Друг път се оплакваме, че полицаите спират за глупости и винаги могат да си измислят нещо, но сега нищо нямало да направят Който си е идиот, си е идиот - ако го спрат за проверка, я книжка няма да има, я ще е пил две за отскок. За аптечка и пожарогасител сигурно дума не може да става. Ако не само siluro, ами 1/3 от свидетелите на малоумщината се обадят на 112, със сигурност ще се трогнат и ще му намерят цаката, а как точно не е наш проблем. Нашата работа е да има нетърпимост към идиотите. Защото ирландският циганин да не е много по-човек от родните индианци? Обаче там знае, че ще има някаква ответна реакция и гледа да се вписва в обществото.Та недейте обезкуражава и редките проблясъци на гражданска съвест.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде се подава сигнал за "нередовен" водач
Collapse
X
-
BO написа:Immortal е написал какво точно ще се случи - и то е едно голямо нищо.Никой нищо не може да ти направи в такива ситуации.Може нещо да се случи ако има свидетели и нещо е станало. Така, че някой си е карал някак си нищо не означава.Ти имаш ли нещо по колата, за да докажеш, че те е избутал от пътя? Ако имаш, тогава ОК, може да го направиш.Ако нямаш нищо, може би си си въобразил и си видял извънземни, и си се стреснал, и си се извъргалял в нивата сам. Аз нямам нищо общо като твърдиш, че съм те засякъл и аз съм бил виновен. Така работят нещата. Иначе ако не бяха така, то всеки 2-ри щеше да има някакво наказание просто защото не е симпатичен на някой.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
siluro написа:BO написа:Immortal е написал какво точно ще се случи - и то е едно голямо нищо.Никой нищо не може да ти направи в такива ситуации.Може нещо да се случи ако има свидетели и нещо е станало. Така, че някой си е карал някак си нищо не означава.Ти имаш ли нещо по колата, за да докажеш, че те е избутал от пътя? Ако имаш, тогава ОК, може да го направиш.Ако нямаш нищо, може би си си въобразил и си видял извънземни, и си се стреснал, и си се извъргалял в нивата сам. Аз нямам нищо общо като твърдиш, че съм те засякъл и аз съм бил виновен. Така работят нещата. Иначе ако не бяха така, то всеки 2-ри щеше да има някакво наказание просто защото не е симпатичен на някой.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Нарушението си е нарушение дори и да няма последици. Преди години пътя Стара Загора - Ямбол. Малко преди Нова Загора водачът зад мен изпреварва мен и този пред мен, но охлюва отпред и той тръгваа да изпреварва без да се огледа изобщо. Скоростта е около 100 км/ч удрят се леко странично, като огледалото на невинния човек хвръква. Той намалява и отбива, но другия изчезва. Звъня веднага аз на 112 ли да беше 166 ли тогава и след като влязохме в Нова Загора от една пресечка излезе патрулка, подгони беглеца и го спря. Две коли го гонихме този, за да видим дали ще го спрат.Превенцията е важно нещо, но като гледам коментарите, когато има жертви най-добре тогава да го мислим. Имало по-смислени неща, за които да звъним на 112, от това да проверят някой и ако е пиян да предотвратят някоя трагедия....Все още не знам защо куките, които са проверили и пуснали Стависки да кара пиян не са в затвора за поне 30 години.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
BO написа:siluro написа:BO написа:Immortal е написал какво точно ще се случи - и то е едно голямо нищо.Никой нищо не може да ти направи в такива ситуации.Може нещо да се случи ако има свидетели и нещо е станало. Така, че някой си е карал някак си нищо не означава.Ти имаш ли нещо по колата, за да докажеш, че те е избутал от пътя? Ако имаш, тогава ОК, може да го направиш.Ако нямаш нищо, може би си си въобразил и си видял извънземни, и си се стреснал, и си се извъргалял в нивата сам. Аз нямам нищо общо като твърдиш, че съм те засякъл и аз съм бил виновен. Така работят нещата. Иначе ако не бяха така, то всеки 2-ри щеше да има някакво наказание просто защото не е симпатичен на някой.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
[quote:cb3bc45aca="trace"]"Потърсете съдействие отSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Звъни се оплаквай на 165...Докато ти звънниш на 112, да се оплакваш че някой те е засекъл, още ХY човека звънят, за да съобщят за инфаркт(и каквото се сетиш друго)/пожар или нещо, което наистина е животозастрашаващо, а не "ако еди си кой бил направил еди си какво, може би ще стане не знам какво..."...112 не е арменски поп...Докато 112 няма достатъчно оператори, не би трябвало да го ползвате за глупости...За мен е глупост, защото такива шофьори има наистина много всеки ден на всяко кръстовище. И също много от тях имат лепенки за бебета/деца...Щом искаш да се оплакваш го прави. Аз съм ЗА, но не и на 112.Хора умират или остават с увреждания или се влошават, защото линейките не могат да стигнат на време. Дайте да задръстим и телефона с несвойствени обаждания...
Коментар
-
Предлагаш да не звъним за идиоти на пътя, а да изчакаме да утрепят някого, че да бъде "свойствено" обаждането?Абсолютно не си прав. Колко оператори има 112, знаеш ли? Защо смяташ, че не са достатъчни? Колко пъти си взънял на 112 и след колко време са ти отговорили на обаждането? Знаеш ли по колко обаждания на оператор се падат за смяна? Знаеш ли как е организирана работата там? Колко души звънят да съобщят за инфаркт?Нали учиш медицина, колко инфаркта годишно има в България? Какъв е процентът на закъсненията след критичния период ( предполагам, че има такъв ) и каква част се дължат на късно приемане на повикването? И каква част на закъсняла заради идиот на пътя линейка?А замисляш ли се, че обаждайки се за идиот на пътя може да предотвретиш катастрофа, задръстване и евентуално забавяне на линейка?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Точно защото лично съм звънял на 112 и не съм успявал да се свържа го пиша.И да, казвам го защото уча дентална медицина, но минавам през почти всички дисциплини(респективно катедри по болниците), които се учат при медицина и знам какво казват докторите. Знам какво казват и колегите ми от университета, които работят като санитари или сестри и са част от екипите, които посрещат линейките или болните в Пирогов, Исул и Окръжна. Знам какво казват и познати доктори, както и просто познати, на които им се е налагало да търсят спешна помощ.Един не съм чул, който да похвали работата на 112.Не ме интересува колко са операторите. Интересува ме когато се обадя, да ми вдигнат веднага и да бъдат адекватни.Не ВИ карам да не се обаждате при такива случаи. Просто НЕ ТРЯБВА да бъде на 112.112 e телефон за спешна помощ. Този, въпросният наруша закона - има си 165 и 166. И да - няма да направят нищо. Удариха ми колата, обадих се, че съм видял кой е(номер на автомобила, марка и модел) и е избягал в еди каква си посока - накратко нищо... Добре, че имам каско...
Коментар
-
E kak стават тия работи никой да не вдигне - предполагам знаеш, че системата е такава, че ако звъниш в София и да речем всички оператори тук са заети, те прехвърля към друг център на 112, примерно в Кърджали.Малко вероятно всички да са заети в цялата страна. Предполагам знаеш и че операторите са длъжни (нещо което се следи и записва) да вдигнат до 10 сек. (това е по спомен), Това е и отговорът на въпроса, защо от Бърза помощ и т.н плюят по 112 и искат да се върне старото положение - те да си вдигат телефоните. А именно защото могат и да не вдигат (след като няма кой да ги следи), а да си пият кафето, как така някой ще им разваля спокойствието.Сигурно знаеш и, че при медицински проблем (пък и не само) може да се прави конферентна връзка и щат не щат, пак им развалят почивката - кофти, ще трябва да се работи.Освен това на операторите им се засича времето за което приемат сигнала, който пък от своя страна, на секундата се препраща към съответната служба и от тамщат не щат, трябва да действат. Освен това от 112 нямат право да отказват, което означава допълнителни сигнали към БП, а на тях не им отърва.Сега пак ги питай тия твои познати доктори "право куме в очи", да видим какви ще ги съчиняват.За адекватността - на пръв поглед може да са виновни операторите, но като не могат да си задържат персонала и непрекъснато има текучество,няма и да има добри оператори.За последното съм съгласен.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
vital написа:Един не съм чул, който да похвали работата на 112.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар