Нещата са много прости, имаш икономика трябва и енергия(Турция) нямаш икономика не ти трябва енергия(България след 23 г. демокрация).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши
Collapse
X
-
bubachko
Mupo написа:bubachko написа:Mupo написа:След 10-15 год. викаш. Кажи ми в кой отрасъл, ще е нужна цялата тази енергия?
Коментар
-
bubachko
Миро, чети... "Само ако може да ми обясниш, как нощем с потребление 3000+ MW ще задоволиш с производство ~2500 МW, спирам спора."Ти също не ми отговори на въпроса. А относно въображаемия излишък, много полезен ще е в промишленоста, за да произвеждаме PVC тръби, с които да пренасяме вода от електрическите помпи с които да поливаме земеделските посеви на български производители. Тези хора съответно ще ядат българско месо готвено на ток, ще ядат кашкавал/сирене и ще пият мяко, доено от електрически доячки от щастливи крави, които денонощно ще слушар Моцарт, за повече мелконадой... Още трябва ли ти? Само дето не виждам как това ще стане ако заместим 40 левовия ток от АЕЦ със 160 левов "зелен" ток, който на всичкото отгоре не е константна величина и зависи от природните сили, а може би и от тези на някой шаман...
Коментар
-
Така, изглежда вече по-добре. Добре, че не каза както повечето хора, на които задавам същият въпрос - за тежка промишленост или по-лошото, да се изхранваме едва ли не от производството на електроенергия. Вече надявам се е ясно, че тежка промишленост в България не може да се развива. Проблема със зелената енергия, не е проблем всъщност със зелената енергия. Проблема е в цената, на която се изкупува същата. Основният проблем, е че политиците в тая държава така и не направиха нито един дългосрочен и реален план за развитие. За момента, не ни е необходима енергия допълнително, на Турция да. Темата е приключена .
Коментар
-
sok1 написа:bubachko написа:...Защото от тези всички противници на Белене до сега съм чул само "НЕ НА АЕЦ!", но и нищо креативно. .http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Ами много просто. Турция са над 75 милиона души, в България са около 7 милиона. Това на първо време е напълно достатъчно. infineon, за да искаш евтин ток, трябва да можеш да го използваш. Евтиният ток е безполезен, ако не се ползва. Скъпа електроцентрала без значение от какъв вид, не се ли ползва, е в бреме и то голямо ... Още за Турция, единствената страна в света, която има правото да произвежда американска военна техника, под техен лиценз. Само като се замисли човек, тази промишленост колко енергия гълта ... 2+2=?
Коментар
-
Да се сравнява бясно развиващата се Турция със замиращата икономика на България е все едно да сравняваш полско фиатче с Ферари - включително и по разхода на енергия (гориво).само човек, който не е бил в Турция може да прави някакво подобно сравнение.И нещата съвсем не опират до "демокрация". Щото и в Турция е демокрация, при тях никога червените не са се докосвали до властта.Оставете предразсъдъците настрани и идете в Турция с широко отворени очи.Ще разберете защо на тях им трябват няколко АЕЦа, а на нас няма да ни потрябват и след 30 години.
Коментар
-
Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши
Миро е прав , когато пише , че няма някакъв стратегически държавен план .Аз ( IMHO ) имам едно решение - за да не се затварят мощности , можем да развиваме енергоемки производства , които се обезпечават с достъпни суровини - например производството на алуминий . Лично аз виждам огромният потенциал на този на 100 % рециклируем продукт.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Immortal написа:Да се сравнява бясно развиващата се Турция със замиращата икономика на България е все едно да сравняваш полско фиатче с Ферари - включително и по разхода на енергия (гориво).само човек, който не е бил в Турция може да прави някакво подобно сравнение.И нещата съвсем не опират до "демокрация". Щото и в Турция е демокрация, при тях никога червените не са се докосвали до властта.Оставете предразсъдъците настрани и идете в Турция с широко отворени очи.Ще разберете защо на тях им трябват няколко АЕЦа, а на нас няма да ни потрябват и след 30 години.
Коментар
-
infineon написа:sok1 написа:Личното ми мнение е, че в този момент не можем да си позволим такава инвестиция. И лакардии от типа "теглим заем и АЕЦ-а сама се изплащала" са пълен шит. Ако беше така, Сомалия, Того или друга бананова република досега да бяха направили по 2-3 АЕЦ-а и да си гледат кефа. Щото сами се изплащали? Може би като поотмине кризата и времената станат малко по-тлъсти ще можем да си позволим един АЕЦ.infineon написа:Кризата изчезва като има производство на нещо, било то АЕЦ на доста хора ще даде хляб.infineon написа:Какво ще правим като затегнат еко нормите на тецовете. Ще плащаме милиони за квоти за CO2. Горенето на въглища е супер вредно за въздуха.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Re: Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши
Румен_Хинчев написа:Миро е прав , когато пише , че няма някакъв стратегически държавен план .Аз ( IMHO ) имам едно решение - за да не се затварят мощности , можем да развиваме енергоемки производства , които се обезпечават с достъпни суровини - например производството на алуминий . Лично аз виждам огромният потенциал на този на 100 % рециклируем продукт.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар