Ми по тая елементарна логика дай да махнем всички пътни знаци и да я караме на късмет и памет,а полицията доволно да "дебне" и да глобява.Нали идеята с тия камери е превантивна уж...ама май излиза,че работата е за пари само и единствено и е удобно те да си останат по храстите.Мен не са ми проблем камерите,а и да ме щракнат надали ще е с повече от 10-тина км/ч отгоре.Самата табела има за цел допълнително да подсеща за спазване на ограничението на скоростта.А на тоя хал сме и заради такива като тебе ама не ми се занимава да ти обяснявам защо.И тъй като темата се изроди аз предлагам след като няма нужда от табели за камерите следващото,което трябва да се премахне да са маркировката и знаците за легналите полицаи пред пешеходните пътеки.Няма смисъл от такива работи-който си кара нормално няма да има проблеми за него да види,намали и спре,а който лети и фучи ще си разбие колата или ако блъсне някой човек ще си отнесе глобата и/или затвора според закона и проблема е решен.После може да се продължи и със знаците за остри завои,каруци на пътя,поява на животни и др.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Електронен фиш мнения.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
В такъв случай, аз пък предлагам табели през 20 метра, който освен ограниченията, така дето ти ги дават да си спомниш, да има табели описващи влажността на въздуха, какви растения живеят встрани от пътя, кога е следващото новолуние, днес баба какво ли прави... Още някоя табела да забравям? Пак е елементарна логика ... Роботи :D
Коментар
-
@white_shark: Колега, не мога да схвана смисъла на разсъжденията ти. Искаш да кажеш, че когато взимаш шофьорска книжка това, което учиш е само за да я вземеш?Непознаването на закона не оправдава неспазването на същия. Това, че ти искаш във всеки един момент да ти се напомня, че има закон - това наистина е израждане на темата. В случая, дали куките стоят превантивно с мобилна камера или на пътя има знак "радар", а няма радар - е почти едно и също. В Турция доста успешно работят и фалшивите патрулки, но там хванат ли те в нарушение - можеш и в ареста да се озовеш, а не само да се жалваш по форумите.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
white_shark написа:Самата табела има за цел допълнително да подсеща за спазване на ограничението на скоростта.А на тоя хал сме и заради такива като тебе ама не ми се занимава да ти обяснявам защо.
Коментар
-
И високоговорители, от които да се носят ругатни и псувни, ако се забавиш с потеглянето повече от 5 милисекунди след като е светнало зелено! Скоро не съм пътувал по Австрия и Германия, но преди години никъде не съм виждал табели предупреждаващи за радари. То и полицаи по пътищата не съм срещал, но само докато не нарушиш закона.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Хаххаха, чак високоговорители не :DВ Германия и Австрия както стриктно спират на жълто, така и тръгват на зелено. Тук разбира се, всичко е наобратно...И да след Сърбия да се види полицейски автомобил е почти невъзможно...Сега тази седмица от Дървеница през Ст град до Иван Вазов 11патрулки...
Коментар
-
Неска неква скапана кука ми се обиди че мълчаливо съм му фърлил документите си, мълчаливо съм си ги взел и не съм му отвърнал на пожеланието за приятен ден........ми скапаняка ме измъкна от колона от 6 коли, може би щото черна алфа изглежда много съмнително.......със сух тон му обясних че не могат да очакват хората да са особенно въодушевени за това че ги спират без причина и им губят времето......тва им било работата......Към автора на темата - тва тук е най - моралния форум из нета и да пускаш теми като тази е голяма грешка - всеки си мисли че неговите нарушения на ЗДП са най - нищожни в сравнение с тези на другите, и пр, и пр......Не се аби......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Към автора на темата - тва тук е най - моралния форум из нета и да пускаш теми като тази е голяма грешка - всеки си мисли че неговите нарушения на ЗДП са най - нищожни в сравнение с тези на другите, и пр, и пр......Не се аби......The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Към автора на темата - тва тук е най - моралния форум из нета и да пускаш теми като тази е голяма грешка - всеки си мисли че неговите нарушения на ЗДП са най - нищожни в сравнение с тези на другите, и пр, и пр......Не се аби......http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Аз в тази тема подкрепям напълно колегите ogi28b , infineon и jenshen73 Не е редно да се спазва закона само тогава, когато знаеш че има кой да те хване. Това се отнася за всички закони, не само за ЗДП. Също така не съм съгласен, нарушителите да се разминават със "снимка". Трябва да бъдат спирани от органите на реда и проверявани за употреба алкохол и наркотични вещества, както и да бъдат принуждавани да изчакват ( нещо като наказателна мярка ) известно време, преди да им бъде разрешено да продължат. Само така ще се научат да спазват ЗДП Не е нормално, чужденците - предимно румънци, гърци и турци, да карат като на рали по нашите пътища без да бъдат санкционирани, защото местата където има камери са обозначени с табели. То си е все едно да искаш да глобяват тези, които не ти присветват с фарове, когато има патрулка дебнеща за нарушения :D Противното е, че откакто им дадоха камери на полицаите, дебнат само на участъци на които човек неволно се отпуска да натисне газта, а рисковите места като кръстовищата, улиците покрай училища и детски градини и други такива остаат без надзор. Автора на темата, щом е хванат в нарушение, да си плаща глобата без да мрънка. Ако смята, че не е извършил нарушение, да отива да обжалва. Аз не виждам смисъл да се пуска тема от сорта " Хванаха ме в нарушение, ама аз не съм виновен" Нещо няма логика и смисъл.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Четох , четох и реших накрая да се намеся. Единствено колегата style34 май схвана идеята. Никъде не съм се жалвал че са ме хванали и искам да се оттарва. Може да са ме снимали може и да не са. Идеята ми беше да получа мнения редно ли е да седят по този начин. Нямам абсолютно нищо против да си платя глобата ако съм виновен. Само че ако те са нарушили правилата също трябва да си понесат последствията. След като изчетох много статии и форуми оставам с впечатлението че снимат с ясното съзнание че няма да мине в съдъ ако обжалваш. Разчитат че хората са овце и ще си платят чинно. Е да ама НЕ. Много е порочна практиката да се спамят по този начин темите. Предлагам да се отвори една тема " АНГЕЛИ И ДЯВОЛИ" и там си се дърляйте колкото си искате и обеснявайте колко сте безгрешни.Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
2000г.
Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/
Коментар
-
chaki написа:Четох , четох и реших накрая да се намеся. Единствено колегата style34 май схвана идеята. Никъде не съм се жалвал че са ме хванали и искам да се оттарва. Може да са ме снимали може и да не са. Идеята ми беше да получа мнения редно ли е да седят по този начин. Нямам абсолютно нищо против да си платя глобата ако съм виновен. Само че ако те са нарушили правилата също трябва да си понесат последствията. След като изчетох много статии и форуми оставам с впечатлението че снимат с ясното съзнание че няма да мине в съдъ ако обжалваш. Разчитат че хората са овце и ще си платят чинно. Е да ама НЕ. Много е порочна практиката да се спамят по този начин темите. Предлагам да се отвори една тема " АНГЕЛИ И ДЯВОЛИ" и там си се дърляйте колкото си искате и обеснявайте колко сте безгрешни.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар