Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя марка и модел лаптоп ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз от 2006 имам две HP-та, работят и до днес. Железни, но са купувани от USA за по 900 долара тогава.Миналата година решавам да се обновя малко и си купувам Toshiba. Лелеееее, ужас. Капака направен от един милиметър пластмаска, огъва се, пука, пращи. Говорителчетата едва се чуват, а съм свикнал на перфектен звук (за лаптоп) от Altec Lansing говорителите на HP-тата.Матрицата му една такава гадна. Няма плътно синьо ми все едно редовете с пикселите са с бяла рамка, не знам как да го обясня. Тракпада не е отделен, а е просто по грапав от заобикалящата го повърхност, а аз друга мишка не използвам вкъщи. Клавиатурата е от някаква пластмаса за два и педесе...Не можах да понеса разочарованието и го върнах. Взех си Lenovo Z570. Стабилна изработка, алуминиев капак, отпред също е алумиев, пипнат отвсякъде. Все едно е съвсем друг клас. Имам и външна видеокарта и вградена. Външната може да се изключва с хардуерен бутон и съм я включвал 2-3 пъти да тествам някакви игри. Доста добре се справя, но не съм геймър и си стои изключена. Вградената HD3000 май стига за всички ежедневно, вкл. Full HD.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Сега съм се спрял на две марки :HP и Lenovo

Коментар

Е щом е тъй - Lenovo. При всички положения, за една и съща цена, HP ще отстъпва като параметри и гаранция, но пък сервизът им е тук и ако опреш до него, ще стоиш по-малко време без компютър. Не знам защо някои хора смятат, че е положително нещо, ако сервизът на дадена марка е извън България. Аз го споменах, защото го смятам за недостатък, който за мен свежда избора до Toshiba и Dell в момента.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Yavor написа:
          И аз бих взел Тошибата заради качествената сглобка и страхотната гаранция и сервиз. Макар че съм с Асус доста години. Някак си на Тошибата пластмасата и е по качествена на пипане. А и вече имат бюджетни модели под хилядарка. Допреди няколко години бяха само над бон и половина. Макар че колкото Тошиби са били наричани чайници около мен, никоя друга марка не и се е случвало това. Макар че чувам че и това е в миналото. Нека Женшена да се изкаже...
          Точно там е работата, че и евтините Тошиби пластмасата им е под всякаква критика. Демек по нищо не се различава от останалите марки в сегмента.Всяка фирма си има бюджетни, евтини и боклукчиви машини. Съответно и по-скъпи серии, които са по-добри. За това не може да се каже едностранно Тошибата е по-добра от Леновото или НР-то било зле и всякакви от този род.За това се гледа кой модел има възможно най-добрия хардуер за цената, щом е бюджетно ориентиран, купува се и се надяваш на безпроблемна работа.Аз лично ако трябваше да избирам сега лаптоп, то бих взел Леново от Тинкапд серията. Вече и на нея и свалиха доста цената и приблизително може да се вместиш в бюджета.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ходих до техномаркет да разгледам.Определено Toshiba и Aser отпадат !

Коментар

Всичко друго без HP,аз наскоро бях изправен пред избор,след като HP-то отиде за части.Този път доста добре разглеждах и питах и спрях моя избор на Асус.За сега съм много доволен,но времето ще покаже
              Peugeot 307 2.0i ГИ
              ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

veselin10 написа:
                maikule написа:
                .....Лаптопите се сервизират в Полша.
                Румъмия брат, Румъния.....
                Полша, за Леново. Можем и да поспорим, но поне в последните документи се споменава Полша.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз съм а асус F5Z счупи му се панта при положение че не е изпускан и се отваря и затваря веднъж на ден само батерията умря след година после се появи проблем в лентовия кабел дето е залепен към дисплея прекъсваше там. И за капак сега му се моля да тръгне защото има проблем в дъното и понякога не иска да стартира и 30мин след включване.
                  Обичам си работата.

Коментар

Колеги,спрял съм се на тези два модела.Някой би ли споделил мнение.http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-INSPIRON-3521
                    И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Определено Леновото пред посочения Делл.
                      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
                        Определено Леновото пред посочения Делл.
                        Обоснови се?С какво е по добър?
                        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Само по изброените показатели - основна разлика е, че Леново-то има SSD диск, но не знам дали тея 8 GB са достатъчни. На стационарния имам SSD с капацитет 64 ГБ (59.6), от тях в момента имам 1.44 ГБ свободни. Компютърът е с Win 7 64-битов, ултимат, само той в момента е 17.4 ГБ, офис-програми (ексел, пдф-четец, word...) и всичко необходимо за един домашен компютър - плеър за филми, за музика, за 3Д-блу-рей, софтуерите за периферията (камера, принтер, Неро за ДВД-то), един Корел, един Стари Найт, един Сони Вегас, Гугъл Земя и другото са разни дребни поддържащи програмки (WinRar, Team Viewer, ала-бала...). И ето ги 60 "гъби".За видеокартите не мога нищо да ти кажа, не им разбирам номерацията. Според мен - ако ти е за домашно ползване - ориентирал си се към прекалено мощен и скъп компютър, но парите са си твои, все пак - ти знаеш какви са ти нуждите. Ако се притесняваш, че след година-две ще е "остарял" - вземи си сега един по-евтин и след две години - продай го и пак един по-евтин нов и ще си дал същите пари, дори и по-малко. Но каквото и да вземеш - задължително SSD, разликата е драстична, а също и по-пестелив за батерията. Ако е само с едно гнездо за диск - вадиш го и го слагаш във външна кутия с USB интерфейс, а на негово място - SSD.

Коментар

Core i5 & i7 е като да избираш между пунто и браво Мноооу ясно , че взимаш и7цатаТва SSD да не е нещо като старото турбо мемори, щото тия 8гб за една 8ца не стигат ? ))
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

jenshen73 написа:
                              veselin10 написа:
                              maikule написа:
                              .....Лаптопите се сервизират в Полша.
                              Румъмия брат, Румъния.....
                              Полша, за Леново. Можем и да поспорим, но поне в последните документи се споменава Полша.
                              Тингпад без Т,Z и Х серийте Полша, Идеапад Румъния, а скъпите серии ... неизвестно за сега къде. Ще се допитам утре.
                              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                              X