Мъча се тука с един мухлясал рутер и вече не знам дали се мъча с него, с лаптопа, или с вятърните мелници.... ама да видим дали някой няма да даде подходящия Акъл. Наложи ми се да си запазя едно IP, което да бъде давано винаги на един лаптоп от DHCP-сървъра. Понеже оригиналният фърмуер на рутер Linksys WRT54GL не предвижда такава възможност, реших да му сложа DD-WRT. Направих му настройките и се оказа, че всички други устройства вкъщи нямат проблеми, освен лаптоп Fujitsu-Siemens Amilo Pro V8010. В списъка му с мрежи се вижда мрежата, но пише само "Security enabled network", без в скобите да пише каква е защитата, за разлика от всички останали мрежи наоколо. Ако изключа защитата се свързва, но когато я заключа така, както беше със заводския фърмуер - WPA2 Personal, TKIP + AES, не може. Като искам да се свържа, мисли малко и дава едно съобщение "Мрежата вече я няма, опитай пак по-късно". За сравнение - другият лаптоп, който е със същата мрежова карта (Intel 2200 нещо си....), се свързва веднага без проблеми. Разликата е, че FS-a е с драйвер от 2005-та година и няма по-нов, а HP-то - от 2007-ма година. Въпросът е какво още мога да опитам, за да може хем FS-a да се свърже, хем да остане DD-WRT на рутера? Допълнение - ако му избера WEP, тогава може, но пък има някакво ограничение за паролата - например слагам парола 123456789 и като я напиша на лаптопа, излиза съобщение, че трябвало да е 40-битово нещо си, 5 знака не знам си какви, или 13 не знам си какви.... Та добавям и една нула най-отзад в паролата на рутера и тогава стават нещата. Ама много усложняване така, със заводския фърмуер всичко става за секунди, а с ДД-ВРТ-то - нещо не става.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
FS Amilo Pro V8010 не може да се свърже с WRT54GL с DD-WRT
Collapse
X
-
То и на WEP става, ама нали ти казвам, че не приема паролата за нормална и отказва. Трябва да му сложа точно определена парола. Според мен е нормално да се свърже при същите настройки, каквито са на оригиналния фърмуер. Например парола 123456789 не я приема, но 1234567890 я приема. А изискването е за 8 знака, уж.
Коментар
-
Най-новото обновяване е от 17 октомври 2008 Мисля си, че по това време SP3 е бил някъде в далечните бъдещи планове на компанията... Лаптопът е служебен на майка ми, зачислен и е преди 3-4 години, има потребител, ама по някакъв начин майка ми знае и паролата за логване в windows-a с администраторския акаунт, освен нейния си. И аз съм се логнал с него, ама все пак някои функции ми остават заключени и не съм много наясно какво да направя, а ОС е истинска, и не е хубаво да се преинсталира, а пък нямам оригиналния му диск... Например автоматичните обновявания са включени, ама всичко е сиво, в стил "дисаблед".
Коментар
-
ogi28b написа:Най-новото обновяване е от 17 октомври 2008 Мисля си, че по това време SP3 е бил някъде в далечните бъдещи планове на компанията... Лаптопът е служебен на майка ми, зачислен и е преди 3-4 години, има потребител, ама по някакъв начин майка ми знае и паролата за логване в windows-a с администраторския акаунт, освен нейния си. И аз съм се логнал с него, ама все пак някои функции ми остават заключени и не съм много наясно какво да направя, а ОС е истинска, и не е хубаво да се преинсталира, а пък нямам оригиналния му диск... Например автоматичните обновявания са включени, ама всичко е сиво, в стил "дисаблед".A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
101% проблема е от защитата на мрежата.В момента пиша от един FS Amilo Li 1818 - снощи имах същия проблем като се опитах да го свържа към домашната ми мрежа, където имам действащи 5-6 устройства без проблем.Рутъра ми е Линксис wrt310n с ddwrt - относително съвременна машина с N възможности. Аз го бях пуснал обаче да бичи само на G стандарта щото лаптопа ми нещо се задъхва като е пуснат Н стандарта, или поне така ми се струваше... Помислих че Амилото няма Г стандарт, а е само с Б - сътоветно пуснах го на смесен Г+Б -нищо. Пуснах го на смесен - Н+Г+Б - пак не става. Амилото просто не се свързва, нищо не казва- стои си в опит да се свържа и така...Накрая се сетих че е от криптирането - беше на WPA2 Personal TKIP+AES, свалих го на WPA Personal AES и се приключи сагата. Работи та се къса.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
ogi28b написа:Най-новото обновяване е от 17 октомври 2008 Мисля си, че по това време SP3 е бил някъде в далечните бъдещи планове на компанията...
Коментар
-
Как лети времето... не го ли пуснаха 2010 тоя СП3? Както и да е. Наскоро се опитах да тегля драйвер за видеото на другия - HP-NC6000 и на сайта на AMD пишеше нещо такова:"Драйверите за преносимите компютри са индивидуални за всяко устройство и затова ние не предлагаме драйвери за конкретния модел видеокарта. Такъв можете да изтеглите от сайта на производителя на лаптопа."Заради това изобщо не съм търсил драйвер на друго място, а направо на сайта на FS. Но ще пробвам и на сайта на Интел. Не знам дали обърнахте внимание, че лаптопът се свързва, когато защитата е WPA2 Personal AES, но само със заводския фърмуер, а с DD-WRT не иска. При това - сложил съм версията, която се води "стабилна", а не някоя от по-новите "бета". Ще сваля и SP3 и ще го инсталирам, пък да видим.
Коментар
-
Оги, една от най-важните подробности е не модела на лаптопа, а модела на операционната система. Windows XP SP2 има проблеми с WPA паролите. Отключи си мрежата, обнови го до последния ъпдейт или ме намери да ти пратя само хотфикса за WPA-то.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
трябва ти само тоя ъпдейт за уиндоуса.работи без проблеми независимо дали си с оригинална осhttp://www.microsoft.com/en-us/downl...s.aspx?id=1974
Коментар
-
Проблема е в WINDOWS на 100%. Преди като бях с XP , лаптопа ми губеше безжичната мрежа ей така от самосебе си. След няколко такива проблема минах на WIN 7 .У нас съм си направил мрежа ,всички устройства си бачкат без проблем/САТ приемник,ХД мрежови плеър,таблет, SAMSUNG Note 2/ ,само службения ми лаптоп има проблем защото е с XP.
Коментар
-
Благодаря за помощта на всички, започнах поред със съветите, изтеглих SP3 и вече проблемът е решен. От всичко, което разказах, съм забравил най-важното, а то е, че лаптопът е с Win XP, без скорошни обновявания. Съжалявам, за което. А защо с оригиналния фърмуер на Линксис работеше със същото кодиране, а с DD-WRT не иска? Това ми е чудно, но не чак толкова.
Коментар
-
ogi28b написа:Благодаря за помощта на всички, започнах поред със съветите, изтеглих SP3 и вече проблемът е решен. От всичко, което разказах, съм забравил най-важното, а то е, че лаптопът е с Win XP, без скорошни обновявания. Съжалявам, за което. А защо с оригиналния фърмуер на Линксис работеше със същото кодиране, а с DD-WRT не иска? Това ми е чудно, но не чак толкова.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар