Здравейте,колеги!След 20 години експлоатация на Ситроени (шест различни модела) се качих на Браво 1.9 ТД!Изневерих на марката не защото не ми харесва,а защото поддръжката ,особено на хидравличните Ситроени стана вече доста скъпа!Последният ми,модел Ксантия беше хидравличен,2.0 16 V-156 к/с (Актива).Макар и 95 година ,почти нямаше екстра,която да му липсва.Не се накланяше в завоите (автоматично колата изравняваше клиренса с кантар и хидравлични цилиндри),за динамиката да не говорим.За возията няма какво да кажа,типична за хидравличен Ситроен......За жалост резервни части почти вече няма нови или ако ги има са на извънземни цени.....Та......,първите ми впечатления от Фиатчето са добри.Доста широка и удобна (като се има предвид размерите на купето) за шофиране.Двигателя работи доста тихо и не създава дискомфорт (карал съм и Пикасо 2.0 HDI),добре е обезшумена.Разхода в момента го засичам,но съм сигурен,че ще е добър,като се има предвид ,че досега Ксантията ми гореше 15-18 градско и 10-11 извън града!Управлява се лесно .И най важното ,като гледам цените на части и консумативи,направо съм изумен!Ами това е от мен засега!Поздрави,Стефан Шарков!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От Ситроен на Фиат.......
Collapse
X
-
Re: От Ситроен на Фиат.......
sharo_sl написа:...Разхода в момента го засичам,но съм сигурен,че ще е добър,като се има предвид ,че досега Ксантията ми гореше 15-18 градско и 10-11 извън града!Управлява се лесно .И най важното ,като гледам цените на части и консумативи,направо съм изумен!Ами това е от мен засега!Поздрави,Стефан Шарков!Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
slonikon написа:ми честито! фиатчето много ще ти хареса отвсякъде, освен като возия. иначе аз, ако изневеря на марката ще е само с хидравличен ситроен!Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......
Коментар
-
emzo написа:Честито, но за мен си направил адския даунгрейд.Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......
Коментар
-
slonikon написа:за съжаление знам. преди да купя фиата проучих ситроените изоснови. затова имам предвид ХМ, като втора кола в семейството. ша се кара, като има кинти. да начеша и аз крастата, пък после - крома.Понякога стоя и мисля.понякога само стоя.......
Коментар
-
а, то и на мен ми е мечта, дето няма да се осъществи, ама ми е кеф да си правя разни планове по въпроса. :D в тоя ред на мисли, подписвам се с две ръце под твърдението, че брава/о/марея са най-практичния избор кола за периода им на производство и трябва да имаш невероятно лош късмет да попаднеш на непоправимо съсипан екземпляр, но и на тях вече им понатежават годините. непоправимо в смисъл на финансово неизгодно за възстановяване. за щастие - части втора ръка на символични цени има бол. коя година е това браво?браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Честито, колега! Много безаварийни километри ти пожелавам и нека само радост и полза да ти носи Фиатката.sharo_sl написа:1999 е годинатаВойната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!
FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар