Община ще "спира" онлайн годишните технически прегледи на автомобили, за които не е платен данък. Това ще стане възможно, когато системата за отчитане на местните данъци на общината ще се свърже със софтуера на Агенция "Автомобилна администрация" на транспортното министерство, обясни Барбалов. Той обясни, че при въвеждането на данните за колата, пристигнала за технически преглед, в сервиза ще излиза съобщение дали са платени или не дължимите такси. Ако не са направени вноски, няма как да се извърши технически преглед.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен технически преглед - платен данък онлайн
Collapse
X
-
steven написа:Предричам, че това рано или късно ще бъде атакувано в съда и ще отпадне. Сроковете за плащане на данъци нямат нищо общо със сроковете за ГТП. Защо със събирането на данъци за имоти не правят такива циркове?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Най-елементарното е администрацията да си върши работата, а не да измисля нови и нови глупости. Нормалното е общината всеки ден да си взима новите регистрации от КАТ, вместо да се размотават гражданите. После писмо с дължимите данъци, банков превод, ако не - съдия изпълнител. Но не, те само бълват наредбички и задължения на всички по веригата, увеличавайки бюрокрацията и възможностите за корупция. Навсякъде носиш бележки като ненормален за неща, които държавата и сама си знае.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
steven написа:Най-елементарното е администрацията да си върши работата, а не да измисля нови и нови глупости. Нормалното е общината всеки ден да си взима новите регистрации от КАТ, вместо да се размотават гражданите. После писмо с дължимите данъци, банков превод, ако не - съдия изпълнител. Но не, те само бълват наредбички и задължения на всички по веригата, увеличавайки бюрокрацията и възможностите за корупция. Навсякъде носиш бележки като ненормален за неща, които държавата и сама си знае.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Това решение просто е показателно за грешното мислене на администрацията. Поредната брънка от низ "решения" на проблеми, произтичащи от изначално зле устроена система. В която всеки трябва да носи някакви листа някъде и да си взема отпуска за елементарни дейности. Правилното съм го казал горе - да се автоматизира всичко и администрацията да си върши работата, т.е. да се спазва законовия ред за събиране на задълженията.Предполагам си съгласен, че не е правилно да те принуждават да си платиш данъка преди законовия срок, ако прегледът ти е по-рано. И стигаме до поредното брилянтно решение да си пазиш бележката от предната година. Защо да ги правим всички тия гимнастики, вместо да си променят начина на работа и да са в услуга на обществото, а не ние да им слугуваме?Конкретно все още не знам какво са направили, защото пунктовете да получават сами информация за платените данъци, за момента е само пожелателно. За сега имаме поръчани стотици хиляди холограмни стикери, които да се лепят на бележките. Като си платя онлайн (че и в банка), сещай се каква бележка имам и какво ще ме карат да правя.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
steven написа:Това решение просто е показателно за грешното мислене на администрацията. Поредната брънка от низ "решения" на проблеми, произтичащи от изначално зле устроена система. В която всеки трябва да носи някакви листа някъде и да си взема отпуска за елементарни дейности. Правилното съм го казал горе - да се автоматизира всичко и администрацията да си върши работата, т.е. да се спазва законовия ред за събиране на задълженията.Предполагам си съгласен, че не е правилно да те принуждават да си платиш данъка преди законовия срок, ако прегледът ти е по-рано. И стигаме до поредното брилянтно решение да си пазиш бележката от предната година. Защо да ги правим всички тия гимнастики, вместо да си променят начина на работа и да са в услуга на обществото, а не ние да им слугуваме?Конкретно все още не знам какво са направили, защото пунктовете да получават сами информация за платените данъци, за момента е само пожелателно. За сега имаме поръчани стотици хиляди холограмни стикери, които да се лепят на бележките. Като си платя онлайн (че и в банка), сещай се каква бележка имам и какво ще ме карат да правя.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Явно не съм прочел Нищо повече, но все пак подходът е грешен. Това с детските градини също е глупост. Просрочването на задължения не е в нарушение на закона, а дори да беше, не е тяхна работа да измислят наказания. Има си написан един колосален процесуален кодекс за събиране на задълженията - да си го спазват. Още малко и ако просрочиш данък сгради, ще ти запечатат дома.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Ре
krasio_79bs написа:donnna написа:Чух, че щели да въвеждат стикери на стъклото и за платен данък... джама стана като коледна елха...
Коментар
-
steven написа:Явно не съм прочел Това с детските градини също е глупост.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
[quote="Tornado"]steven написа:...Относно данъците на автомобилите аз съм ЗА обаче да свържат пунктовете със системата за да могат да проверяват дали са платени данъците.Най-лесно е да си направиш бележка за платен данък за която година искаш стига да не се трупат на твое име.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
на мен пък не ми се струва редно да си позволяват да налагат на хората допълнителни наказания за дадена простъпка. то като се почне така, къде ще му излезе края?! някой ден ще ме хванат с 13км/ч превишение и после няма да ми позволят да си купя винетка ли? на всичкото отгоре ГТП не е някаква безплатна услуга, предоставяна от общината на гражданите, че да изискват предварително заплащане за нея!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:на мен пък не ми се струва редно да си позволяват да налагат на хората допълнителни наказания за дадена простъпка. то като се почне така, къде ще му излезе края?! някой ден ще ме хванат с 13км/ч превишение и после няма да ми позволят да си купя винетка ли? на всичкото отгоре ГТП не е някаква безплатна услуга, предоставяна от общината на гражданите, че да изискват предварително заплащане за нея!A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
на мен застраховател не ми е искал никога ГТП, за да ме застрахова. нито, когато съм претендирал за щета, но може да го пише в закона за застраховането-не споря. също, какво е наказанието при шофиране след употреба на алкохол си пише в закона за шофирането. къде в закона за местните данъци и такси пише, че ако не си плащаш данъците, нямаш право да получаваш услуги от трети лица? ми те с някоя наредба утре ще ме задължат да си нося квитанцията, за да се подстрижа, че иначе ще отнемат лиценза на салончето! за къв ... са ни закони тогава?! нека да ти е ясно, че нямам против да се свържат системите, и като се въведе номера на колата за 3 мин. да цъфнат куките и да образуват наказателно производство по данъчния закон. но да ми се месят в отношенията с трети лица по смисъла на закона за данъците си е чист произвол и съм сигурен, че на практика е противоконституционно.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар