Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бавен Wi-fi ,на лаптоп с Wi-fi-N карта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

jenshen73 написа:
    130mbps или 130Mbps? Издребнявам, но... обичам подробностите. Аз чудно защо дори и супер-дупер-ултра-мега шикарни рутери и мрежови карти не мога да достигна и 60% от максималната скорост на постоянен трансфер... Но то сигурно щото аз си играя само на къси разстояния и само на 100% мощност. ОК. Свеждам глава и млъквам. Аз у дома разчитам на добрата стара мед.
    Щом толкова издребняваш кажи ми разликата между "mbps" и "Mbps" в думи, демек изпиши ми го с думи, за да мога да ти отговоря пълноценно.
    emzo написа:
    BO написа:
    п.п. И много хора се заблуждават, че ще прекарат по-голям трансфер, когато са близко до рутера. Прекаленото близко разстояние до рутера води до един типичен вид смущения и т.н. Ама ако ще обясняваме ще има доста спорове. Не случайно в нас радиото "бичи" на 30% от мощността си. :D
    Ша мЪ прощаваш Боби ама тука не съм съгласен, ама изобщо.
    Не, не греша. Трябва да подбереш тази сила на сигнала, че при пълен трансфер на данните на определен канал, силата на сигнала да е точно толкова сила, че да не минава на друга модулация и да последва да речем смяна на скоростта. Силните сигнали много често водят до интерференции, които трябва да се заобикалят с разни трикове. За това ако може да изпълниш целия канал на определена мощност, то не трябва да я увеличаваш до безкрай, просто ей така.Примерно да вдигнеш 150Мб канал и за това да са ти достатъчно 200мВ мощност с наличния хардуер, ама ти за всеки случай го избичваш на 1 ват да речем.Това е още повече в сила ако използваш мултистрииминг. Ако се пробваш да пуснеш 1Гб реален линк между две населени места, ще ме разбереш тогава най-добре какво имам предвид.Всеки кой чел не дочел си мисли, че щом има максимална мощност, това е най-добре и за максимален трансфер. Е да, ама не.Както казах, няма смисъл да навлизаме с спор.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

mbps=Мегабит в секундаMbps=Мегабайт в секундаТекущо имам поглед над 20 модела от различни марки - посочените от теб скорости на безжична връзка при 4 метра разстояние от устройствата са недостижими, но сигурно е щото съм неграмотен. Предпочитам да кажа, че съм такъв вместо да споря с капацитети.
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        mbps=Мегабит в секундаMbps=Мегабайт в секунда
        Аз като видя "m", това значи "мили". "М" значи "мега". SIСъответно mbps значи милибит в секунда, а Mbps - мегабит в секунда. За да се разбирате, ще е добре да използвате тези установени правила, иначе се получават двусмислени неща единия казал едно, другия разбрал друго. The unit symbol for the byte is specified in IEC80000-13, IEEE 1541 and the Metric Interchange Format[8] as the upper-case character B. - Според този текст - символ за байт е голямо латинско "B".IEEE 1541 specifies the lower case character b as the symbol for bit; however, ISO/IEC 80000-13 and Metric-Interchange-Format specify the abbreviation bit (e.g., Mbit for megabit) for the symbol, providing disambiguation from B for byte. - А според този текст - малко "b" се използва за "бит". От това следва, че за да няма двусмислени изписвания, най-правилно и подчинено на някакви правила, е следното изписване:Mbps = мегабит в секунда;MBps = мегабайт в секунда.А изписването mbps е безсмислено, защото показва мерна единица, която е неприложима на практика - милибит в секунда. Все едно вместо да кажеш "едно цяло и два тона", да кажеш "един милиард и двеста милиона милиграма". Или в случая - 1 Mbps = 1’000’000’000 mbps. Но както казва един виден потребител на форума - да не сме литературен клуб? Всеки си пише както си иска. Важно е спор да има.

Коментар

jenshen73 написа:
          mbps=Мегабит в секундаMbps=Мегабайт в секундаТекущо имам поглед над 20 модела от различни марки - посочените от теб скорости на безжична връзка при 4 метра разстояние от устройствата са недостижими, но сигурно е щото съм неграмотен. Предпочитам да кажа, че съм такъв вместо да споря с капацитети.
          Както Оги написа за изписването ти, просто е толкова объркано, че дори като го пишеш с думи ми е интересно как може да ти хрумне. :D Та конкретно на въпроса ти.С рутер BR-6574n с 150Mbps връзка на домашния лаптоп ще ти докарам около 65Mbps както споменах.Пращай твой познат в нас да му доказвам реалния трансфер и после да напишеш в тази тема, дали е невъзможно, както си го написал или просто ти не може да го направиш.Напълно сериозно
          A20DTH ЖТД ама не баш
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Първо каза, че ще достигнеш 130 мегабита при връзка 300, на което jenshen73 не вярва. А сега казваш, че ще доказваш, че можеш да направиш 65 мегабита на 150 мегабита връзка.

Коментар

ogi28b написа:
              Първо каза, че ще достигнеш 130 мегабита при връзка 300, на което jenshen73 не вярва. А сега казваш, че ще доказваш, че можеш да направиш 65 мегабита на 150 мегабита връзка.
              Да, за съжаление в нас имам такъв Атерос - това за да докажа отново, че не е 50Мбпс лимита, както той твърди.В този случай да си поправя изискването - просто този, който ще идва да свери данните, които твърдя, да донесе машина, която е с Атерос чип на 300Мбпс.Извинявам се, че така е прозвучало и не съм се изказал точно.п.п. Как ме е яд, че затрих графиките от МРТГ-то. Но съм сигурен, че и тях да ги бях показал, все щеше да не съм прав.Сигурно и тия са тествали и са показали някакви измислени данни, които нямат шанс да бъдат реалност:http://www.xbitlabs.com/articles/net...br6574n_8.html
              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ogi28b написа:
                jenshen73 написа:
                Би трябвало вярното да ми се набие в очите: mbps=Мегабит в секундаmBps=Мегабайт в секунда
                Аз като видя "m", това значи "мили". "М" значи "мега". SIСъответно mbps значи милибит в секунда, а Mbps - мегабит в секунда. За да се разбирате, ще е добре да използвате тези установени правила, иначе се получават двусмислени неща единия казал едно, другия разбрал друго. The unit symbol for the byte is specified in IEC80000-13, IEEE 1541 and the Metric Interchange Format[8] as the upper-case character B. следващия път като изтриеш пост, че имал малко инфо на английски - сам се сети за твоите 2 примера - Според този текст - символ за байт е голямо латинско "B".IEEE 1541 specifies the lower case character b as the symbol for bit; however, ISO/IEC 80000-13 and Metric-Interchange-Format specify the abbreviation bit (e.g., Mbit for megabit) for the symbol, providing disambiguation from B for byte. - А според този текст - малко "b" се използва за "бит". ... Всеки си пише както си иска. Важно е спор да има.
                Имаме сделка. По-важното е, че докато споря - доста често спя. Щото вече ми писна. Капацитори има навсякъде - дори тук, при това в изобилие. Но за да има радио - трябва поне един резистор и един да се навие, че иначе ще се пука от скука. Айде сполай ви на всички майстори на разни швепсове, компютърни техники и прочие. От мен повече - помощ за нищо, без това - не разбирам. Вярно, сгреших 2 пъти в тая тема. Значи не разбирам. Точка.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Както виждаш - веднага след тескта на друг език, съм написал и какво означава написаното. Не съм го сложил и да го оставя неразбираем, както правят повечето, които вмъкват разни текстове. Забележката ти е неуместна.

Коментар

Working...
                  X