Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Безжична мишка бъгва компютър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Безжична мишка бъгва компютър

Взех за лаптопа безжична мишка NEO.В началото си работеше добре, но от една седмица компютъра започна да прави магарии.Когато натисна двоен клик на иконите на десктопа, не се отваря нищо.Освен това като съм на десктопа(да речем рефрешна) старт менюто и таскбар лентата са ми неактивни.За да се "активират" трябва да кликна на таскбара и след това вече да си включвам програми и приложения.Това се случва и при сърфиране с различните браузъри.Или примерно съм кликнал да видя снимка във ФБ, след това съма върнал с бекспейс и като дам на друга снимка то ме връща на първата.Та въпроса е:да не би разликата в юсб версиите да го прави това,драйверите на мишката ли са или е нещо друго?

Re: Безжична мишка бъгва компютър

maikule написа:
    Взех за лаптопа безжична мишка NEO.В началото си работеше добре, но от една седмица компютъра започна да прави магарии.Когато натисна двоен клик на иконите на десктопа, не се отваря нищо.Освен това като съм на десктопа(да речем рефрешна) старт менюто и таскбар лентата са ми неактивни.За да се "активират" трябва да кликна на таскбара и след това вече да си включвам програми и приложения.Това се случва и при сърфиране с различните браузъри.Или примерно съм кликнал да видя снимка във ФБ, след това съма върнал с бекспейс и като дам на друга снимка то ме връща на първата.Та въпроса е:да не би разликата в юсб версиите да го прави това,драйверите на мишката ли са или е нещо друго?
    Това изглежда като прекъсване на връзката между мишката и приемника. Да не би да си много далече от приемника? Отблизо прави ли пак така? На друг компютър има ли такъв проблем? На стационарен компютър ли прави този проблем? Приемникът на удължаващ кабел ли е, или направо на гнездото на дънната платка? Когато прекъсне сигналът - мишката се гаси, защото все едно с спрял компютъра. Затова при двойното натискане на бутона, първото се явява като включване на мишката. А и какво ще рече, че старт-менюто ти е неактивно? Цветът му ли се променя, или по някакъв друг начин си променя вида? Когато мишката прекъсне и се изключи - пак има нужда от натискане на бутона за включване и понеже е нормално да го направиш на мястото, на което искаш да натиснеш, за теб изглежда все едно натискаш там за да се активира съответният прозорец, а то просто мишката е изгаснала. Ако е от светещите - погледни дали свети, преди да натискаш по старт-менюто. Батериите какво напрежение показват без товар? Да не са умрели? При слаби батерии - по-евтините мишки прекъсват доста често, а най-евтините дори не чакат батериите да се изтощят, ами направо пискат, че искат нови, а в тях има поне още толкова живот. Провери в настройките на драйвера за мишката да не би настройката на канала да е автоматична (скачаща). Ако е така - избери фиксиран канал, който да е с поне 4 числа нагоре или надолу от канала, на който е настроен безжичният ти рутер, ако имаш такъв. Включи едновременно втора мишка, с кабел и виж дали с нея прави подобни неща. USB обикновено са съвместими едно с друго. На портове 3.0 можеш да закачиш устройства 2.0 и те работят нормално. Така е по принцип, но може и не винаги да е така. Обаче ако веднъж заработи - ще си работи както трябва, или пък изобщо няма да заработи.

Коментар

Working...
    X