Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за изтекла гражданска отговорност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе, че се забравя се забравя...Взех си полицата няколко дни преди да ми изтече новата и цяла седмица не се сетих да залепя новия стикер и да сменя картончето...На кабриото 3месеца не направих гражданска...

Коментар

ogi28b написа:
      Ама какво ми обяснявате теории колко време няма да карате, и дали е блокирал двигателя? Казах ви - ако щете си закопайте колата, претопете я, разпродайте я на части, каквото искате правете. Но докато се води на отчет - ГО е задължителна. Кой ще хукне да те търси ли? Не са решили да хукнат да глобяват за това - не са глобили никой. Но в момента в който решат, или си свържат системите, така че да могат направо електронна глоба да ти пратят - директно си получаваш глобата, а ти после ходи обяснявай, че си я държал в гаража, че ти е блокирал двигателят и че ти трябват 5 месеца да го оправиш. Като ти трябват 5 месеца - снемаш от отчет, ремонтираш и после отново я записваш. kiselo - това не е нарушение, за което трябва да те спрат на пътя. Могат дори да ти почукат на вратата и да ти кажат: "Здравей, Филипе, ГО защо не си сключил?! Акт за нарушение на член 259 от КЗ Разбираш ли сега, колега tomazo, за чий му е да прави ГО, ако не кара 2 години? Който не кара две години - спира колата от движение. Уточнявам - ако колата не е спряна от движение, а не ако не е снета от отчет. Май имаше някаква разлика. Застраховките на моторите не се правят за 6 месеца. Пише го в споменатия КЗ. Застраховката ГО се прави за една година. Ама я първо прочетете как стоят нещата, тогава пишете в темата: Кодекс за застраховането
      Нали се сещаш, че понеже този закон не е правилен...... затова не се съставят актове. В момента в който решат да го използват и знаеш ли колко народ ще писне. Карам си мотоциклета 4-5 месеца в годината и ще им плащам ГО за цяла, защо.На всичкото отгоре една застраховка за мотоциклет е като за самолет

Коментар

chavetoМного правилно и правиш.Така е редно и честно.Доста се отклонихме от темата предлагам да коментираме по нея.
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

jenshen73 написа:
          Общо взето според юриста ми ако са те "заснели", че караш без ГО и разбира се са го регистрирали като нарушение си в рецидив, който рецидив сам занеш колко пари струва като АКТ. Ако не са те заснели, съответно отбелязали - 400-600лв. и съответната обеца
          Мерси. Не звучи добре. Вярно не съм ходил към майна таун но и не е ясно колко камери още има.Нищо не плащам в близките няколко месеца. После ще решавам.
          vital написа:
          Абе, че се забравя се забравя...Взех си полицата няколко дни преди да ми изтече новата и цяла седмица не се сетих да залепя новия стикер и да сменя картончето...На кабриото 3месеца не направих гражданска...
          Ами късмет. До момента до който не се случи нещо такова.Тогава започват едни такива екзистенциални въпроси като това колко точно са 600лв.От една страна това са парите, за които майка ми работи 2 месеца и малко.От друга аз трябва да ги платя щото с престъпна небрежност съм объркал предвидимостта в доходите на частно застрахователно дружество.
          chaveto написа:
          ...Нали се сещаш, че понеже този закон не е правилен...
          Хъх, нали не мислиш, че щото е неправилен и милицията затова не го прилага?Ами при мен е обратното - аз толкова време карам колата.Не вярвам този довод да основателен ако обжалвам акта и го приложа като аргумент...Даже и сега направих ГО за цяла година. На колата, която карам няма и 4 месеца.Но на закона му е през оная работа.Естествена реакция е и моята тежка венерическа болест по негов адрес.То не, че съм болен от сега но това е на път направо да ме пенсионира и по болест, до живот
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

ogi28b написа:
            Ама какво ми обяснявате теории колко време няма да карате, и дали е блокирал двигателя? Казах ви - ако щете си закопайте колата, претопете я, разпродайте я на части, каквото искате правете. Но докато се води на отчет - ГО е задължителна. Кой ще хукне да те търси ли? Не са решили да хукнат да глобяват за това - не са глобили никой. Но в момента в който решат, или си свържат системите, така че да могат направо електронна глоба да ти пратят - директно си получаваш глобата, а ти после ходи обяснявай, че си я държал в гаража, че ти е блокирал двигателят и че ти трябват 5 месеца да го оправиш. Като ти трябват 5 месеца - снемаш от отчет, ремонтираш и после отново я записваш. kiselo - това не е нарушение, за което трябва да те спрат на пътя. Могат дори да ти почукат на вратата и да ти кажат: "Здравей, Филипе, ГО защо не си сключил?! Акт за нарушение на член 259 от КЗ Разбираш ли сега, колега tomazo, за чий му е да прави ГО, ако не кара 2 години? Който не кара две години - спира колата от движение. Уточнявам - ако колата не е спряна от движение, а не ако не е снета от отчет. Май имаше някаква разлика. Застраховките на моторите не се правят за 6 месеца. Пише го в споменатия КЗ. Застраховката ГО се прави за една година. Ама я първо прочетете как стоят нещата, тогава пишете в темата: Кодекс за застраховането
            Преди началото на зимата реших да спра колата от движение. За 2-3 минути пред компютъра и готово. След една седмица парите от застраховката и данъка бяха приведени в банковата ми сметка. Дано и в Булгаристан системата да заработи , като в Швеция скоро.
            SEAT Leon Cupra 300
            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Хъх, нали не мислиш, че щото е неправилен и милицията затова не го прилага?Ами при мен е обратното - аз толкова време карам колата.Не вярвам този довод да основателен ако обжалвам акта и го приложа като аргумент...Даже и сега направих ГО за цяла година. На колата, която карам няма и 4 месеца.Но на закона му е през оная работа.Естествена реакция е и моята тежка венерическа болест по негов адрес.То не, че съм болен от сега но това е на път направо да ме пенсионира и по болест, до живот Mr. Green
              Милицията го прилага когато си управляваш МПС без ГО. Не е редно нещо да стои 7месеца в гаража завито и консервирано и да му плащам ГО от 200лв.Закона е написан в полза на застрахователя и разни други фондове..., той не защитава интересите на водачите.Преди мен го написаха как става, но тогава няма да си пълнят гушите.Иначе за без ГО още по високи трябва да бъдат глобите, но при положение, че не задължават когато не си караш МПС да му правиш.

Коментар

Трябва, трябва!Аз предлагам при първо нарушение 10000 евро акт от които поне 5000 да трябва да се депозират доброволно от всеки, които има книжка.Ма няма "аз днес преди обед няма да карам

Коментар

@Esper: Бъзикаш се ти мощно, но не дай си Гойко в един прекрасен момент да те блъсне някой дето е забравил да си плати ГО на време и ти да трябва да лежиш едни 3-5-6 месеца в болница, като колегата МЕМО примерно. Е тогава ще разбереш смисъла от навременното плащане на ГО. Както и колегите с моторетки по-горе...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Така е, на всеки му е скъпо, всеки мисли, че е неправилно, докато не опре ножа о кокала. Така е и с осигуровките, с данъци, с ГО, с всичко. Докато не ти е на главата - вижда ти се скъпо, не виждаш смисъл, ама като си от другата страна - започва да ти се вижда обратното. Нема се пуашите.

Коментар

Не дай Боже никому не се случват ПТП та.След последната случка с ПТП на приятелка която беше ударена от водач без ГО,без ГТП,с алкохол в кръвта,зарязал автомобила и избягал от мястото на ПТП. Се убедих ,че гаранционният фонд плаща повече и от самите застрахователи. На момата и изплатиха 1970 лв за този удар.Вярно ,че я мотаха девет месеца,но си заслужаваше чакането и нервите.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

ГО си правя само заради факта че заради липсата и куките имат твърде много възможности на пътя, като между тях е тая да вземат книжката на място......иначе тва е един скапан лист хартия, дето при нашата система застрахователя мое да прай квот си иска.....Ся някой мое да каже ми на мен ми дадоха едиколко си, друг също може да се обади, обаче както и преди съм го споменавал, жената всеки месец пише по 4-5 експертизи на ищци драйвери на който застрахователите са показали среден пръст........и говорим за напълно законно сключени полици, и говорим за тежки телесни повреди, говорим за смърт, говорим за големи суми........Тва че на тоя или оня му изплатили 1 или 2 бона е капка в морето за тях, след като са спестили едни сто двеста бона от 7-8 човека на който е разбит живота от катастрофа и след това за капак са тръгнали и по съдилища щото системата за контрол е скапана.......Да правят вятър с уста, аз правя ГО само на кола която имам намерение да карам, който иска мое да се опита да ме глоби или да ме накара да си направя ГО за кола дето ми стои на трупчета.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Той колегата точно това и казва - Гаранционният фонд плаща по-добре от застрахователите. А иначе едва ли някой сключва ГО заради отговорност, а не по задължение. Тя и затова се нарича "задължителна".
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

jenshen73 написа:
                            @Esper: Бъзикаш се ти мощно, но не дай си Гойко в един прекрасен момент да те блъсне някой дето е забравил да си плати ГО на време и ти да трябва да лежиш едни 3-5-6 месеца в болница, като колегата МЕМО примерно. Е тогава ще разбереш смисъла от навременното плащане на ГО. Както и колегите с моторетки по-горе...
                            За какво навременно плащане говориш за нещо което не се движи. Защо да му плащаш след като не го караш. Искаш ли от утре и винетката да стане задължителна да няма за един ден, седмица....... задължителна за цялата година, голяма работа, че не напускаш града...Това си е чист узаконен рекетНо понеже повечето водачи в БГ са кокошкари....... купуват си МПС което след това не могат да поддържат...... затова един забравил да си плати ГО. Друг забравил да мине ГТП, не си сменил гумите защото няма да има за бензин...... затова сме на това дередже. Повечето застрахователи известяват. Пускат СМС или се обаждт по телефона...... още повече живеем във време когато не е нужно с камък и чертички да си отбележиш нещо на дървото в двора за да се сетиш.........

Коментар

chaveto написа:
                              jenshen73 написа:
                              За какво навременно плащане говориш за нещо което не се движи. Защо да му плащаш след като не го караш. Искаш ли от утре и винетката да стане задължителна да няма за един ден, седмица....... задължителна за цялата година, голяма работа, че не напускаш града...Това си е чист узаконен рекетНо понеже повечето водачи в БГ са кокошкари....... купуват си МПС което след това не могат да поддържат...... затова един забравил да си плати ГО. Друг забравил да мине ГТП, не си сменил гумите защото няма да има за бензин...... затова сме на това дередже. Повечето застрахователи известяват. Пускат СМС или се обаждт по телефона...... още повече живеем във време когато не е нужно с камък и чертички да си отбележиш нещо на дървото в двора за да се сетиш.........
                              Пич, рехави са ти аргументите - пътния данък беше задължителен - независимо къде караш. А винетката при мен е задължителна и от как е излязла - всяка година си я купувам. От как имам кола карам с колан и на фарове - целогодишно. Ще се мериш нещо с мен ли? Имам едно МПС и си го поддържам. Ти като не можеш да си позволиш мотор - наеми си такъв с платена ГО. Айде, че ми кипна млякото от такива като теб.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

chaveto написа:
                                ...
                                Ми ето, можеш да дадеш своят принос за подобряване на дереджето като си плащаш без мрънкане данъка на маторя.Той вярно не е малък, особено ако го ползваш за разходки до кафето и то само ако времето е подходящо...Ама друго си е да го платиш по мъжки.Навреме, целият и дори за времето, което не го караш. Колкото и много да е т’ва

Коментар

Working...
                                X