Тъй като астрата ми замина за София с цялото си оборудване, тия дни реших да си купя крачна помпа за волвото. Обиколих Крез, Кауфланд, Практикер, Метро, повечето авто-вело-мото магазини в Пазарджик, железарии, ходих естествено и на автобитака. Продават се абсолютни боклуци. На повечето дори накрайникът не става за автомобил - нося си с мен един вентил и пробвам. А някои са с неразглобяеми, пластмасови накрайници, което ми се вижда несериозно. Насочете ми откъде да си купя здрава, нормална помпа с накрайник, подходящ за автомобилни вентили. Цена: до 40-50 лв. Все ми е едно дали помпата има манометър, тъй като си имам професионален.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Откъде да си купя читава крачна помпа?
Collapse
X
-
Re: Откъде да си купя читава крачна помпа?
Първите две изглеждат супер, точно нещо такова търся! А мишленчето не струва. Такава Michelin имаше в Метро за 41 лв. - слабичка е. Просто я чувствам как яко я сложа да помпя на паветата около нас, ще се огъне. И освен това е с пластмасов накрайник, който ми се струва, че е капсулован в маркуча.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Колега мисля ,че по-добрия вариант е помпа за две ръце.Аз съм така повече от 25 години носил съм я във всички коли.За няколко минути вдигаш паднала почти до нула гума на 2 бара.С крачна е по-трудничко -поне за мен.УспехУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
Аз си взех най-тъпата китайска крачна помпа с двоен цилиндър,защото е по-стабилна според мен, за 7-8лв. и си помпи идеално вече над година.Накрайникът е пластмасов,но се захваща добре...ако само това те притеснява има по магазинчетата метални накрайници.Иначе спор няма,че ръчните помпи,особено тези от съветските автомобили, са най-сполучливи,но на прекалено виски хора като мен им е неудобно с такаваEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
Аз пък съм по-мързелив и ползвам едно китайско компресорче за 12 лв във формата на автомобилна гума от 2 години и странното е, че още работи и си върши работата. Но..., както казах компресорчето е китайско и затова си нося и една ладова ръчна помпа...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
кроко61 написа:Колега мисля ,че по-добрия вариант е помпа за две ръце.Аз съм така повече от 25 години носил съм я във всички коли.За няколко минути вдигаш паднала почти до нула гума на 2 бара.С крачна е по-трудничко -поне за мен.УспехTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Преди няколко години като си продадох палиото, купих една китайска крачна помпа от Кауфланд за 10-ина лв. и я сложих в багажника на колата, за да не му я давам на човека съвсем оглозгана . Той пък много се зарадва на помпата и реши да я пробва веднага. И така успя да я изкриви, че повече не можеше да се ползва... И поне такива пълни ментета гледам да не взимам, защото са просто неизползваеми.Тия дни си купих от автобитака в Пазарджик една руска крачна помпа за 12 лв. Отделно си харесах и си купих без да ми трябва едно тайванско метално манометърче за 5 лв., което засега мери изключително точно. Просто ми хареса, защото ми е омръзнало от пластмасови боклуци, а то беше тежко и затова го купих . Но да се върнем на руската помпа. Не изглежда съвсем менте, дори ме подлъга, че е здрава и стабилна като старите помпи, но не е. Засега издържа първия тест - напомпих и четирите гуми на една трошка на паветата до нас. Щом на тази неравна повърхност не се изкриви, се надявам да е прилично здрава. Но в момента, в който ме предаде, ще си купя някаква истинска, здрава помпа втора употреба, като тези от линковете на Sok1. Хич не ми трябват модерни боклуци-еднодневки.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар