Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен технически преглед - платен данък онлайн

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    steven написа:
    http://sofia.dir.bg/news.php?id=14101848
    От юни Столична община ще слага холограмни стикери върху документите за платен пътен данък на автомобилите.В следващите седмици ще заработи обща онлайн система между общината и агенция "Автомобилна администрация".В пунктовете за технически прегледи и нотариусите ще могат с отпечатания на стикера номер да влязат в системата и да сверят данните на автомобила и платените данъци.
    Tова роди техническата мисъл в Общината, aко не са журналистически глупости. Всички ще се редят за бележка с уникално номерче, защото този на колата не е достатъчно фешън.Онлайн плащане? Информационни системи?
    Колко хора в този форум си плащат данъка на автомобила онлайн?
    Без значение как съм го платил (редих се на опашка), сега пак трябва да ходя да ми слагат лепенка .... Нямам думи, тези пак счупиха тъпомера...

Коментар

BO написа:
      Правилният въпрос по-скоро е колко хора в този форум изобщо си плащат данъка на автомобила...

Коментар

Airfan написа:
        BO написа:
        Правилният въпрос по-скоро е колко хора в този форум изобщо си плащат данъка на автомобила...
        За съжаление имам познати дето минаха преглед без да го платят.То че се трупа, трупа се ама ... не трябва да е такъв редът.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Airfan написа:
          BO написа:
          Ами мен ме интересува колко от плащащите го, го правят онлайн, че колегата толкова се е развълнувал, че ще му лепкат рани неща.Моите наблюдения са, че конкретно данъка на автомобила се плаща масово на каса.Това е основно, защото никоя система за онлайн разплащания не може да ти каже колко дължиш за данък на автомобила така, както за данъка на жилищата да речем. И за това масово се плаща на каса.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Прекарах и колата и камиона от тая седмица за ГТП, схемата пак е същата като преди..Никой не ми иска нищо за платен данък Така че който не е платил да не се плаши :D

Коментар

BO написа:
              Airfan написа:
              BO написа:
              Ами мен ме интересува колко от плащащите го, го правят онлайн, че колегата толкова се е развълнувал, че ще му лепкат рани неща.Моите наблюдения са, че конкретно данъка на автомобила се плаща масово на каса.Това е основно, защото никоя система за онлайн разплащания не може да ти каже колко дължиш за данък на автомобила така, както за данъка на жилищата да речем. И за това масово се плаща на каса.
              Аз платих онлайн, имам ДСК Директ и по егн ми изкара задълженията за двете ми коли, като показваше кое е лихва и кое главница, дори показа за кои години е, че на Бравото не бях плащал от няколко. За малко се почуствах като в Матрицата :D
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

kristiyan.dimitrov написа:
                Прекарах и колата и камиона от тая седмица за ГТП, схемата пак е същата като преди..Никой не ми иска нищо за платен данък Така че който не е платил да не се плаши :D
                Ами все пак отивате на технически преглед, а не на данъчна проверка
                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Вчера бях на ГТП.Дадох там разни документи, но данъка умишлено не го дадох.Не ме питаха дали го имам или го нямам. Дали го проверяват автоматично или не, не знам.Платих 32лв за прегледа, с карта на СБА.п.п. За сметка на това пък на предната кола, която чаках да мине, точно на валяците ѝ се спука спирачната тръбичка. Е, мина и тя с офертата да се върне и през 3 клетки да се уговарят за ремонта.А на мен ръчната не ми била държала колкото трябва. Казвам му, че съм с нови дискове и сигурно за това съм на границата, а тоя вика, че щом на крачна държи, тогава и на ръчна трябва да държи и не е от това. И като му казах, че явно новите дискове не са се наместили по старите накладки за ръчната, демек малко да му кажа, че не са баш нещата както си ги представя, тоя ме гледа и ми вика - е нали спираш на крачна спирачка, искаш да те върна ли? :D
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Airfan написа:
                    BO написа:
                    Аз си го плащам - за 6 години от как я имам колата стойността и се е повишила с 1170лв.
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В петък се усещам, че си джиткам от 20 дена без преглед. И газ към пункта. Да ама не, платен данък. Аз винаги го плащам към декември. Газ към Easypay и така удоволствието ми струва общо 215 лева.От около 2 седмици човекът каза, че софийска кола не може да мине преглед без платеб данък. Имат онлайн връзка.Вие имате ли наблюдения?
                      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Срокът за втората вноска не е ли 31-ви октомври? Ако да - трябва да може да минеш само с квитанция за първата вноска. С други думи - щял си да спестиш половин данък.

Коментар

Може би е така, но така или иначе след месец-два трябва пак да го платя. Реално нищо не печеля, само още едно разкарване.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Това с данъка е вярно. Вече няма минаване.Освен това в друг град, но със софийска регистрация пак не става.Нямаш ли платен данък => гориш.
                            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                              Това с данъка е вярно. Вече няма минаване.Освен това в друг град, но със софийска регистрация пак не става.Нямаш ли платен данък => гориш.
                              Ако е така =>
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                                Слав написа:
                                Ако е така =>
                                Така е бъди сигурен. ............................... (И все пак има начин със стар данък да минеш прегледа стига тези от пункта да са навити да го направят на тяхна отговорност)
                                FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Working...
                                X