Това е на края на бул.Витоша, пред централния вход на Южен парк.Моето мнение, и мога да го подкрепя с членове от закона, е, че в първия случай трябва да пропусна трамвая, а във втория - той трябва да ме чака.НИКЪДЕ в закона не пише, че трамвая е с предимство винаги. Пише, че има предимство само ако кръстовището е от равнозначни пътища - а тук нямаме такива.Пише си, че пътните превозни средства (а трамваят е такова), които се движат по път без предимство, трябва да пропуснат тези по пътя с предимство.Малката уличка е забранена за автомобили, по нея преминават само трамваи, и очевидно знакът е сложен заради трамваите.В първия случай имаме положението на чл.8 - движим се и двамата по едно и също място (път с предимство), и затова релсовото има предимство пред мен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за предимство
Collapse
X
-
Immortal написа:Това е на края на бул.Витоша, пред централния вход на Южен парк.Моето мнение, и мога да го подкрепя с членове от закона, е, че в първия случай трябва да пропусна трамвая, а във втория - той трябва да ме чака.НИКЪДЕ в закона не пише, че трамвая е с предимство винаги. Пише, че има предимство само ако кръстовището е от равнозначни пътища - а тук нямаме такива.Пише си, че пътните превозни средства (а трамваят е такова), които се движат по път без предимство, трябва да пропуснат тези по пътя с предимство.Малката уличка е забранена за автомобили, по нея преминават само трамваи, и очевидно знакът е сложен заради трамваите.В първия случай имаме положението на чл.8 - движим се и двамата по едно и също място (път с предимство), и затова релсовото има предимство пред мен
Коментар
-
Lane Staley написа:Дидо, в чл 8 не пише "кръстовище".Presinka, повече уважение към колегите. Не може да сме винаги на полусъединител. Това обаче не означава, че не знаем закона.Един за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:Lane Staley написа:Дидо, в чл 8 не пише "кръстовище".Presinka, повече уважение към колегите. Не може да сме винаги на полусъединител. Това обаче не означава, че не знаем закона.Това не означава, че няма веротност ти да си права, но си мисля, че тази вероятност не е особено голяма.То май и ти нямаш Фиат, но не знам някой да ти е казал нещо напреки...
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Lane Staley написа:presinka написа:Lane Staley написа:Дидо, в чл 8 не пише "кръстовище".Presinka, повече уважение към колегите. Не може да сме винаги на полусъединител. Това обаче не означава, че не знаем закона.Това не означава, че няма веротност ти да си права, но си мисля, че тази вероятност не е особено голяма.То май и ти нямаш Фиат, но не знам някой да ти е казал нещо напреки...
Това е от италианските коли. Другите не се коментират, защото не са за тук.
Един за всички, всички за мен
Коментар
-
style34 написа:presinka, верно, че оплю форума, а се оказа, че ти не знаеш. :DЕдин за всички, всички за мен
Коментар
-
presinka написа:style34 написа:presinka, верно, че оплю форума, а се оказа, че ти не знаеш. :DAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
В първия случай е ясно- трамвая е с предимство. За втория съм по-склонен да мисля, че автомобилът има предимство. Ситуацията на Витоша е аналогична на положението, където трамваите излизат от централна баня на Дондуков. И там би трябвало да чакат, ама не разчитайтена товаДрънкат и си шпорят без задръжки.
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
presinka написа:"Английски форум - питаш и ти отговарят,Руски форум - питаш и теб те питат,Български форум - питаш ... и ти обясняват колко си тъп и неграмотен."presinka написа:Не виждаш ли, че хората не знаят закона? Защо ги мъчиш изобщо???The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар