Колеги много от Вас споделиха за избора и предпочитанията си към марки зимни гуми и това според мен е полезно ,но никой не отвори дума ,кога това се прави или по точно ,кога е препоръчително да се поставят зимните.Всички четем какво става по пътищата на БГ , и особено сега когато промяната на времето е толкова рязка.Смятам ,че всяко мнение ще е от полза .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Според Вас кога трябва да сменим летните гуми със зимни?
Collapse
X
-
sasco
Ей сега му е времето на гумето.......дори и при топли дни да караш-проблем никакъв(отколкото да рискуваш утре да се заледи и оди се опраай)
Коментар
-
Накъде ноември месец ще е! Когато среднодневните темперетури се задържат 5-6 дни около 7-8 градуса, това е сигурен знак да се слагат зимни гуми! По стар български обичай някои се сещат за тази процедура чак, когато завали първият сняг-според мен е прекалено късно.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
По принцип официалната информация по въпроса е, че зимните гуми се слагат, когато температурата падне до +7 градуса. Тук обаче идва един такъв момент, че да речем сутрин темперятурата пада до 5-6 градуса, а през деня се качва до 15. Нещата вече опират до преценка и опит. Ако пътищата са сухи може да се кара и с летните, тъй като след затоплянето към обяд зимните започват да "отдават" по-бързо каучука на асфалта Това при положение, че се кара цял ден, но ако само сутрин палиш отиваш за 15-20 минути до работа и се връщаш вечер, тогава няма много място за чудене. По съвсем друг начин стои въпроса ако пътищата са хлъзгави и мокри - тогава задължително се слагат зимните гуми. В Австрия например има почти "официално" обявление, че е вече време да сложат зимните гуми. И ако примерно след тази дата направиш ПТП или си участник в такова и си с летни гуми забрави застрахователите да платят обезщетение.....FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC
Коментар
-
Ако трябва аз да ви посъветвам ще ви пиша следното.Ако не се налага да ходя до северна България да минавам през Шипка или Хаинбоаз и си карам по маршрутите в южна изобщо няма да се замисля да си слагам зимни гуми.Обаче като тръгна от Карлово и мина през Шипка и от там Габрово ,а във В.Търново е една сурова зима и става доста страшно.А ще вметна и малко за веригите досега съм карал само един Форд с вериги по простата причина че бе с гуми за мъгла , а във В,Търново имаше 60 см сняг.И накрая все пак по добре зимни гуми отколкото огънати ламарини,което хич не е сигурно защото този отзад ако е с летни и не може да си осигури същото спиране се спира във вас.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Immortal написа:Зимните гуми са по-добри от летните и при мокър път, а през есента често вали. Така че ако нямате специални гуми за мокро, по-добре вече слагайте зимните. Аз вече сложих отпред, скоро ще сложа и отзад.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар