Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на данък?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Смяна на данък?

    Колеги, нали сме си семейство и всеки е патил със всичко, та се надявам някой да ми помогне и по този въпрос.Проблема е следният, на баща ми колата е 74 киловата, което е 101 конски сили, толкова е по талон и документи а и стози двигател други конски сили няма производствени. Даже има и катализатор. По силите на действащото законодателство за коли до 74 к.в. се плаща ниският данък, а за коли 75 и повече к.в. се плаща големият данък. Проблемът е следния - не зная как са записали колата в данъчното, но данъкът на баща ми е 123,75 лв, вуйчо ми за същите киловати във същиятг, град и регион и регистрационен номер, плаща - 29,87 лв, приятели със коли пак 101 к.с (Астра 1,6) плащат пак около тези парички.Въпроса ми е следният, какво трябва да се направи за да се промени това, да се промени данъка и да начисляват правилният такъв, защото 100 лева разлика... са си 100 лева разлика.Мерси предварително

    --------------------

    #2
    Освен да отидете с бележката за 30 лева данък- или на единия да му вземат още 100 лева или на другия да му върнат 100 :D :D :D
    94' Fiat Punto 1.2 Rosso Swift
    03' Alfa Romeo 156 SW 2.4 jtd Nero Metallico
    02' Fiat Stilo 1.6 16v Grigio Steel

    Коментар


      #3
      При регистриране на колата в данъчното е подадена декларация. В нея са записани киловатите. Данъкът се определя от декларираното. Намират декларацията и виждат как е декларирана. От това какво пише зависи кой е виновен за високия днък - деклариращия или данъчното. Има възможност за подаване на нова декларация, като коригираща, и с приложено копие от талона, където пише колко киловата е, да се оправят нещата. При първото деклариране пак е трябвало копие от талона, което е основание за истинността на декларираните данни..

      Коментар


        #4
        Едно време се декларираше КВ или к. с. , ако декларирана 101 коня - висок данък! На баща ми Дедрата е така. После той подаде корегираща и му върнаха пари. Сега се декларират само КВ.

        Коментар


          #5
          Мерси много... Инструктирал съм майка ми да ходи утре и да се оправя... Ще ви кажа какъв е резултата

          --------------------

          Коментар


            #6
            Ако не е в твоя/ваша полза - търсете си правата, не оставяйте случая така! Не сте виновни, че навремето декларацията е била идиотски съставена. Вие сте я попълнили правилно, най-вероятно. Декларирали сте 101 к. с., което е съвсем вярно, но и 74 КВ също е вярно. Утре ако се събудя преди 17:00 ще звънна на баща ми да го питам подробно за случая с Дедъра.

            Коментар

            Working...
            X