На турците не им стига електроенергия и затова строят нова централа. Цената на произведения ток се смята в диапазона 120-150 Евро за МWh, което е около 24 ст. за kWh. За сравнение от Козлодуй цената е под 5 стотинки за kWh, а ние плащаме на ЧЕЗ 20 стотинки.Та много ми е интересно, ако построим два блока в Белене какво ще ги правим, когато се налага спиране на единия реактор в Козлодуй?И как ще се връщат тези 6-7 милиарда след като Белене няма да произвежда или ще работи на занижен капацитет.На тези които не вярват, че Белене струва 20 милиарда лева да се поразровят и да проверят колко време сме плащали по 30 000 USD на ден магазинаж на чехите за съхранението на произведения реактор и колко сме загубили след като сме го продали на безценица. Освен това никъде по света няма цена на атомна централа под 5 милиарда долара за един реактор. Цената достига до 6.5 милиарда Евро за един самостоятелен блок в Естония или Латвия. Сагата Белене е с корени още от правителството на Филип Димитров.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши
Collapse
X
-
Humppa написа:За строителството става въпрос... Че очаквам скоро да имаме недостиг на енергияS_BANKOV написа:ако България разкара всичките зелени енергиини дойлки и смърдящите тецове и вецовете който изтребват полулациите в реките и има още ядрени мощности, цената на тока ще е в пъти по ниска а природата ни ще е в пъти по запазена.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Humppa
Малко UP...ТЕЦ Варна я затриха... А току-що обявиха прогнозна цена на 7-ми енергоблок на АЕЦ Козлодуй, както и прогнозна цена на прозиводството...Сори, ама 7,7 мрлд. долара за ЕДИН американски блок АР-1000 е повече от 6,3 мрлд. долара за ДВА руски на Белене... Освен това цената на електроенергията от 7-ми блок на Козлодуй ще е около 75 долара за мегават Уважаеми Стойнев, Щонов и подобни помияри, не го щем това АР-1000. Със съмнителните строителни конструкции, с десетките месеците забавени графици, с проблемините ГЦП-та, с неразрешените проблеми с ОЯГ...НЕ! Искаме възобновяване на Белене!
Коментар
-
Humppa написа:Освен това цената на електроенергията от 7-ми блок на Козлодуй ще е около 75 долара за мегават
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар