Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нещата са много прости, имаш икономика трябва и енергия(Турция) нямаш икономика не ти трябва енергия(България след 23 г. демокрация).

Коментар

bubachko написа:
      Mupo написа:
      След 10-15 год. викаш. Кажи ми в кой отрасъл, ще е нужна цялата тази енергия?
      ...
      Не ми отговори на въпроса, за кой отрасъл, ще е нужна цялата тази енергия?

Коментар

Mupo написа:
        bubachko написа:
        Mupo написа:
        След 10-15 год. викаш. Кажи ми в кой отрасъл, ще е нужна цялата тази енергия?
        ...
        Не ми отговори на въпроса, за кой отрасъл, ще е нужна цялата тази енергия?
        http://www.eso.bg/GeneratedPowersPublic/Ако беше прочел какво съм писал, можеше и да разбереш. Ако не си - виж линка, казват че е вярна информацията. Извади сега тока от АЕЦ и смятай, лесно е. Само ако може да ми обясниш, как нощем с потребление 3000+ MW ще задоволиш с производство ~2500 МW, спирам спора. Сам може да си отговориш на кого и за кого е нужна тази енергия, ако искаш може и име на някой отрасъл да му турим...Нещата са прости. Недостиг на ток няма как да има. Докато се построи Белене, Козлодуй ще излезе от употреба, защото надали ще го подновят още един път след 2030, тогава Белене естествено ще попълни производството на ток а с планираните 4 реактора постепенно може да зе спрат всичките ТЕЦ-ове, за които плащаме вредни емисии. Отделно, че има спорове дали беленския реактор ще е годен за Козлодуй - никой още нищо не казва. Или трябва да изхарчим няколко милиарда и за нови реактори?! А ако става, дори и на Луната - пак ще му трябва руско гориво (това да не ти е LEGO, че да смениш червена плочка с жълта), ако може да работи с друго гориво, защо да правим нов блок в Козлодуй, след като имаме готов проект и започнат строеж в Белене?! Колко години и колко нови милиарди трябва да се налеят за нови блокове в Козлодуй - тепърва проекти, разрешения, започване на строежи, и колко години трябва да се чака дкато заработи?За какви излишъци ми говорите, все едно Белене могат да го пуснат утре?! А дори и да могат да го пуснат утре, ще се спестят едни пари за реконструкции и освежаване на двата блока в Козлодуй, на които лиценза така или иначе изтича след 5-6 години... Айде стига със заучените фрази... Какво толкова трудно за разбиране има...

Коментар

Пак не ми отговори на въпроса. Нищо, пак ще питам - за кой отрасъл от сегашната или бъдещата икономика, е необходима цялата тази енергия?

Коментар

Миро, чети... "Само ако може да ми обясниш, как нощем с потребление 3000+ MW ще задоволиш с производство ~2500 МW, спирам спора."Ти също не ми отговори на въпроса. А относно въображаемия излишък, много полезен ще е в промишленоста, за да произвеждаме PVC тръби, с които да пренасяме вода от електрическите помпи с които да поливаме земеделските посеви на български производители. Тези хора съответно ще ядат българско месо готвено на ток, ще ядат кашкавал/сирене и ще пият мяко, доено от електрически доячки от щастливи крави, които денонощно ще слушар Моцарт, за повече мелконадой... Още трябва ли ти? Само дето не виждам как това ще стане ако заместим 40 левовия ток от АЕЦ със 160 левов "зелен" ток, който на всичкото отгоре не е константна величина и зависи от природните сили, а може би и от тези на някой шаман...

Коментар

Така, изглежда вече по-добре. Добре, че не каза както повечето хора, на които задавам същият въпрос - за тежка промишленост или по-лошото, да се изхранваме едва ли не от производството на електроенергия. Вече надявам се е ясно, че тежка промишленост в България не може да се развива. Проблема със зелената енергия, не е проблем всъщност със зелената енергия. Проблема е в цената, на която се изкупува същата. Основният проблем, е че политиците в тая държава така и не направиха нито един дългосрочен и реален план за развитие. За момента, не ни е необходима енергия допълнително, на Турция да. Темата е приключена .

Коментар

sok1 написа:
                bubachko написа:
                ...Защото от тези всички противници на Белене до сега съм чул само "НЕ НА АЕЦ!", но и нищо креативно. .
                Ето, почети. Има доста истина в това писание според менЛичното ми мнение е, че в този момент не можем да си позволим такава инвестиция. И лакардии от типа "теглим заем и АЕЦ-а сама се изплащала" са пълен шит. Ако беше така, Сомалия, Того или друга бананова република досега да бяха направили по 2-3 АЕЦ-а и да си гледат кефа. Щото сами се изплащали? Може би като поотмине кризата и времената станат малко по-тлъсти ще можем да си позволим един АЕЦ.
                И как ще отмине кризата като стоим и чакаме? Кризата изчезва като има производство на нещо, било то АЕЦ на доста хора ще даде хляб.В америка са се измъкнали от депресията като държавата е инвестирала в язовири и мостове, а тука седим и чакаме да станело по тлъсто.Ще има дълго да си почакаме в мизерия.Да не говорим че с растящите цени на нафтата ще се наложи да се електрифицират още ЖП отсечки.Без евтин ток и производство се превръщаме в бананова република.Изсипани са милиарди там, разрешителни има, реактора е купен, предлагате да зарежем всичко и след 10-20 години да се сетим че ни трябва да почнем всичко от начало?Какво ще правим като затегнат еко нормите на тецовете. Ще плащаме милиони за квоти за CO2. Горенето на въглища е супер вредно за въздуха.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

ТОК

Ще ми каже ли някой където разбира от сметки как в Тукция им е изгодно да правят няколко АТОМНИ а тук не е изгодно или много се краде тук и за това цената става висока
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ами много просто. Турция са над 75 милиона души, в България са около 7 милиона. Това на първо време е напълно достатъчно. infineon, за да искаш евтин ток, трябва да можеш да го използваш. Евтиният ток е безполезен, ако не се ползва. Скъпа електроцентрала без значение от какъв вид, не се ли ползва, е в бреме и то голямо ... Още за Турция, единствената страна в света, която има правото да произвежда американска военна техника, под техен лиценз. Само като се замисли човек, тази промишленост колко енергия гълта ... 2+2=?

Коментар

Да се сравнява бясно развиващата се Турция със замиращата икономика на България е все едно да сравняваш полско фиатче с Ферари - включително и по разхода на енергия (гориво).само човек, който не е бил в Турция може да прави някакво подобно сравнение.И нещата съвсем не опират до "демокрация". Щото и в Турция е демокрация, при тях никога червените не са се докосвали до властта.Оставете предразсъдъците настрани и идете в Турция с широко отворени очи.Ще разберете защо на тях им трябват няколко АЕЦа, а на нас няма да ни потрябват и след 30 години.

Коментар

Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши

Миро е прав , когато пише , че няма някакъв стратегически държавен план .Аз ( IMHO ) имам едно решение - за да не се затварят мощности , можем да развиваме енергоемки производства , които се обезпечават с достъпни суровини - например производството на алуминий . Лично аз виждам огромният потенциал на този на 100 % рециклируем продукт.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal написа:
                          Да се сравнява бясно развиващата се Турция със замиращата икономика на България е все едно да сравняваш полско фиатче с Ферари - включително и по разхода на енергия (гориво).само човек, който не е бил в Турция може да прави някакво подобно сравнение.И нещата съвсем не опират до "демокрация". Щото и в Турция е демокрация, при тях никога червените не са се докосвали до властта.Оставете предразсъдъците настрани и идете в Турция с широко отворени очи.Ще разберете защо на тях им трябват няколко АЕЦа, а на нас няма да ни потрябват и след 30 години.
                          Ама на де и аз това се опитвам да кажа на много мои познати ама те са като коне с капаци.Какво ме вълнува Турция какво строи,каквото иска да си строи ако иска и 10 АЕЦа да си прави.Ние със Турция не можем да се мерим,както каза колегата по горе във кой отрасъл ще ни потрябва.А дааа във тежкото машиностроене и автомобилните заводи които имаме.Глупости на търкалета.

Коментар

infineon написа:
                            sok1 написа:
                            Личното ми мнение е, че в този момент не можем да си позволим такава инвестиция. И лакардии от типа "теглим заем и АЕЦ-а сама се изплащала" са пълен шит. Ако беше така, Сомалия, Того или друга бананова република досега да бяха направили по 2-3 АЕЦ-а и да си гледат кефа. Щото сами се изплащали? Може би като поотмине кризата и времената станат малко по-тлъсти ще можем да си позволим един АЕЦ.
                            И как ще отмине кризата като стоим и чакаме?
                            А къде съм написал че ще стоим и ще чакаме? Или така се по-връзва на тезата ти.
                            infineon написа:
                            Кризата изчезва като има производство на нещо, било то АЕЦ на доста хора ще даде хляб.
                            Това е АЕЦ, а не завод за китайски автомобили. Не е въпроса просто да строим, а да строим нещо, което може да си позволим.
                            infineon написа:
                            Какво ще правим като затегнат еко нормите на тецовете. Ще плащаме милиони за квоти за CO2. Горенето на въглища е супер вредно за въздуха.
                            Една пречиствателна инсталация за ТЕЦ струва 15-ина милиона ЛЕВА. Една АЕЦ - 20 милиарда.
                            Stop giving directions, just say "Follow me."
                            Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                            Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Re: Турция подписа за 2-ра АЕЦ с Арева/Мицубиши

Румен_Хинчев написа:
                              Миро е прав , когато пише , че няма някакъв стратегически държавен план .Аз ( IMHO ) имам едно решение - за да не се затварят мощности , можем да развиваме енергоемки производства , които се обезпечават с достъпни суровини - например производството на алуминий . Лично аз виждам огромният потенциал на този на 100 % рециклируем продукт.
                              И сега най-големият завод за алуминий на Балканите е у нас - при това в родния ти Шумен.Друг е въпроса, че е частен, и че собственикът е турска компания (да се върнем пак на въпроса с турската икономика).

Коментар

Да не говорим че алуминият, не е особено привлекателен. Преди няколко години Русия се опита да се намеси в пазара на алуминий, и така се намеси че цената му падна два пъти за дни.

Коментар

Working...
                                X