Здравейте на всички и да ви разкажа какво видях с очите си и изпитах вчера.С колега караме Ситроен Дизел на преглед няма проблем с малко повечко работене на място минава.Следва Рено 19 с бензинов мотор и то на преглед,но преди него една Брава с 1,412В мотор я връщат два пъти и не може да покрие показателите на газоанализатора и да премине успешно.Качвам аз реното и същата работа нямало катализатор и ламбда сондата и тя била за смяна.Отивам на друго място за проба същата работа.И какво става в крайна сметка така са ги затегнали тия по пунктовете че няма минаване на преглед а да не говорим за соц возилата.Ако някой може да даде инфо за цени на катализатори и дали дизелите са със катализатор или филтър за твърди частици защото от пунктовете казват че дизелите минават по лесно на преглед отколкото бензините.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Одисеята годишен преглед
Collapse
X
-
При мен пък един идиот 20 минути ми оглежда колата, седя в канала 5 минути и зяпа... и накрая ми вика задната лявата гума е по-износена от лявата. Направи ми се на интересен, че не му нося и големият талон и ми взе накрая 30лв. за прегледа. Не ми се заяждаше, а пък и не исках да си развалям настроението. Просто следващият път няма да ходя до нас на преглед за по-лесно, а на проверено място макар и на другия край на София.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
преглед
и аз ходих до един където прави преглед да го питам какво гледа имаше един Форд Сиера дизел и много пушеше и мина за учудване мое беше че имаше много тестове за газ и шум и много други техники дори нещо слагаше да мери отгоре на двигателя много интересно и всичко се записваше на компютър тестов лист и то дистанционно .може би на различни места е различно .това казваха и колеги негови от други гаражи че се минавало трудно .
Коментар
-
Ми аз в един друг пост казах че без катализатор трудно се минава преглед ама тогава ми казаха че колата ми не е в ред и ако това стане с тях ще минели на газ и нали газта е екологично чисто гориво нямало да имат проблем. Да ама не както казваше един журналист ако тестера е от ро новите просто минаването ще е трудно без познат.И не се лъжете по катализатори за 150-200 лв и с тях шанса да минете преглед е малък -личен опит.HONDA I-VTEC
Коментар
-
...а пък на мен вчера какво ми се случи Карам я мойта на преглед. Всичко ток - мина. Качвам се в колата и гледам ръчната спирачка - отдолу една гумаичка изкочила отгоре (зверски издърпана беше). Тръгвам аз и колата ляга назад. Блокирала ми беше лявата задна гума. Днес ми обясниха какво е станало - от натягането на ръчната едната челюст е останала до първото натискане на спирачката и когато съм натиснал спирачката цилиндърчето е отишло подяволите. Та го смених днес...Та онзи лольо дето ми беше на прегледа ми прецака спирачката (добре че я оправиха днес) и освен това си бях залепил една преливаща лента сенник с много зор, та успя и нея да ми я прецака гада... Направо съм бесен от вчера!FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
На мен пък един гад като влезе в колата и вече с двата крака на спирачката, и след известно пънене ми спука едната тръбичка, направо откачих ама си се прибрах на ръчна и смених тръбичките ама всичките и след това минах, след един месец и баща ми отива там и познайте и неговите спирачки изкъртил тъпака.....ама той не мълчи като мен и вдигнал един голям панаир и след два дена го питам как е мина ли преглед и познайте на друго място без проблеми....просто по тези места има много селяни и некадърници дето свикнали с лади и москвичи и натискат драскат цапат....просто незнам ама са некадърници повечетоСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
еми и аз така се успокоявах ама......много нерви ми образува този човечец, а че има некадърници по тези места има, а по сервизите да не говорим п.с.как е малкото човече..... расте ли,..... кога ще те поздравяваме...СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
аз пък отивам на преглед с един приятел и оня пич на прегледа още от далече пита : имаш ли катализатор ,и пича вика ами нямам и човека от прегледа вика аааааааа иди другаде тогава че ние още нямаме няква си програма да лъжем компютъра че всичко е ОК и двамата ами добре и си тръгнахме отиваме на друго място и всичко ОК макар и без катализатор става въпрос за БМВ Е30 което по принцип трябва да си има такъв ,така че има и готини пичове на прегледите :DTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Аз ще ви кажа, че само си просят рушветче навярно, щото минах GAS PRUFUNG и взех EURO2 сертификат в Германия, (50 евро още) преди да я купя - и щото Брадвата загряла го покрива и с резонаторното гърне. Лично гледах какво ли не замериха (при колко обороти ква температура...) - и после сам съм рязъл до него меката връзка да надникна и установя, че то това не бил катализатор ами снаждащ заглушител останал от предни подмени ... чоже да мине различно загряла след дълго каране на друг пункт!
Коментар
-
е как така друг се качва в колата? аз колкото пъти съм ходил, само аз съм си в колата. Тази година, минах по другия начин. Беше ми ясно че с тез газ тъпотии няма да мога да мина, щото съм без катализатор. Затова с познат директно ми дадоха талончето и ми лепнаха стикера на стъклото и така. Въобще не сме се занимавали да гледат и мерят нещо - дет се вика само по документи мина прегледа на колата. Та той ми разправяше че в техния град лъжат яко компютрите, защото просто никой няма да мине с тези изисквания. Каза че досега 2-3 души са върнали. И то те са били с някакви фрапиращи проблеми. Примерно единия бил без заден джам на колата Иначе аз когато си правя нещо по спирачките и после задължително ходя да ми ги тестват (мисля че 5 лв струва) и си знам в какво състояние ми е колата. Затова вече не мисля да ходя по нормалния начин на тези прегледи.Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
buXus написа:ксерокопие от големия талон + 50 лв и до 2 дни ви се носи талончето с прегледа + лепенкатаили поне така съм чувал че правят (повече инфо само на ЛС)Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар