Нещо бъркаш техническата изправност с конструктивните изменения, ми се струва? Защо ги смесваш, като нямат нищо общо? А и преди време нали ни разясниха - на мен и на теб, в една тема за ксенони, че полицаите не били компетентни да казват дали съм с ксенон и дали фарът е за ксенон или халогенна лампа.
Така че относно кснеона - полицаите се "хващат за палците". И добре, че ме подсети: тъпо е да плащам за ГО за 23-те часа, в които не карам. Колата стои на паркинга и не е опасна за никой. Защо да плащам? Ти караш много повече от мен, както като време, така и като пробег, а плащаш същото. Защо е тая несправедлливост? Не съм ли ощетен? Ти не си ли облагодетелстван? ---------------jorko - толкова е таксата за технически преглед в Технотест, където се минава за да се узаконят конструктивни промени в автомобила. Такава е например промяната на заводски предписания тип светлини - от халогенни на ксенонови. А не могат да се узаконят, защото фарът не е проектиран за такива, нямат автоматично регулиране и нямат система за измиване. Може би покриват само изискването за форма и разпръскване на светлинния сноп. За спирането от движение - колегата да каже, той го твърди.
![Wink](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_wink.gif)
Коментар