Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на часовник- какъв и от къде?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако искаш нещо по-изчекнато виж тук:http://www.alienwork.com/Приятел си взе такъв преди няколко години. Много е доволен.Проблема е, че се поръчват от вънка.
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Аз пък бих препоръчал и предпочитам кварцовия часовник, пред механичния. По няколко причини, но най-важната - точността. Кварцовите бягат със секунди на месец, дори на месеци. При механичните се стига до 10 секунди на ден, при положение, че часовникът не е много скъп, а в бюджета, който си представил - няма да е такъв. В момента съм с 2 часовника - и двата са кварцови, единия е Casio, другия е Tissot. И от двата съм много доволен, дори от Casioto, като че ли повече, а е повече от 2 пъти по-евтин. Сверявам ги на 6 месеца - когато сменяме времето и дават отклонение около 20 секунди.

Коментар

ogi28b написа:
        Провери също и ТУК. То като се разходиш един ден из центъра, ще видиш много магазини. Съветвам те да обиколиш доста, защото часовниците и техните цени са си е**ли макята. От часовник за 400 лева - самия механизъм - 5 лева, марка - 395 лева. Това е положението, ако щеш.
        rebel написа:
        моя е на 8 години, сменял съм 2 пъти батерията, а го нося ВСЕКИ ден!
        Колега, едното няма общо с другото. И в шкафа да стои - все тая. Всеки нормален часовник може да работи 3-4 години с една батерия, стига и батерията да е качествена.
        Имах предвид изработката, всеки ден го нося и не го пазя много много - редовно го удрям в някоя стена, маса и тн. Имам и друг по скъп часовник, чиято каишка на нищо не прилича вече, въпреки, че го нося доста по рядко. То може да се каже, че каишката си е консуматив, особено ако е кожена, но тази на касиото не съм я сменял досега, което за мен пак е доказателство за качествена изработка!
        Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

jenshen73 написа:
          curko написа:
          Ам тука ми иде въпроса и какъв според вас е по-добрия вариант- батерия или механизъм?.
          Нали съм ти писал по-горе - щом е за подарък - механичен. Ако е с автмоматичен самонавивен механизъм - още по-добре
          Качествен механичен часовник за бюджета, който е определен е невъзможно.Механичен часовник се купува, когато си фен или уважаваш някой много, като бюджета на такъв часовник надхвърля средностатистическата цена на автомобилите в този форум.А ако купиш някоя механика, колкото да подариш такъв вид часовник е все едно да подариш Ролекс от пазара на някой, който обича и уважава въпросната марка.Иначе Касио за парите си предлагат доста хубави часовници. А и имат огромен избор от модели.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

за тия пари касиото наистина е най добрият вариант ,а иначе за хубави часовници само от америка 1,5 пъти са по евтини от тук .
            фиатче Браво 2.0

Коментар

BO написа:
              Качествен механичен часовник за бюджета, който е определен е невъзможно.Механичен часовник се купува, когато си фен или уважаваш някой много, като бюджета на такъв часовник надхвърля средностатистическата цена на автомобилите в този форум.А ако купиш някоя механика, колкото да подариш такъв вид часовник е все едно да подариш Ролекс от пазара на някой, който обича и уважава въпросната марка.Иначе Касио за парите си предлагат доста хубави часовници. А и имат огромен избор от модели.
              Влияеш се много от от рекламите, колега. Как пък го измисли, че качествен механичен часовник за няколкостотин лева не може да се купи? Какво разбираш под "качествен часовник"? Ако това за теб е "много скъп часовник, символ за голямо благосъстояние", тогава си прав. Аз под качествен часовник разбирам да е от марка, която поддържа качеството на продуктите си, точен е, има вид, в направата му са вложени надеждни материали и след няколкогодишна употреба състоянието му да не е много по-различно от това, като нов.
              преди - TIPO
              сега - VOLVO XC60

Коментар

Да, нека уточним какво е "качествен часовник". За мен това е часовник, който работи точно и не се разваля с години. Така де ама аз имам 4 часовника от Америка за по 100 долара, с батериики, които отговарят на тези изисквания. Нали, говорим за работата на часовника като часовник. От там нататък дали ще има 100 грама злато и диаманти и каква марка е, е друг въпрос. Мен никой не може да ме убеди, че една картина наистина струва 10 милиона евро или един часовник струва 30 000 евро и това е нормално. Просто има много богати снобари, които се състезават по този начин.
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

От 18 години имам този Casio:Само веднъж съм му сменял батерията (оригиналната беше Sony и пак такава взех), а всяка сутрин звъни. Кварцов е и даже не знам дали и веднъж в годината се налага да го сверявам. Вил е и на служба в казармата, така че за мен Casio правят качествени часовници. Само си харесай някой и взимай смело, дано не са им развалили качеството както напоследък се случва с почти всички марки стоки.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Абе незнам кой гледа реклами, ама някой май не се е информирал достатъчно! Колеги правете разлика между видове часовници!За 350лв може да се вземе много хубав дигитален или аналогов часовник зависи от предпочитанията и функциите които искате да има часовника ви. Механичен часовник за този бюджет е невъзможно да се вземе! Механичните часовници са скъпи не само заради материалите от които са изработени, но от факта, че се правят на ръка!
                    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

Painfall написа:
                      Аз пък бих препоръчал и предпочитам кварцовия часовник, пред механичния. По няколко причини, но най-важната - точността. Кварцовите бягат със секунди на месец, дори на месеци. При механичните се стига до 10 секунди на ден, при положение, че часовникът не е много скъп, а в бюджета, който си представил - няма да е такъв. В момента съм с 2 часовника - и двата са кварцови, единия е Casio, другия е Tissot. И от двата съм много доволен, дори от Casioto, като че ли повече, а е повече от 2 пъти по-евтин. Сверявам ги на 6 месеца - когато сменяме времето и дават отклонение около 20 секунди.
                      Мисля точно по същия начин, затова и миналата година си взех кварцов Tissot.Мърда секунда на месец макс. Освен това кварцовите са много по досъпни като цена. Механичния такъв струваше 50% отгоре.Лошото е, че за този бюдежет освен някое Candino, друго с надпис swiss made не може да се вземе.Fossil имат страхотни модели, ама са си обикновени кварцовки, даже не са swiss made, механизмите често са китайски.Докато на 90% от кварцовите часовници с надпис swiss made ( ако са истински де ), механизмите са ETA и наистина са швейцарски, макар и часовниците да не се сглобяват там.Можеш да огледаш сайтовете и като си харесаш модела, да го потърсиш в и-бей.Аз точно така направих и реално моя часовник е от Испания, има си гаранционна карта и сертификат и т.н. Ефекта беше че с транспорта ми легна 200лв надолу.Само трябва д агледаш да е от евросъюза, за да не се занимаваш с митници, и да е с висок рейтинг продавача ( най добре ако е power seller), за да не се набодеш на някое менте.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

BO написа:
                        Качествен механичен часовник за бюджета, който е определен е невъзможно.
                        Абсолю невярно.Може да му е трудно да намери механичен с хак и ръчно навиване, но КАЧЕСТВЕН механичен самонавиващ се часовник може да се намери за посочената сума.За да не съм голословен:Класически:http://www.orientuhren.de/classic-c-...html?infoBox=0 Лично аз съм собственик на механичен Ориент и смятам, че е страхотен избор за човек, който иска да си купи механичен часовник заради механизма ( Ориент са с инхаус механизъм ), а не заради гъзарията да сложи 2К лв на ръката си, които вървят с ЕТА механизъм със същите характеристики.Лично аз вече съм си заплюл следващия Ориент
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                          BO написа:
                          Качествен механичен часовник за бюджета, който е определен е невъзможно.
                          Абсолю невярно.Може да му е трудно да намери механичен с хак и ръчно навиване, но КАЧЕСТВЕН механичен самонавиващ се часовник може да се намери за посочената сума.За да не съм голословен:Класически:http://www.orientuhren.de/classic-c-...html?infoBox=0 Лично аз съм собственик на механичен Ориент и смятам, че е страхотен избор за човек, който иска да си купи механичен часовник заради механизма ( Ориент са с инхаус механизъм ), а не заради гъзарията да сложи 2К лв на ръката си, които вървят с ЕТА механизъм със същите характеристики.Лично аз вече съм си заплюл следващия Ориент
                          На това ли му викаш качествен часовник.То за много по-малко пари може да си вземеш Сейко-5. И механизма на 5-цата е мега здрав и устойчив на удари, ако ти е просто за тези пари. Но да сверяваш часовник всяка седмица - хайде няма нужда. Точно тогава идват моите думи - когато си купиш механика и не се налага да я сверяваш с месеци, тогава ще разбереш що е то качествен такъв.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ВО, аз моите Jacques LeMans не съм ги сверявал..... ъъъъ.... с години

Коментар

Не съм много вещ по часовниците ,но само за информация.7 години нося Casio Edifice EFA 111 и нямам никакви оплаквания.Купих два няма да казвам от къде и двата нямат никакви проблеми.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Никой нищо не споменава за една марка,която си е доста известна,а моделите и са на сравнително достъпни цени и с много добро качество : FestinaОт няколко години съм с такъв часовник модел 2002г-някаква серия/ 16053/правена за олимпиада ли или за нещо подобно... До сега не се е налагало да го сверявам-говоря за минути,секунди...Чат-пат без да искам нещо правя с дреха/ръкав и като го погледна примерно след часове той е замрял на определен час.Завъртам "врътката" и това чудо само почва да си върти стрелките докато не дойде на точният час/секунди в момента :D Виждам зор при смяна на часовите зони-пролет/есен,защото все още не мога да му науча всички трикове и функции...Както и да е-нека колегата хвърли едно око на тази марка.Давам линк към първото което ми попадна в Гугъл като фирма предлагаща тази марка: http://www.vip-watches.net/category/42/festina.html
                                LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
                                LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
                                LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
                                Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
                                Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

Working...
                                X