Аз колата пък не я карам сутрин. Само следобед. Т.е. половината ден - стои като паметник. Трябва ли да плащам наполовина?chaveto, питаш защо да плащаш след като не караш. А защо да е "в движение" след като не караш? Спираш от движение и не плащаш.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за изтекла гражданска отговорност
Collapse
X
-
ogi28b написа:Аз колата пък не я карам сутрин. Само следобед. Т.е. половината ден - стои като паметник. Трябва ли да плащам наполовина?chaveto, питаш защо да плащаш след като не караш. А защо да е "в движение" след като не караш? Спираш от движение и не плащаш.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Аз съм на мнение, че ако да речем имам мотор или пък кабрио, което не карам по 2-3 месеца зимата, не би трябвало да плащам ГО, ако е изтекла. Ще я платя, като я подкарам. Друг е въпросът, че една голяма част от водачите не правят ГО, било защото не са забелязали, било поради някаква друга причина, поради което и законът е така написан. Да не говорим, че една от другите причини е, че сме поели ангажимент за определен процент сключени застраховки. За момента, ако не си вадя мпс-то от гаража не могат да ме глобят. Докато не могат и не улеснят спирането от движение, няма да плащам на застрахователя за този период.Иначе за съжаление полицаите не могат да разберат дали наистина сме забавили или нарочно не сме направили застраховка, поради което и подкрепям високите глоби за коли на пътя без ГО.
Коментар
-
vital написа:За момента, ако не си вадя мпс-то от гаража не могат да ме глобят. Докато не могат .....nikolce написа:Хора като не Ви харесва даден закон, пускате жалби, правите протести, гласувате за правилните хора и т.н. , докато въпросният закон не се смени. До тогава сте в нарушение. Толкова е простоAlfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Знам теорията, знам че и съм в нарушение. Ако ме глобят проблемът си е мой. Въпросът е, че за момента не го правят. Зимата ще му мисля, вече се оправи времето, имам застраховки всякакъв модел и си бръмча уикенда изряден Не бих си карал колата без каско, какво остава за гражданска...Съгласен с втората част на поста на ФЕРАРИСТ.Дълбоко се съмнявам, че някой от тези, които ще ме "осъдят" как съм в нарушение ще платят застраховката, ако им е изтекла, а колата седи в гараж със свален акумулатор и не се очертава 1-2месеца да се вади... Аз си платих първата зима, ама на втората ми стана ясно, че е напълно безсмислено. Просто едни пари(макар и малко) отиват при застраховател.
Коментар
-
jenshen73 написа:Пич, рехави са ти аргументите - пътния данък беше задължителен - независимо къде караш. А винетката при мен е задължителна и от как е излязла - всяка година си я купувам. От как имам кола карам с колан и на фарове - целогодишно. Ще се мериш нещо с мен ли? Имам едно МПС и си го поддържам. Ти като не можеш да си позволиш мотор - наеми си такъв с платена ГО. Айде, че ми кипна млякото от такива като теб.
Коментар
-
Проблемът от моята гледна точка е в размерът а не в наличието на санкция Единственото обяснение за такива астрономически санкции за толкова травиални неща се корпоративни интереси, пробутани със закон.Идеята на санкциите е да имат някакъв възпитателен ефект. Само че има една граница, което като се прескочи се постига точно обратният.Поне при мен е така и този случай няма да доведе до нищо градивно.Примерно преди години, когато ме стиснаха с алкохол аз самият успях да си направя необходимите изводи.Не, че за тези 8 месеца в които законът каза, че нямам право да шофирам аз съм спирал.Но от тогава алкохолът и шофирането са напълно разделени.Смятам това е важното.Изобщо законът в много по-голяма сила е склонен да взима отколкото да дава.Не зная защо на толкова малко хора им прави впечатление, че са по-скоро мачкани отколкото закриляни от обществото и съответните му закони.Няма начин да промениш това.Единственият начин е презкурин и заебин.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Закона не те мачка. Ако го спазваш няма от какво да се оплакваш, нали?Ето, той е направен да ме защитава. Имаш задължителна ГО, която не си платил. Ако я нямаш аз съм ощетеният, а не ти. Така, че за мен закона е закриля.Друг е въпроса, че винаги гледаме да го заобикаляме в ситуации, които са неизгодни.Примерно да караш над разрешената скорост. Всички го правим. Нарушаваме закона. Но ако караш в разрешената от закона скорост, не си ощетен. Напротив. Дори е добре. Примерно ще харчиш по-малко гориво. Съответно и пари ти дава закона косвено, ако го спазваш, примерно. :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ето, той е направен да ме защитава. Имаш задължителна ГО, която не си платил. Ако я нямаш аз съм ощетеният, а не ти. Така, че за мен закона е закриля.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:BO написа:Ето, той е направен да ме защитава. Имаш задължителна ГО, която не си платил. Ако я нямаш аз съм ощетеният, а не ти. Така, че за мен закона е закриля.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:... А ми е много интересно ако ме блъснеш без ГО, а аз съм случайно с кола за около 250к лева, дали ще си толкова подготвен да ми я платиш веднага. ...I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Влизаме тук в един хипотетични спорове, а по едно време се обмисляше ГО да е за водача, а не за МПС. И тук възроптаха тия, които имат една кола и я карат трима човека. Аз съм по-склонен ГО да е за мен, а не за колата, но аз съм един с една кола. И според мен си е справедливо ГО да е за водача, щото нали той е гражданин с отговорност. По този начин се качваш на коя да е от десетте коли и имаш само една ГО. Но пак опира въпроса за тия дето са трима с една кола... Мненията са много по темата - също като дупетата - всеки има поне едноSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BO написа:Закона не те мачка. Ако го спазваш няма от какво да се оплакваш, нали?Ето, той е направен да ме защитава. Имаш задължителна ГО, която не си платил. Ако я нямаш аз съм ощетеният, а не ти.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
u_bo
ФЕРАРИСТ написа:Когато законът е прекаран само и единствено за пари, той не защитава теб, а пълни нечий джобове с твойте пари......щото ако аз не си плащам ГО за кола дето не карам, няма как да ощетя никой, освен тия за който/чийто ИНТЕРЕС/ е прекаран закона...........
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар