Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за изтекла гражданска отговорност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    Платен данък за да минеш ГТП - еми не измислиха начин да си събират данъците и измислиха глупав закон.Зaобикаляне и на него ...
    Оооооооо, нашата фирма тука е измислила събирането на местните данъци - съдия изпълнител... Не плащай - и стой тя гледай - свят си се завива...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

jenshen73 написа:
      Ти по гръб не падаш май? Или викаш - много трудно да си сложа H1 лампите обратно и да ида на нормалния ГТП от където да изляза пак редовен срещу 40лв? Или мойта кола с хенон заслепява, но оная валвето дето е с огледала и набраздени фарове - сваля самолети, но насрещните не ги заслепява. Дръж се сериозно Чаве, нееднократно ти е доказвано, че тезите ти издишат винаги.
      И какво ще постигнеш с това като си върнеш старите Н1 докато минаваш ГТП и после връщаш репликата Е точно това е кокошкарската работа. Като искаш МПС с ксенон ми ходи си плати няколко К да ти монтират.Какво си мислиш, че ми е трудно да си монтирам и аз ксенон, работа за 10 минути, но имам съвест и не се успокоявам с това, че като е на лупа не заслепява.....

Коментар

Както казах - редовно си го плащам.Дали ми харесва или не е друг въпрос.И 2 винетки си купувам за двете коли и ГО и всичко,а насреща не виждам нищо.Значи аз мога да седя и да кихам пари на държавата,пък тя да ми казва е*и сe ... Щото като ида в началото на пролетта в сервиза и погледна кво има за смяна по окачването,никой не ме пита дали си плащам редовно данъка,а чисто и просто ми дават цена с труда.Също като нацелих дупка в града с 50 км/ч и ми заминаха 2 гуми с 2 лети джанти,след 500 метра след дупката ме спряха КАТ и думите като им показах джантите бяха - ’’Емиии научете ги тея дупки ве момче кой ти е виновен ...’’. Ама поне не ми писаха фиш за халогени.Както и да е.До сега плащах,от тук нататък почвам при всяка удобна възможност да заобикалям закона докато не видя поне малко промяна ! А нека съм тарикат в очите на другите.
        Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
        Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Esper написа:
          Четеш доста избирателно или се опитваш да докажеш, че хитрея и заблуждавам.Трябва да си или много наивен или адски добър да го прилагаш на човек, когото не познаваш.Нарушението с липсата на ГО не е опит за нищо а просто недоглеждане.Пише го още в първият пост.Нарушението за шофиране в нетрезво състояние също не беше опит.В един момент просто осъзнах, че започна да става практика.Санкцията беше закономерна най-малкото, защото това не беше изолиран случай.В единият случай имаше изводи и съответно решения, които са позитивни.И парите не бяха по-малко, вярвай ми.В този не намирам повод за нищо такова.Нито тенденция за това.Дотолкова, че дори на намирам сериозна причина да ходя да си взема СВИДЕТЕЛСТВОТО.А можех да го направя още на следващият ден...
          Нищо не чета избирателно...... не одобрявам след употреба на алкохол да се качи някой зад волана. Решил си да опиташ и няколко пъти си минал метър в един момент си изгорял. В момента си признаваш, че ще опиташ да караш и без СУМПС е какво остава да си мисли човек за ГО. Съвсем съзнателно си нарушаваш закона.
          Също като нацелих дупка в града с 50 км/ч и ми заминаха 2 гуми с 2 лети джанти
          Движение с несъобразена скорост......... Още една глупост

Коментар

chaveto написа:
            jenshen73 написа:
            Ти по гръб не падаш май? Или викаш - много трудно да си сложа H1 лампите обратно и да ида на нормалния ГТП от където да изляза пак редовен срещу 40лв? Или мойта кола с хенон заслепява, но оная валвето дето е с огледала и набраздени фарове - сваля самолети, но насрещните не ги заслепява. Дръж се сериозно Чаве, нееднократно ти е доказвано, че тезите ти издишат винаги.
            И какво ще постигнеш с това като си върнеш старите Н1 докато минаваш ГТП и после връщаш репликата Е точно това е кокошкарската работа. Като искаш МПС с ксенон ми ходи си плати няколко К да ти монтират.Какво си мислиш, че ми е трудно да си монтирам и аз ксенон, работа за 10 минути, но имам съвест и не се успокоявам с това, че като е на лупа не заслепява.....
            И защо смяташ, че оригиналния кит струва няколко хиляди за Мареа? Няколко хиляди струва кола с оригинален ксенон. Спрете се със сменшните съждения и цитати на неопределени цифри. Кокошкарска или не - докато полицая не изкара уред с който да установи кое по колата ми не е фабрично - аз съм фабричен. Да не казвам, че с 2 нови фара по 200лв. и най-обикновени H1 - фаровете стават като слънца...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

chaveto написа:
              ...Нищо не чета избирателно...... не одобрявам след употреба на алкохол да се качи някой зад волана. Решил си да опиташ и няколко пъти си минал метър в един момент си изгорял. В момента си признаваш, че ще опиташ да караш и без СУМПС е какво остава да си мисли човек за ГО. Съвсем съзнателно си нарушаваш закона.
              Ами значи не внимаваш.Аз също не одобрявам!Една ранна снежна сутрин спомените ми започнаха с това как шофирам от Смолян към Асеновград.Преди това - нищо... Не казвам, че съм супермен.Не може да живееш, разчитайки само на късмета си, щото както всеки консуматив и той свършва.Ето затова спрях и 5 години шофирам колкото мога без алкохол.Не защото закона ми е наложил санкция, която нямаше почти никакво отношение към това решение.Да, не спазих частта със забраната, така, както нямам никакво намерение да спазя и сега.И това не е тест... Просто животът си продължава така, както и до сега. Той няма да се промени заради забравена полица.
              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

За употреба на алкохол да не говорим. Мой познат, скоро ми показа изследване направено в София. Крайните резултати сочеха, че през светлата час на денонощието, около 30% са на "нещо" - кой мъртво пиян, кой друсан, кой на медицински препарати дето, трябва само да лежиш, защото ти се разказва играта на вестибуларния апарат и т.н. Та 30% от хората през светлата част на денонощието са на "нещо" и те са потенциални убиици. Нощно време, процента скача близо до 50%. Смятай, аз пеша как се оглеждам, камо ли като шофирам. Просто в момента не знаеш кой срещу теб шофира. Даже отскоро имам нова тактика, слизам от колата и им ръкопляскам Обаче те гледа с един крив кравешки поглед и продължава. :D Как да не обичаш шофирането в София

Коментар

jenshen73 написа:
                  И защо смяташ, че оригиналния кит струва няколко хиляди за Мареа? Няколко хиляди струва кола с оригинален ксенон. Спрете се със сменшните съждения и цитати на неопределени цифри. Кокошкарска или не - докато полицая не изкара уред с който да установи кое по колата ми не е фабрично - аз съм фабричен. Да не казвам, че с 2 нови фара по 200лв. и най-обикновени H1 - фаровете стават като слънца...
                  На Мареа не си заслужава да слагаш ори ксенон, той е по скъп от цялата. Ми звънни там където продават...... и попитай колко струва ори с монтажа. Какво да ти кажа, крушките започват от 150лв. Натам смятай сам, че останалите неща са в пъти по скъпи от крушките.
                  Esper написа:
                  chaveto написа:
                  ...Нищо не чета избирателно...... не одобрявам след употреба на алкохол да се качи някой зад волана. Решил си да опиташ и няколко пъти си минал метър в един момент си изгорял. В момента си признаваш, че ще опиташ да караш и без СУМПС е какво остава да си мисли човек за ГО. Съвсем съзнателно си нарушаваш закона.
                  Ами значи не внимаваш.Аз също не одобрявам!Една ранна снежна сутрин спомените ми започнаха с това как шофирам от Смолян към Асеновград.Преди това - нищо... Не казвам, че съм супермен.Не може да живееш, разчитайки само на късмета си, щото както всеки консуматив и той свършва.Ето затова спрях и 5 години шофирам колкото мога без алкохол.Не защото закона ми е наложил санкция, която нямаше почти никакво отношение към това решение.Да, не спазих частта със забраната, така, както нямам никакво намерение да спазя и сега.И това не е тест... Просто животът си продължава така, както и до сега. Той няма да се промени заради забравена полица.
                  Точно защото не си спазил забраната и затова не си си взел поука. Парите се изкарват, но неудобството от това 1 година например да не можеш да управляваш МПС е нещо съвсем различно. На мен в момента ако ми отнемат книжката и съм умрял. В най добрият случай 2 часа + няколко км. ходене за да отида на работа.

Коментар

chaveto написа:
                    Движение с несъобразена скорост......... Още една глупост
                    Предполагам разбираш че лично ти, в момента в който от първа отпуснеш леко съединителя и каквото и да стане всеки скапаняк може да ти пише че си бил с несъобразената скорост от 0.5 кмч......но тогава ти няма да изпитваш чувство на вина нали.......
                    Alfa 156 2.0 TS
                    Alfa 156 20VTurbo
                    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                    Locost TF1 3.0V6

Коментар

chaveto написа:
                      ...Точно защото не си спазил забраната и затова не си си взел поука. Парите се изкарват, но неудобството от това 1 година например да не можеш да управляваш МПС е нещо съвсем различно. На мен в момента ако ми отнемат книжката и съм умрял. В най добрият случай 2 часа + няколко км. ходене за да отида на работа.
                      Коя точно поука имаш предвид?Че не се шофира без документи ли?Ако тази имаш предвид - да, така е.

Коментар

При мен се случи подобно нещо.Бях се заблудил че всичко ми е наред , но на излизане от Ямбол ми се усмихнаха доста доволно 2ма катаджии :Д , та и на мен гражданската ми беше изтекла от 2-3 месеца някъде + поискаха ми задължителен преглед за който дори не разбрах за какво става дума.Следователно единия се позачуди и ми вика "Еми като гледам бързаш за някъде на стоп не спря гражданска 600-800 лева за прегледа около 100 лв. Направо трябва да те спирам от движение." Света ми се обърна :Д ...... та както и да е 20 минути ме пита какво да ме прави .... като направо си намекваше да му бутна някой лев но с тея нарушения едвали шях да се размина с 40-50 лв. ...... но за мой късмет си ги викнаха по спешност и си се прибрах към Пловдив със колата и пълен портфейл :D.

Коментар

Днес сколасах да отида до кат...Взех си скапаната тапия и видях, че е излязло наказателно постановление.Странно - бързичко е станало, около 25 дни.400лв без загуба на точки.Лелката на гишето каза, че... Имам срок от 1 месец за плащането и.След това можело пак да ми приберат книжката при проверка.Не че нещо... Обаче това по какъв закон е?Имам предвид някакъв нов начин да събират задължения ли е?Както и да е, предполагам ще ги платя тези дни.Иска ми се да си покарам и истинският мотор а без документи се налага да се движа само с ендурото.

Коментар

Ми... Платих ги.Пускането на колата в движение - 3лв в кат.Най-бруталният цинизъм беше, че вземайки си контролният талон лелката ми каза, да скокна до другото гише за да си възстановя точки - имал съм право?!?Нямаше молба, нито някакво допълнително плащане - от 19 сега имам пак 39!Това... Дори ме си спомням кога за последно е било така пълно талончето Всъщност може би такава е идеята на органа - получаваш разни бонусчета и се кефиш колко еФтино са те минали.Само 403.00лв назад - найс, а?Както и да е.403 рози на гробищата да получи този, който предложи това нещо като закон неговата мама...Гейм оувър!

Коментар

Esper написа:
                              Ми... Платих ги.Пускането на колата в движение - 3лв в кат.Най-бруталният цинизъм беше, че вземайки си контролният талон лелката ми каза, да скокна до другото гише за да си възстановя точки - имал съм право?!?Нямаше молба, нито някакво допълнително плащане - от 19 сега имам пак 39!Това... Дори ме си спомням кога за последно е било така пълно талончето Всъщност може би такава е идеята на органа - получаваш разни бонусчета и се кефиш колко еФтино са те минали.Само 403.00лв назад - найс, а?Както и да е.403 рози на гробищата да получи този, който предложи това нещо като закон неговата мама...Гейм оувър!
                              Колега, погледни го от добрата му страна. Възстановил си все едно 20 точки за тези пари и даже си на далавера май, защото можеш да възстановиш макс до 13 точки на година и то едва две години след последното нарушение. (за последното може и да греша)

Коментар

todorakiggg написа:
                                Колега, погледни го от добрата му страна. Възстановил си все едно 20 точки за тези пари и даже си на далавера май, защото можеш да възстановиш макс до 13 точки на година и то едва две години след последното нарушение. (за последното може и да греша)
                                Ако в две календарни години нямаш отнемани точки - можеш да си възставновиш липсващите в КАТ с молба. Става за секунди. На мен като ми отнемаха последно 4те точки - си възстанових 6 и след това ми отнеха точките. Сега май и аз съм останал с 19, но ще стискам дупе и догодина живот и здраве - ще си възстановя всичките на макс.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X