерно мисля.
          charlie написа:
          ами мощността на двата двигателя как е при тези данни както си ги дал, би трябвало двигателя на алфата да е много по-мощен, защото мощноста е производна от въртящия момент и оборотите.
          Максималната мощност се получава при около 4000 оборота, т.е. далеч от пика на въртящия момент (2000 об)
          _______
          146 JTD

Коментар

Същия мотор го има и на Стило с ограничението от 80 кс. Прави се за Австрия и Германия.
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
            X