Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен технически преглед - платен данък онлайн

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

marmil написа:
    И все пак има начин със стар данък да минеш прегледа стига тези от пункта да са навити да го направят на тяхна отговорност)
    Това няма да стане Пунктовете за ГТП са свързани онлайн със база данни на автомобилна администрация, а от там с всички софийски общини.Като сканира документите на колата и личната карта(така се въвеждат автоматично данните за колата и лицето докарало я на преглед), следващата стъпка е да се направи проверка за наличие на данъчни задължения и ако няма те пропуска напред.Ако не си платил данък МПС системата отказава да продължи и те връщат От къде знам ли, ами преди два дни минах преглед на фиатката и гледах на монитора какво се случва , а питах и проверяващия от ГТП.П.П. Това за сега важи само за софийските коли, честито.Айде, че ме чака плащане от 4 - цифрена сума за данък МПС
    Lancia Kappa 2.0 20V & 20VT
    Fiat Punto 2, 1.2 60 hp
    Lada Samara 1.3, 65 hp parts&scrap

Коментар

ogi28b написа:
      Срокът за втората вноска не е ли 31-ви октомври?
      да...За тези дето не са плащали данък да припомня - сроковете са - първа вноска 01.06., втора вноска 01.11. Ако платиш до 30.04. - 5 % отстъпка...п.п. аз моите данъци за колите съм ги платил отдавна, щото началника има навика да иска списък с неплатилите... и става лошо....
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

В тоя ред на мисли - не би трябвало да те връщат, ако все още не е изтекъл срокът и си платил само първата вноска. Нали? Някой може ли да даде подробности, ако се е сблъсквал вече? Мен не ме бърка де, аз преглед минавам през януари, но тези които минават от юли до ноември - бърка ги.

Коментар

donnna написа:
          ogi28b написа:
          да...За тези дето не са плащали данък да припомня - сроковете са - първа вноска 01.06., втора вноска 01.11. Ако платиш до 30.04. - 5 % отстъпка...п.п. аз моите данъци за колите съм ги платил отдавна, щото началника има навика да иска списък с неплатилите... и става лошо....
          Може ли да потвърдиш, че отстъпка ползваш до 30.4, а не до 31.03?Защото нещо съм го запомнил, че до края на март ползваш отстъпка и за това винаги се мъча до тогава да си платя данъка, за да хвана отстъпката.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
            donnna написа:
            ogi28b написа:
            Може ли да потвърдиш, че отстъпка ползваш до 30.4, а не до 31.03?Защото нещо съм го запомнил, че до края на март ползваш отстъпка и за това винаги се мъча до тогава да си платя данъка, за да хвана отстъпката.
            В сила е от 01.01.2011 г. - чл. 60 ал. 1 от ЗМДТ...
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

lll написа:
              marmil написа:
              И все пак има начин със стар данък да минеш прегледа стига тези от пункта да са навити да го направят на тяхна отговорност)
              Това няма да стане Пунктовете за ГТП са свързани онлайн със база данни на автомобилна администрация, а от там с всички софийски общини.Като сканира документите на колата и личната карта(така се въвеждат автоматично данните за колата и лицето докарало я на преглед), следващата стъпка е да се направи проверка за наличие на данъчни задължения и ако няма те пропуска напред.Ако не си платил данък МПС системата отказава да продължи и те връщат От къде знам ли, ами преди два дни минах преглед на фиатката и гледах на монитора какво се случва , а питах и проверяващия от ГТП.П.П. Това за сега важи само за софийските коли, честито.Айде, че ме чака плащане от 4 - цифрена сума за данък МПС
              Възраждам тази стара тема, но може да бъде полезно на някой притеснил за неплатения данък. ВСЕ ОЩЕ СЕ МИНАВА без данък, има пунктове в София в които става. Ако имате нужда от преглед без данък, пишете на ЛС ще ви дам кординати на два пункта в СФ, които се минава без проблем(тествано)

Коментар

А нещо за нафта на черно да знаеш? И винетка ми трябва, втора ръка задължително.

Коментар

Working...
                X