Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За Българите и "българите"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Българите и "българите"

Ето на какво попаднах: http://forum.bulgaria-ataka.com/index.php?topic=101.0 Историята (в частност историята на древните българи) ми е хоби и все си мисля, че поназнайвам нещо...Като прочетох горното - направо занемях - такова преплитане на истина (15-20%) и откровенни манипулативни лъжи... Абе, тури му пепел. Ама сред непросветени души - такива неща хващат вяра...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Кире, имаме общо хоби май Но си мисля че истината в този текст е повече от 15-20%. Но не повече от 30% Както се казва в един руско-арменски виц: "Попитали малкия Агоп колко е 2+2. Той отговорил: Может бьiть 5, может бьiть 6, наверняка 7, но я сигурен, не больше 8!!!! " Съгласен съм с факта в текста, че българите не са от тюркски произход, а са по-близки до старите перси. Факт е обаче, че имат доста тюркски заемки в езика си, което е следствие от живота в съседство на тюрките. Както сега например имаме много заемки от гръцки, без да сме гърци. Най-фрапантен пример - никой не казва "Дойди тук" (както е правилно на български), а "Ела тук", което си е на гръцки.Това за връзката с келтите нещо не ми се вярва, въпреки че съм го чел и другаде.Сигурно е обаче, че има много неизяснени неща от историята на Българите.Най-голямата поразия, която се е случила на България някога според мен, е изгарянето на Търновската библиотека при завземането на Търново от османците. Чувал съм слухове от живеещи в Търново, че наоколо има пещери, в които се били запазили част от книгите на тази библиотека. Никой досега обаче не ги е виждал, така че търновци, търсете по-сериозно.Каква е връзката с ФИАТ ли? Ами... почти никаква, освен че част от прабългарите начело с Алцек (вероятно брат на Аспарух) са се заселили в Северна Италия, и е много вероятно някой от основателите и собствениците на марката да има пра-българска кръв

Коментар

Working...
    X