Ограниченията не са смешни. Те са съобразени с пътната обстановка. Пример. Тунела под НДК за който стана дума. 1. Влизаш от светло в тунел. На очите е нужно време да се аклиматизират. Първите няколко секунди не виждаш нищо.2. Въпросния тунел е с голям завой. При по голяма скорост се получава изхвърляне. Дори и да не искаш, центрубежната сила те изхвърля.3. Мамка му, има СПИРКА. Всеки го знае. Още колко души трябва да размажат на тази спирка за да се разбере че това ограничение не е случайно.4. Забелязвали ли сте че на около 20-30 метра след като влезне в тунела, тролея рязко намалява (има нещо на жиците което се минава на малка скорост за да не му се разкачат прътите). Еми представете си следната ситуация. Която на всеки се случва. Ще я наклепам за да видите какво ще се получи. Идвам от 5-те кьошета. Ограничение 40. Ма аз съм с бърза кола и знам че няма КАТ. Влизам в тунела с 80. Първите 2 секунди нищо не виждам. Изведнъж пред мен тролей. Мотам десен/ляв за да не се ударим и .... най малкото се удрям в някой или засичам някой и той се удря защото просто няма къде да избягат колите. Другото което е. Там капацитена шахтите сигурно ги е правил някой еднорък, защото така си е оставил ръцете, че няма шахта която да се пропусне без да я нацелиш като ... И пак кривиш за да избегнеш шахтите и айде пак.Друг пример. Цариградско. Малко било ограничението от 80 км. То като е малко няма да има толкоз жертви. Припомнете си една от последните жертви. И за какво стана птп-то. На уж "безлюдното" шосе изкочи куче и за да избегне птп-то един човек се беше обърнал по таван, след което пързаляйки се по таван на мантинлите между 2-те платна се удря в стълб, и колата се усуква около стълба. И всичко това с приличната скорост от 80 км. Ако някой е бил свидетел на катастофата може да потвърди че после пожарната 2 часа не можеше да извади трупа от останките на колата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колеги внимавайте - "изгорях" на Симеоновско шосe
Collapse
X
-
Мое лично мнение - шофьор, вкопчен във волана, втренчил поглед напред като статуя, на кръстовшето оглеждащ се като виетнамец в царевичак е не по-малко опасен на пътя от тези, които карат с 80 на ограничение 40. Не казвам да се нарушава праилника драстично, но пък и да се влачиш като охлюв при положение, че автомобила ти го позволява е безотговорно спрямо останалите участници в движението. Такива водачи единствено изнервят останалите и изобщо не намаляват рисковете от катастрофи по пътищата. Т’ва е...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:Мое лично мнение - шофьор, вкопчен във волана, втренчил поглед напред като статуя, на кръстовшето оглеждащ се като виетнамец в царевичак е не по-малко опасен на пътя от тези, които карат с 80 на ограничение 40. Не казвам да се нарушава праилника драстично, но пък и да се влачиш като охлюв при положение, че автомобила ти го позволява е безотговорно спрямо останалите участници в движението. Такива водачи единствено изнервят останалите и изобщо не намаляват рисковете от катастрофи по пътищата. Т’ва е...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
В тази връзка бих искал да ви напомня, че раздела "Хроника на смъртта" не само да отразява сухата статистика на жетвите от ПТП, а също може да се пускат и някой съвети за подобряване на безопасността на движението, а за случки при които е по-добре да нарушиш отколкото да спазваш правилата на определено място в темата "Пътна обстановка"!
Коментар
-
Sandeto написа:И да ви пита човек що се влачите така???Sandeto написа:В много случаи произшествията стават именно заради шофьори педантично спазващи правилника... изнервят другите участници в пътното движение и ги провокират да правят опасни изпреварвания.Sandeto написа:но смятам, че скорост от порядъка на 65км/ч е съвсем нормална при ограничение 50.Sandeto написа:шофирането не винаги е безпрекословно спазване на правилникаzdravgo написа:Когато човек се движи по пътищата, трябва да се движи с ритъма на движението.Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
zdravgo написа:Да не забравяме обаче, че повечето знаци са по пътищата от времето когато автомобилите бяха предимно Соц. возила.Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Sko написа:А дали в Германия са осъвременени ограниченията на скоростта в населено място до към 90-100 км/ч след като там соц. возила нЕма? Ограниченията са наложени не заради възможностите на автомобилите, а поради последствията от удара и вероятността за неговото възниване.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:...зимата в поледицата на ограничение 50 с толкова ли ще карате?! Не, нали, ще свалиш скоростта на 30-40! Ами то е същото...Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар