Защо въртящия момент на JTD двигателя е различен когато се монтира на Алфа Ромео и съответно на Фиат?При Фиата въртящия момент е 200НМ при 1500 оборота, а при Алфата е 255НМ при 2000 обороа?Защо така са решили конструкторите?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За мощността на JTD мотора
Collapse
X
-
ами мощността на двата двигателя как е при тези данни както си ги дал, би трябвало двигателя на алфата да е много по-мощен, защото мощноста е производна от въртящия момент и оборотите."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
Aз мисля, че при алфа максималният момент е толкова (255 Нм), но при 2200 оборота, ако не се лъжа Стойността на въртящия момент е променлива величина и при 1500 оборота е все още в началото на кривата на момента. Едва ли при фиат моментът е максимален при 1500 оборота Ако става въпрос за брава/браво/марея, то двигателят е еднакъв с този на алфа, респективно мощностите и моментите. Единствено при Пунто мен лично мен озадачава защо същият двигател дава 80 к.с. , а не обичайните за тази година 105 Ограничението е изцяло софтуерно мисля.charlie написа:ами мощността на двата двигателя как е при тези данни както си ги дал, би трябвало двигателя на алфата да е много по-мощен, защото мощноста е производна от въртящия момент и оборотите._______
146 JTD
Коментар
-
Същия мотор го има и на Стило с ограничението от 80 кс. Прави се за Австрия и Германия.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар