Здравейте колеги,и сторията е следната. Преди година и полвина получих Белодробна тромбо емболия ,и поради нескопосаната работа на лекарите в спешното на окръжна болница които ме изпратиха в къщи да се лекувам от "преумора"и при по сини болки да пия аулин,се превърна и в белодробен инфаркт плюене на кръв и борба за глътка въздух,3 часа след окръжна болница ме приеха в пирогов там докторите веднага ми обърнаха внимание и ме вкараха в интензивно след това 2 дни ми се губят.След като в пирогов ме върнаха към живота се започна лечение на последствията,пак в окръжна болница,плеврални изливи разреждане на кръвта с хепарин антибиотици и т.н.В следствие след проведени ДНК иследвания ми откриха наследствена мотация на кръвта (лайден - съсирване на кръвта до 8 пъти по бързо от обикновен човек) Оказа се че всичко това е започнало от левия ми крак който е изтрелял тромб,последва операция,поставяне на Кава филтър във вена кава (3200лв) от здравната каса ми казаха да го духам.След консултаций с съдов хирург тои каза че централната вена на леввия ми крак е тотал щета всички клапи в нея са съсипани,и сега при повече стоене на крак кракът ми става двоен.И сега за цял живот трябва да пия разреждащи кръвта лекарства,и филтъра който ми поствиха сигурно и той е за цял живот.Възтановяването ми отне около 6 месеца.Сега се чувствам добре и водя нормален живот но незнам какво ще се случи за в бъдеще все пак съм на 22 години. Затова въпросът е "Има ли смисъл да се явя на телк" или просто ще е загуба на време и пари ,под "пари’ визирам разходите за купчината с иследвания които ми заявиха да си направя за явяването,нямам абсолютно никъкво намерение да подкупвам свинете от ТЕЛК. Благодаря предварително съветите ви ще са ми от голяма полза.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли смисъл да се явя на Телк ?
Collapse
X
-
Според мен, проблемът ти е достатъчно сериозен, за да отидеш на ТЕЛК и да си търсиш "правата". В случая, придобивки, които ти се полагат.Да, разправиите са големи и ще трябват много нерви и търпение, но защо не? Там ще определят какъв процент си "нетрудоспособен" и спрямо това вече ще се реши и какви "облаги " ще ползваш.Успех!"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
-
Аз лично смятам че има. Колкото и малка да е вероятността да те трудоустроят и да ти дадат пенсия смятам че си заслужава. Също така смятам че тази смотана държава те дере цял живот , и ако имаш макар и минимален шанс за това държавата да ти плаща трябва да си го потърсиш. П.П жена ми е с 52% и взима някаква смешна пенсия, не плаща данък на колата ,получава винетка и има карта за паркиране в синя зона. Така че преценявай.
Коментар
-
Отивай на ТЕЛК,и да не ти пука.А относно изследванията ако си здравноосигурен,то личния лекар е задължен да ти даде направление за един специалист,а съответно този специалист за следващия.Личния дава направление и за някои от кръвнитеизследвания.Досега съм се явявала 3 пъти на ТЕЛК и последния път ми определиха 100% с придружител,а аз се заядох и исках допълнително мнение,за да е пожизнен.Много нерви ще идат,но това е твое право.Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Коментар
-
dkenanova написа:Отивай на ТЕЛК,и да не ти пука.А относно изследванията ако си здравноосигурен,то личния лекар е задължен да ти даде направление за един специалист,а съответно този специалист за следващия.Личния дава направление и за някои от кръвнитеизследвания.Досега съм се явявала 3 пъти на ТЕЛК и последния път ми определиха 100% с придружител,а аз се заядох и исках допълнително мнение,за да е пожизнен.Много нерви ще идат,но това е твое право.Fiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
Re: Има ли смисъл да се явя на Телк ?
cs_aleksandar написа:"Има ли смисъл да се явя на телк"dkenanova написа:Досега съм се явявала 3 пъти на ТЕЛК и последния път ми определиха 100% с придружител,а аз се заядох и исках допълнително мнение,за да е пожизнен.Много нерви ще идат,но това е твое право.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
[quote="beast31Колежке dkenanova,имаше ли резултат от допълнителното мнение?Дадоха ли ти пожизнено решение на ТЕЛК?[/quote] Да още докато бях вътре в кабинета извикаха някаква шефка на ТЕЛК към болницата искаха мнение от нея.Тя като видя документите явно реши,че няма да ме бъде прекалено много и скоро крак няма да ми поникне Да почсня ,че ме знаят от доста време като пациент и всеки път отивам все по- зле.Като чух ,че казаха то си е за 100 с придружител и т.н.т.тогава питах ,"ама пак ли за 3 години?"Тогава се замислихаЖивотът е това,което се случва докато кроим други планове.
Коментар
-
dkenanova написа:Да още докато бях вътре в кабинета извикаха някаква шефка на ТЕЛК към болницата искаха мнение от нея.Тя като видя документите явно реши,че няма да ме бъде прекалено много и скоро крак няма да ми поникне Да почсня ,че ме знаят от доста време като пациент и всеки път отивам все по- зле.Като чух ,че казаха то си е за 100 с придружител и т.н.т.тогава питах ,"ама пак ли за 3 години?"Тогава се замислихаШофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
Колега, ако в момента си напълно пълноценен и работоспособен не се занимавай с ТЕЛК! Веднага ти обяснявам защо. При наличие на експертно решение от ТЕЛК, автоматически си отрязваш пътя за започване на работа, понеже работодателите не искат да наемат хора с такива решения заради специалната закрила която ползват. Нещо повече - често се случва работодателят да се освобождава от такива хора, още в момента в който работещият му представи производствена характеристика за явяване на ТЕЛК. В случая въобще няма значение какъв процент ТНР ще ти дадат. Това е от позицията за евентуалната ти по-нататъшна професионална реализация. Същевременно в личен план за теб е важно да си изградиш един добър режим на хранене и въобще здравословен начин на живот, който да ти укрепи организма, понеже още си твърде млад за да разчиташ на пенсии и въобще на системата (понеже тя е тотално изтърбушена).Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
dkenanova написа:Обясни му обаче и за данъчните облекчения,които работодателите наели такъв човек ползват.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Ако си за ТЕЛК изкараи го но не го показваи на господарq си ако си наемник. След това бегаи в пенсионното да ти дадат 115 лв. пенцийка (немас 5 г. стаж) А ДОД сти кажа как сти го върнат данацните.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
lubo_Y10 написа:Ако си за ТЕЛК изкараи го но не го показваи на господарq си ако си наемник. След това бегаи в пенсионното да ти дадат 115 лв. пенцийка (немас 5 г. стаж) А ДОД сти кажа как сти го върнат данацните.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
Колега ти си най - точния пример как в тая скапана държава се упражнява здравен геноцит към населението от почти всички възрасти.......Ходенето по ТЕЛК е много скапана работа, свързана с много нерви и загуба на време, системата е направена така че просто да те откаже, но бъди инат и не пускаи аванта на макар и мизерните "придобивки" който ще получиш, така или иначе ако не ги вземеш ти, то една част от тях ще идат в нечии джоб.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Освен Раздел III (от ЗАКОН за корпоративното подоходно облагане) .има и някаква заигравкас това,че държавата плаща минималната заплата за определен срок на работодатела...,но утре ще го разуча и ще пиша.Ако фирмата не е изцяло в сивия сектор,никога не е на загуба от такива свои служители.Въпросните производствени характеристики са си една проформа работа.Кой ти ги спазва изобщо в по-голямата си част?Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар