Отскоро имам такъв часовник - с радио синхрон и проблема е следния:часовника е ТОЧНО 42 секунди назад спрямо времето синхронизирано на компютъра.Времето на компютъра е сравнявано с много други компютри и с много онлайн ’часовници’ така че е сигурно - това време е ’точното’ за всички компютри.Как са вашите часовници с радио синхрон? Сравнявали ли сте ги с ’онлайн часовници’ ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой има ли часовник с РАДИО СИНХРОН ?
Collapse
X
-
u_boЕтикети: –
-
Аз имах такъв, TCM беше, не съм се заглеждал дали дава отклонение, все пак +- 5 мин ми е все тая, камо ли 42 сек. На книжката пишеше, че се сверява от антената в Германия:http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_c...wiki/DCF7777.5 kHz DCF77 Germany Mainflingen, Hessen Vertical omni-directional antennas with top-loading capacity, height 150 m [5] 50 kW [2] Located southeast of Frankfurt am Main with a range of up to 2000 km.[6]Тук намерих нещо по въпроса, не го четох, че си имам друга работа.http://tf.nist.gov/general/pdf/2429.pdfEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
casio GS
Колега в чужбина ми се сверява до два пъти на ден и можех да разчитам да си сверявам компа по нега.В България ,когато времето е много лошо се сверява веднъж на месец,ако съм късметлия.Отклонението в Б-я не ме бърка.Часовника е Casio gs1100 серията.За четири години само тук съм имал проблем със самосверяването.Ако се получи отклонение не съм забелязал...Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
-
u_bo
-
Аз имам такъв от доста години - купих си го от магазин на Конрад. Сверява се на всеки час или ръчно с бутон. Понякога не успява ако примерно го държа в ръка.Миналият месец бяхме с колеги командировка и един си купи подобен часовник. Донесе го в офиса да го разгледаме и беше до секундата точен с този на компютъра който се сверява по интернет.Сигналът за сверяване се излъчва от Франкфурт и се казва DCF77 - http://en.wikipedia.org/wiki/DCF77Излъчва на дълги вълни с мощност 50 киловатаСега има много по-модерни методи за сверяване с точност 1микросекунда на подобна цена ...
Коментар
-
u_bo
ogi28b написа:Такива часовници най-вероятно се калибрират и може да се следи положението на всяка стрелка. Възможно ли е да не е калибриран правилно този, който има разлика 42 секунди?
Коментар
-
Колеги, за две години в сервиза на ...... (няма да споменавам фирмата за да не правя реклама) минаха доста такива часовници през ръцете ми от марката ТСМ в случая. Като дойдат тук в БГ, първо минават през сервиз. В сервиза се свалят стрелките, часовника се рестартира, като се махне и постави батерията отново. Така той си наглася механиката на точно 12:00 ч. според часовата зона на производитела. Изчислява се разликата в часовите зони на производитела и нашата часова зона и стрелките се поставят така, че да сочат часа в нашата часова зона, когато е 12:00 в часовата зона на производитела. След това часовника се поставя на място, на което да може да приема добър радиосигнал за да се свери автоматично. Сигнала е на дълги вълни и се излъчва от атомния часовник във Франкфурт на Майн, както колегата по-горе е посочил. Разликата в показанията на часовника, компютъра, сателитния приемник, ефирната телевизия и радиоточката е нещо нормално, защтото тези сигнали преминават през различни трасета. Закъсненията в компютърната мрежа (интернет), сателитната връзка, ефирното радиоразпръскване и т.н.т. са различни. От там идват и разликите между часовника с радиосверяване в случая и компютъра.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
-
u_bo написа:съгласен съм с теб , НО само принципно.нали се сещаш колко е 300 000 * 40Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Точно време е много относително понятие.Най-надеждно (за Европа) е както казва Dido_Lyubenov - АНАЛОГОВО през атомният часовник във Франкфурт. Радиосигналите се "движат" със скоростта на светлината и всеки може да сметне какво е отклонението за четири или пет хиляди километра.Имам часовник с такова синхронизиране и понякога е голяма мъка... Трябва да го вадя на терасата от време на време, за да може да "хване" сигнала.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Колегата не говори за изоставане от 1-2-3 секунди, предизвикано от забавяне на обработката на информацията, а говори за изоставане с точен брой секунди при всяко сверяване. Не съм вещ по сверяване на часовници, но съм сигурен, че забавянето между заявката за точно време и отговора от сървъра се взема предвид. Според мен е правилно да го свериш наживо с друг подобен часовник и ако двата показват еднакво - или имат еднакъв проблем, или проблем няма. А от кой сървър получаваш данните за часа на компютъра?Можеш ли да го сравниш с времето, което GPS-устройствата получават от тяхната система?
Коментар
-
Точно време може да се следи от тукAlfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар