Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На турците не им стига електроенергия и затова строят нова централа. Цената на произведения ток се смята в диапазона 120-150 Евро за МWh, което е около 24 ст. за kWh. За сравнение от Козлодуй цената е под 5 стотинки за kWh, а ние плащаме на ЧЕЗ 20 стотинки.Та много ми е интересно, ако построим два блока в Белене какво ще ги правим, когато се налага спиране на единия реактор в Козлодуй?И как ще се връщат тези 6-7 милиарда след като Белене няма да произвежда или ще работи на занижен капацитет.На тези които не вярват, че Белене струва 20 милиарда лева да се поразровят и да проверят колко време сме плащали по 30 000 USD на ден магазинаж на чехите за съхранението на произведения реактор и колко сме загубили след като сме го продали на безценица. Освен това никъде по света няма цена на атомна централа под 5 милиарда долара за един реактор. Цената достига до 6.5 милиарда Евро за един самостоятелен блок в Естония или Латвия. Сагата Белене е с корени още от правителството на Филип Димитров.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Вероятно помните като мен много добре 90-те години и манифестациите в Белене под надслов-не щем втори Чернобил Или не а?
      Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Не, никой не помни. Сега хората гледат телевизия.

Коментар

между чернобил и белене няма нищо общо. все пак, що ли сега хората в белене са размислили по въпроса? а иначе ги разбирам другарите, как ги сърбят ръчичките да разпродадат квото могат и да нарежат още нещо на скрап. от тях толкоз.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Humppa написа:
            За строителството става въпрос... Че очаквам скоро да имаме недостиг на енергия
            Искаш да кажеш, че при произведени 12000 мегавата/час и потребление едва от 5000 мегавата/час ще имаме скоро недостиг? Я се стегни!
            S_BANKOV написа:
            ако България разкара всичките зелени енергиини дойлки и смърдящите тецове и вецовете който изтребват полулациите в реките и има още ядрени мощности, цената на тока ще е в пъти по ниска а природата ни ще е в пъти по запазена.
            Цената на произведения ток - може и да е по-евтина, но определено цената на потребения ток няма да е по-евтина към крайния потребител. Изобщо не се заблуждавайте. Щом можем да си позволим да произвеждаме 12000 мегавата/час и да губим почти 7000 от тях - значи няма да ни поевтинее тока, ако ще само от АЕЦ да го добиваме, а зелените да ги национализираме и нарежем за скрап. Туй умни хора да бълвате простотии просто не ВИ отива!
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Малко UP...ТЕЦ Варна я затриха... А току-що обявиха прогнозна цена на 7-ми енергоблок на АЕЦ Козлодуй, както и прогнозна цена на прозиводството...Сори, ама 7,7 мрлд. долара за ЕДИН американски блок АР-1000 е повече от 6,3 мрлд. долара за ДВА руски на Белене... Освен това цената на електроенергията от 7-ми блок на Козлодуй ще е около 75 долара за мегават Уважаеми Стойнев, Щонов и подобни помияри, не го щем това АР-1000. Със съмнителните строителни конструкции, с десетките месеците забавени графици, с проблемините ГЦП-та, с неразрешените проблеми с ОЯГ...НЕ! Искаме възобновяване на Белене!

Коментар

Humppa написа:
                Освен това цената на електроенергията от 7-ми блок на Козлодуй ще е около 75 долара за мегават
                А колко щеше да е от Белене? Питам съвсем информативно.Иначе - като видях до къде е докарана централата в Белене - престъпление е всичко това да се заебе и да се почне другаде от нулата.За незнаещите - никак не е "един гьол", а построена на 75% централа. От друга страна - не е лошо да имаме диверсификация на ядрените мощности - особено с оглед международното положение.Съвсем съм объркан вече...

Коментар

Горе-долу пак там беше - към 10 ст.Иначе не виждам какво ти е обърканото. Съвсем обосновано си го написал. Според точно същите сображения смятам, че един блок АР-1000 и един нов ВВЕР са ни идеални на първо време.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                  X