Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Win 7 не може да стартира - помагайте :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Win 7 не може да стартира - помагайте :(

Лаптопът ми си работеше съвсем нормално - oрГинален win7.. Снощи си го изключих нормално. Днес се прибирам, включвам и гледам дава да избирам Start windows normally или Startup repair. Цъкам normally, обаче нищо - тъкмо покаже черния екран дето зарежда и минава за секунда син екран с някакви надписи, които няма шанс да видя какви са и се рестартира.Пуснах тоя Startup repair и ми даде това на снимката... Дайте някаква идея различна от преинсталиране, че оригиналните уиндолси нали никой не си играе да ги разделя и всичко ми е на C... Пиша от телефона, не знам дали ще се види - https://docs.google.com/file/d/0B62u...it?usp=sharing

Да няма диск в дисковото у-во и да опитва от там да зарежда?
    Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
    Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
    Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Никога не съм ползвал каквото и да е CD на този лаптоп(на около 3-4месеца е).Бяха включени принтера и мишка, ама те и преди са били включени...Ако взема диск с уиндолс дали ще помогне

Коментар

Е, отвори го все пак. Иначе, линка дето си дал аз не мога да го отворя от тук и не знам как изглежда. Но ще се прибера в къщи след 2 часа чак. Дано дотогава друг колега помогне. Успех.Е, нали лицензиран искаш да бъде. А твоя е такъв. Какво, нов ли да купуваш?

Коментар

Re: Win 7 не може да стартира - помагайте

vital написа:
          Лаптопът ми си работеше съвсем нормално - oрГинален win7.. Снощи си го изключих нормално. Днес се прибирам, включвам и гледам дава да избирам Start windows normally или Startup repair. Цъкам normally, обаче нищо - тъкмо покаже черния екран дето зарежда и минава за секунда син екран с някакви надписи, които няма шанс да видя какви са и се рестартира.Пуснах тоя Startup repair и ми даде това на снимката... Дайте някаква идея различна от преинсталиране, че оригиналните уиндолси нали никой не си играе да ги разделя и всичко ми е на C... Пиша от телефона, не знам дали ще се види - https://docs.google.com/file/d/0B62u...it?usp=sharing
          Ако имаш оригиналното CD, слагаш го, тръгва да "бутва" от него и то ще те пита искаш ли Fresh Copy, или да се пробва да направи Repair, избираш второто и поне ако не друго трябва да стартира поне под Safe Mode, като стане копираш всичко на един външен хард и после Fresh Copy...Или вадиш харда, слагаш го на едно чекмедже сваляш си каквото трябва и после пак Fresh Copy...Освен ако хард не е прецакан, тогава с някоя програма за оправяне на лоши сектори пробваш да оправиш и т.н. ама колегите да кажат за този вариянт, че от поне 5-6 години не съм го правил това упражнение.

Коментар

А нов лиценз... Имах предвид уиндолс свален отнякъде, дали ще тръгне... Оригиналния си беше инсталиран. Имам лепенка с Product Key, ама това май е различно от Serial...Принципно имам бекъп на външен хард, ама последно около нова година си правих... Имам някои снимки, лекции, които не искам да губя

Коментар

При стартиране натискай F8 докато излезе едно по-дълго меню. От там избери опцията за забрана за рестарт и компа ще спре на синия екран. Прочети точно каква е грешката и след това ще се мислят варианти.В същото меню има и опция "Последна добра конфигурация" Не е лошо първо да пробваш с нея. Може и да зареди.
              Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
              Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
              Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

поне при виста не е различно. намираш си съответния вид - home, bussiness и пр. и трябва да ти работи ключа
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

A тази последна конфигурация е към съответния момент нали... Т.е всичко след конкретната дата няма да го има?

Коментар

Няма се пуашиш, послушай Веско и ако излезе 0х0000007B пусни един chkdskАко и с него не стане, имаш лоши сектори по диска
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Отворих линка и аз на телефона, но не ми говори нищо.Ще загубиш инсталираните програми след тази дата, но това е бял кахър.

Коментар

Излезе 0х00000050 и още някакви.Сега ще ги прикача - https://docs.google.com/file/d/0B62u...it?usp=sharing

Коментар

vital написа:
                          A тази последна конфигурация е към съответния момент нали... Т.е всичко след конкретната дата няма да го има?
                          Това е последната конфигурация при която е имало нормален старт и нормално гасене на системата. Рядко става с този номер, ама ако стане ти спестява доста главоболия.
                          lhristov написа:
                          Отворих линка и аз на телефона, но не ми говори нищо.Ще загубиш инсталираните програми след тази дата, но това е бял кахър.
                          Не бъркай систем ресторето с това!Ето : http://msdn.microsoft.com/en-us/libr...%29.aspxТук е стъпка по стъпка как да провериш системните файлове:http://www.sevenforums.com/tutorials...ompt-boot.html
                          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Safe mode не тръгна.Пуснах последната добра конфигурация и тръгна. И след рестарт, и след включване/изключване няма проблем.Благодаря на всички!Да го мисля ли за лоши сектори или друго хардуерно... Гаранцията ми е от типа да ми пратят нова част срещу старата...

Коментар

То на мен няма за какво да ми благодариш. Кажи едно Голямо Благодаря на Весо. А, инак, трябва да установиш причината. Провери харда за лоши сектори. Друго какво може да е прецакано? Видео картата? RAM?Към Весо, понеже ме е цитирал. Баце, знаеш че съм бос по комповете. Колкот и линкове да пращаш, все тая. Аз съм юзер. Затова и единствено на теб позволявам да си комуникираш със Стилото. :D

Коментар

Working...
                              X