Аз даже и не съм се молил... И да - предполагам е така - нямам някакви връзки.От 2 години съм на мотор, като това се оказа доста добър начин за трупане на точки ше знаеш Преди години бях останал с под 10 и съм пазарувал на няколко пъти.Изобщо т’ва карането на кола не ми се удава явно - непрекъснато губя точки там
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за изтекла гражданска отговорност
Collapse
X
-
Ще има мушмули.Познавам двама полицая и двамата не са плащали нищо по колите от памти века!Нито винетки, нито граждански, нито пък данъци.Аз не се дразня от този факт, просто съм ядосан на факта, че хвърлих 400лв ей така на вятъра.Опс, повече! 403.00лв )))I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Ще има мушмули.Познавам двама полицая и двамата не са плащали нищо по колите от памти века!Нито винетки, нито граждански, нито пък данъци.Аз не се дразня от този факт, просто съм ядосан на факта, че хвърлих 400лв ей така на вятъра.Опс, повече! 403.00лв )))
Коментар
-
jenshen73 написа:todorakiggg написа:Колега, погледни го от добрата му страна. Възстановил си все едно 20 точки за тези пари и даже си на далавера май, защото можеш да възстановиш макс до 13 точки на година и то едва две години след последното нарушение. (за последното може и да греша)
Коментар
-
jorko написа:jenshen73 написа:todorakiggg написа:Колега, погледни го от добрата му страна. Възстановил си все едно 20 точки за тези пари и даже си на далавера май, защото можеш да възстановиш макс до 13 точки на година и то едва две години след последното нарушение. (за последното може и да греша)Реда за възстановяване на броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството за управление на МПС е:1. чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че водачът е изплатил всички наложени му наказания, което удостоверява със съответните платежни документи;2. служебно, до максималния размер, след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:jorko написа:jenshen73 написа:todorakiggg написа:Колега, погледни го от добрата му страна. Възстановил си все едно 20 точки за тези пари и даже си на далавера май, защото можеш да възстановиш макс до 13 точки на година и то едва две години след последното нарушение. (за последното може и да греша)Реда за възстановяване на броят на точките за потвърждаване валидността на свидетелството за управление на МПС е:1. чрез частично увеличаване с 1/3 от първоначалния брой точки след преминато допълнително обучение, но не повече от веднъж за срок от 1 година, при условие че водачът е изплатил всички наложени му наказания, което удостоверява със съответните платежни документи;2. служебно, до максималния размер, след изтичане на две години, считано от датата, на която е влязло в сила последното наказателно постановление, с което на водача са отнети контролни точки.
Коментар
-
Две календарни години, кое е по-различно? Изказа? Извинете, от региона в който живея е.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Две календарни години, кое е по-различно? Изказа? Извинете, от региона в който живея е.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
sok1 написа:jenshen73 написа:Две календарни години, кое е по-различно? Изказа? Извинете, от региона в който живея е.Steliyan's Life!
Коментар
-
Здравейте! Гледам, че отдавна не е писано по темата, но понеже моят въпрос е свързан с изтекла гражданска отговорност, го поствам тук, надявам се някой да успее да го види и да ми помогне.Преди 3 дни ме спряха на софийското околовръстно и ми съставиха акт заради изтекла застраховка "Гражданска отговорност". Бях пропуснал да платя последната вноска по застраховката и се оказа, че съм карал около два месеца без гражданска Освен, че ми взеха контролния талон с точките, взеха ми шофьорската книжка, малкия талон на колата и ми лепнаха една голяма червена лепенка на предното стълко ’Спрян от движение’. Полицаите ми казаха, че ще мога да си получа книжката и талона на колата в КАТ-София, след като представя там полица със сключена валидна "Гражданска отговорност" в срок от три дни. А когато излезе наказателното постановление от акта (след около месец), да отида в МВР София област(понеже книжката ми е издадена от МВР-София обл.) да го платя и да си получа контролния талон. Дадоха ми общо три документа - акт, заповед за спиране от движение на МПС и заповед за изземане на шофьорската книжка. На последните два документа пише, че отпадат, когато шофьорът представи валидна гражданска отговорност за автомобила.Днес отидох в КАТ-София, предоставих копие от новата полица и копие от акта и ми казаха, че не мога да си взема талона и книжката от тях, понеже не съм ’техен шофьор’. Те щели да изпратят документите до МВР-София област до 10 работни дни, дадоха ми едно талонче, с което да си взема документите от там. На въпроса "След като вече съм предоставил валидна гражданска отговорност, автомобилът води ли се още ’спрян от движение’ и мога ли да шофирам без шофьорска книжка, само с акта, докато си взема документите от МВР-София обл." служителките заявиха, че не знаят Та въпросът ми е: някой знае ли дали мога да управлявам автомобила си в тези 10 работни дни, докато чакам документите ми да пристигнат в МВР София обл.?
Коментар
-
bouncy93 написа:Здравейте! Гледам, че отдавна не е писано по темата, но понеже моят въпрос е свързан с изтекла гражданска отговорност, го поствам тук, надявам се някой да успее да го види и да ми помогне.Преди 3 дни ме спряха на софийското околовръстно и ми съставиха акт заради изтекла застраховка "Гражданска отговорност". Бях пропуснал да платя последната вноска по застраховката и се оказа, че съм карал около два месеца без гражданска Освен, че ми взеха контролния талон с точките, взеха ми шофьорската книжка, малкия талон на колата и ми лепнаха една голяма червена лепенка на предното стълко ’Спрян от движение’. Полицаите ми казаха, че ще мога да си получа книжката и талона на колата в КАТ-София, след като представя там полица със сключена валидна "Гражданска отговорност" в срок от три дни. А когато излезе наказателното постановление от акта (след около месец), да отида в МВР София област(понеже книжката ми е издадена от МВР-София обл.) да го платя и да си получа контролния талон. Дадоха ми общо три документа - акт, заповед за спиране от движение на МПС и заповед за изземане на шофьорската книжка. На последните два документа пише, че отпадат, когато шофьорът представи валидна гражданска отговорност за автомобила.Днес отидох в КАТ-София, предоставих копие от новата полица и копие от акта и ми казаха, че не мога да си взема талона и книжката от тях, понеже не съм ’техен шофьор’. Те щели да изпратят документите до МВР-София област до 10 работни дни, дадоха ми едно талонче, с което да си взема документите от там. На въпроса "След като вече съм предоставил валидна гражданска отговорност, автомобилът води ли се още ’спрян от движение’ и мога ли да шофирам без шофьорска книжка, само с акта, докато си взема документите от МВР-София обл." служителките заявиха, че не знаят Та въпросът ми е: някой знае ли дали мога да управлявам автомобила си в тези 10 работни дни, докато чакам документите ми да пристигнат в МВР София обл.?Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Ами в началният си пост си написал, че са ти сложили стикер за спиране от движение.Не, принципно не може да се кара и от друг.На практика като са ти съставили акта на място дори не си имал право да се прибереш на самоход.Нито ти нито колата.Голяма разправия е, вече съм забравил колко голяма беше.Да не говоря ако се съобразявах с горните неща.П.С: Ебаси тъпият таблет... Или аз съм абориген с него...Едитнал съм ти поста без да разбера - Сори Esper
Коментар
-
Когато имаш ГО и колата не е спряна вече от движение, то тогава може да се управлява от друг.Но ми е интересно друго.По кои членове си глобен според АКТ-а?Предполагам 171/1/е, за да ти вземат книжката и по 171/2/в, за спиране на автомобила от движение. Така ли е?Защото ако е така, то нямат право да ти изземат книжката със съставянето на акта за установяване на административното нарушение, а трябва да ти я вземат след излизането на наказателното постановление.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар