Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой има ли часовник с РАДИО СИНХРОН ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

когато този тип часовници загубят сигнал, работят като обикновени и от там се получава грешката. когато се появи сигнала си се сверяват и така нататък.

Коментар

dudulia написа:
      Малко спам,ама какво значение има дали часовника ти има отклонение от няколко секунди спрямо еди какво си? Не е ли по-важно да не избързва или изостава много?
      Има си хора и хора. Аз съм от тези, които не обръщат толкова внимание на свръх-точното време, но разлика от минута ми е много. Виж, 30 секунди не ми пречат, стига да не са назад. Но когато имам някакъв уред, какъвто и да е, и като знам, че не работи правилно, както трябва - нещо ме изяжда отвътре. Ако имах този часовник - дори и само 2 секунди да беше разликата, а не 42, както е при автора - щях да се побъркам, докато не влезе в изправност. Учудващо е, но е така - не ми пречи самата разлика във времето, а това, че уредът не работи както трябва.

Коментар

ogi28b написа:
        dudulia написа:
        Малко спам,ама какво значение има дали часовника ти има отклонение от няколко секунди спрямо еди какво си? Не е ли по-важно да не избързва или изостава много?
        Има си хора и хора. Аз съм от тези, които не обръщат толкова внимание на свръх-точното време, но разлика от минута ми е много. Виж, 30 секунди не ми пречат, стига да не са назад. Но когато имам някакъв уред, какъвто и да е, и като знам, че не работи правилно, както трябва - нещо ме изяжда отвътре. Ако имах този часовник - дори и само 2 секунди да беше разликата, а не 42, както е при автора - щях да се побъркам, докато не влезе в изправност. Учудващо е, но е така - не ми пречи самата разлика във времето, а това, че уредът не работи както трябва.
        Свали му стрелките и го нагласи по начина който ти описах - махаш батерията, махаш стрелките, слагаш батерията и изчакваш механиката да заеме "изходна позиция" - 12:00:00 по немско време и пак махаш батерията. Слагаш стрелките на 1:00:00 ч. , за да показва българско време, слагаш батерията и го оставяш да се свери сам. Като поставяш стрелките, внимавай да не завъртиш някоя от осите, защото ще го разцентроваш наново. Няма нищо сложно в тази операция за технически грамотен човек като теб.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Понеже си ме цитирал, все едно казваш на мен, а аз нямам такъв часовник. Моят е кварцов с бактерия. Титаниев, да се пофала. Вероятно мнението ти е насочено към колегата u_bo, автор на темата и собственик на модела с +/- 42 секунди разлика.

Коментар

ogi28b написа:
            Понеже си ме цитирал, все едно казваш на мен, а аз нямам такъв часовник. Моят е кварцов с бактерия. Титаниев, да се пофала. Вероятно мнението ти е насочено към колегата u_bo, автор на темата и собственик на модела с +/- 42 секунди разлика.
            Прав си, сори !
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Проблема намерен - изобщо не е успявало да се синхронизира.42 сек е било при първоначалното пускане - ръчно.

Коментар

Working...
              X