Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за трудов стаж

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за трудов стаж

Здравейте, колеги!Преди време напуснах работа, бях с трудов договор на 8 часа. След като напуснах, дадох трудовата си книжка, за да ми нанесат стажа. Понеже не знаех къде се намира администрацията им, оставих книжката с уговорката някой да я занесе там и след като е готова да ида да си я взема. След няколко дни ми се обадиха, че е готова. Взех я и си тръгнах. Направи ми впечатление, че няма подпис на управителя и печат на фирмата, а само са отбелязани местата (6 на брой), където трябва да се подпише и подпечата, иначе администрацията си е свършила работата и стажът е правилно нанесен. Погледнах предната страница за предишния ми работодател, там си имаше 6 подписа и 6 печата, както си е редно. Искам да знам този стаж от последната фирма, дали се зачита като валиден, при условие че няма подпис и печат в книжката. Предполагам щом съм бил с договор, значи ме е осигурявал, в компютъра им мисля, че имам стаж при тях, само дето в книжката изглежда, че все едно аз съм си го писал. Доколкото познавам бившия си шеф, нарочно не се е подписал, хванал го е яд, че напуснах. Има ли смисъл да ходя да го търся и да му се моля за автограф?
    Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Според мен, щом няма подпис и печат, както сам каза, все едно ти си ги написал.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Ходи да ти я заверят
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Да му се молиш??? Ти луд ли си, да не е Господ, че ще му се молиш? Консултирай се и с НОИ как е редно да постъпиш. Трудовият ти стаж не може да изчезне. В случая има нарушение от страна на работодателя, че не е обработил документите и ако откаже - пращай проверка и да се хваща за палците. Никакво молене! Отиваш и заявяваш, че искаш да ти оформят документите или подаваш сигнал в ИА ГИТ, те ще го оправят.

Коментар

Я сподели коя е фирмата, по скоро ме интересува дали е някоя малка фирма или е примерно някоя голяма корпорация, и провери дали имаш голям правоъгален печат на страницата със стажа.

Коментар

ogi28b написа:
            Да му се молиш??? Ти луд ли си, да не е Господ, че ще му се молиш? Консултирай се и с НОИ как е редно да постъпиш. Трудовият ти стаж не може да изчезне. В случая има нарушение от страна на работодателя, че не е обработил документите и ако откаже - пращай проверка и да се хваща за палците. Никакво молене! Отиваш и заявяваш, че искаш да ти оформят документите или подаваш сигнал в ИА ГИТ, те ще го оправят.
            Този човек, бившия шеф, е доста "голяма клечка". Личен приятел и съдружник е с един бивш главен секретар на МВР. По тази причина грам не му пука за каквито и да било проверки. Свидетел съм, че фирмата му нарушава един куп закони, но никога досега не е имало проверки за това, защото се знае кой "оправя положението".Относно документите - не разбирам много от администрация, но си мисля, че щом бях с договор и заповед за освобождаване, значи може би са обработени документите, в трудовата книжка датите са точни, стажът е точен, само липсват 6 подписа и 6 печата на фирмата. И след като той се подпише и подпечата, всичко ще е точно, затова явно очаква някой ден да ида да го потърся, а след като познавам що за човек е, доста обича да размотава така хората. Той е на принципа : "На работника да му е гадно" и го показва през цялото време.

Коментар

S_BANKOV написа:
              Я сподели коя е фирмата, по скоро ме интересува дали е някоя малка фирма или е примерно някоя голяма корпорация, и провери дали имаш голям правоъгален печат на страницата със стажа.
              Да, имам само голям правоъгълен печат. За фирмата, нека да не я споменавам тук, а на ЛС.

Коментар

Не ме вълнува името на фирмата а по скоро дали е голяма фирма с много персонал, ако е така как си представяш че шефа ти ще се занимава да ви разписва на всичките договори и книжки. Ако има голям печат си ОК, но все пак можеш да покажеш снимката на някой който се занимава с ТРЗ или е бил юрист.

Коментар

Въпросът е разяснен с помощта на колегата S_BANKOVБез подписите на Управителя и без кръглите печати на фирмата, стажът НЕ е валиден, НЕ се зачита пред НОИ, а книжката остава недовършена. Ще си търся правата! Благодаря на всички!

Коментар

Working...
                  X