Компютърът е с Win XP, а част от клавиатурата му не работи. В тази част влиза и клавишът F6, който в комбинацията Fn + F6 служи за намаляване на яркостта. Има ли друг начин, освен с хардуерната клавиатура, да направя това? Друг вариант - ремонт на клавиатурата. Проблемът е, че е полят с кафе, което е довело до неработенето на част от клавишите. Пробвах поливане със спирт и търкане с четка, но не помня преди процедурата кои копчета работеха и кои не, за да преценя дали е имало ефект. Ако я залея с WD-40, има ли шанс да се подобри? Всякакви съвети относно ремонта на клавиатурата са добре дошли. Трети вариант - краен - нова клавиатура. Може ли да се намери бързо на приемлива цена?Ред.: Добавям и ремонт в заглавието, лаптопът е преживял нещо доста тежко и се чудя дали може да се ремонтира и дали си заслужава. Счупени са гнездата на болтовете, които държат планките за монитора към шасито. Самите болтове пък са със заоблени глави и не могат да се развият нормално на първо четене с обикновена отвертка. Вероятно трябва да се смени целия корпус.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да намаля яркостта на Toshiba Satellite A-200? + ремонт
Collapse
X
-
Оги, намери ме в скайп и ми дай номер на лаптопа. Точния модел. Иначе най-лесно, но с негарантиран ефект е накисването с топла вода и перилен препарат и периодично разбълникване. След това - изплакване и добро подсушаване. В лаптоп клавиатурите няма електроника, но...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Аз бих решил въпроса със смяна на клавиатурата - все пак не е скъпа:http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Toshib...Сигурен съм че ако се разровиш и тук ще я намериш на сходни пари.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Не на сходни, а на същите пари, но с гаранция тук...Steliyan's Life!
Коментар
-
На ХП-то нямаше ли пак плъзгачи за светлината на дисплея в стандартните power опции, там при батерията където си правиш профилите на колко минути да заспива, какво да прави при натискането на този бутон и т.н....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ogi28b написа:Може и да има, ама ХП-то си работи, мани го, Тосхибата е този, който е с неработеща хардуерна клавиатура.Не става нито с виртуалната, нито с хардуерна-USB. Още не съм стигнал до момента с топлата вода.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
33лв. чисто нова клавиатура, сива, но с италианска подредба39лв. чисто нова клавиатура, сива, но с US/UK подредба44лв. чисто нова клавиатура, сива, но с BG/US подредбаSteliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар