Колеги, преместихме се да живеем за известен период в Полша и ни се догледа БГ телевизия. То и саламурено сирене с лютеница ни се дояде, но това е друга тема. :D Та за телевизията. Абонат съм на Виваком и при преместването си взех само приемника с картата с мен. Вивакомската чиния оставих в България, защото на балкона на апартамента, който взехме във Варшава, има монтирана такава от предишен наемател. Е правих безброй опити да намеря Интелсат 12, но не става и не става. От специализиран сайт взех посоката, в която да търся сателита, както и градусите за нивелацията, но резултатът е нулев. На ТВ-то не се появява и една чертичка по скалата за сила на сигнала. Посоката на сателита според мен я докарвам чрез компаса на телефона. Нивелацията може би ми куца, защото на чинията няма градусова маркировка, но пробвах всички възможни положения между 10 и 40 градуса (на мен ми трябват 27).Изводите от моята активност са следните:1. Подчертана нефелност от моя страната по отношение на настройка на сателит.2. Неработещo око на заварената чиния. Има ли начин да проверя дали работи? Може би стария собственик затова е изоставил чинията. То и всичките пластмаси по нея са напукани след N на брой години влияние на атмосферните условия.3. Ако отчасти съм засякъл сигнал, не би ли трябвало да се появи някоя чертичка поне за бог да прости на скалата на телевизора?4. Възможна ли е несъвместимост между приемника на Виваком и тукашната чиния? Самите настройки на приемника са си фабрични и тях не съм пипал.Ще се радвам някой ако има идеи, да ги сподели.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за сат. чиния в чужбина
Collapse
X
-
Re: Помощ за сат. чиния в чужбина
dannybo написа:Колеги, преместихме се да живеем за известен период в Полша и ни се догледа БГ телевизия. То и саламурено сирене с лютеница ни се дояде, но това е друга тема. :D Та за телевизията. Абонат съм на Виваком и при преместването си взех само приемника с картата с мен. Вивакомската чиния оставих в България, защото на балкона на апартамента, който взехме във Варшава, има монтирана такава от предишен наемател. Е правих безброй опити да намеря Интелсат 12, но не става и не става. От специализиран сайт взех посоката, в която да търся сателита, както и градусите за нивелацията, но резултатът е нулев. На ТВ-то не се появява и една чертичка по скалата за сила на сигнала. Посоката на сателита според мен я докарвам чрез компаса на телефона. Нивелацията може би ми куца, защото на чинията няма градусова маркировка, но пробвах всички възможни положения между 10 и 40 градуса (на мен ми трябват 27).Изводите от моята активност са следните:1. Подчертана нефелност от моя страната по отношение на настройка на сателит.2. Неработещo око на заварената чиния. Има ли начин да проверя дали работи? Може би стария собственик затова е изоставил чинията. То и всичките пластмаси по нея са напукани след N на брой години влияние на атмосферните условия.3. Ако отчасти съм засякъл сигнал, не би ли трябвало да се появи някоя чертичка поне за бог да прости на скалата на телевизора?4. Възможна ли е несъвместимост между приемника на Виваком и тукашната чиния? Самите настройки на приемника са си фабрични и тях не съм пипал.Ще се радвам някой ако има идеи, да ги сподели.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
-
Мдааа, в патова ситуация съм. Няма как да разбера дали има несъвместимост с окото, дали то не е изгоряло или нещо не правя както трябва. Поне, докато не си донеса за проба от България чинията на Виваком, когато си ходя с колата. Но това ще е чак през май.Направи ми на мен впечатление, че заварената чиния доста зле изглежда, ама защо не си взех моята....Боята по планките пада на големи люспи, пластмасата на окото е доста нацепена и пука при стягане като на разпад. Явно чинията си е доста стара и затова предишният собственик я е зарязал.Който не е мислил навреме, сега вечерно време няма да гледа ТВ, а ще чете литературапреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Признавам си, че нищо не разбирам от сателитна телевизия, но простата логика подсказва, че ако се намираш в София и данните за сателита са едни, то в Полша те ще бъдат съвсем други, нали го гледаш под друг ъгъл, а с данните за София няма да "видиш" нищо. Това трябва да е взето предвид в този специализиран сайт, но все пак да кажа. ================================================== ====================На "S"-a бе, на Ес-а е Я-то ================================================== ====================А на фонетична е над Ес-а, вляво, латинското Q:
Коментар
-
ogi28b написа:Признавам си, че нищо не разбирам от сателитна телевизия, но простата логика подсказва, че ако се намираш в София и данните за сателита са едни, то в Полша те ще бъдат съвсем други, нали го гледаш под друг ъгъл, а с данните за София няма да "видиш" нищо. Това трябва да е взето предвид в този специализиран сайт, но все пак да кажа.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Предполагам, че за посока и градуси си гледал ТУК. Виж и тук. По горе ти предложиха да си качиш на телефона програмка за андроид. Аз лично ползвам dishpointer-pro-1.6.1. Инсталираш -> стартираш -> дигаш тела към небето в желаната посока -> центрираш кръстчето върху желания сателит (ако го няма от настройките си го вкарваш) -> това ти е посоката и наклона на чинията И виждаш дали имаш някакво препятствие пред чинията (дърво, блок и т.н.). Изписва и на колко градуса да завъртиш конвертора (LNB) гледайки го зад чинията.Ако са ти здрави кабела и конвертора, настройваш по следния начин:1. Завърташ LNB-то гледайки го зад чинията. За Варшава го дават около ... LNB Skew [?]: -17.5° ... София е LNB Skew [?]: -21.8°2. Настройваш горе-долу елевацията. За Варшава го дават около ... Elevation: 26.2° ... София е Elevation: 36.0° . Чинията трябва да е почти вертикално 3. Бавно започваш да въртиш на ляво на дясно около посоката която ти дава http://www.dishpointer.com 4. Ако се появи сигнал търсиш максимума и стягаш.5. После настройваш елевацията като пак търсиш максимума.6. На края хващаш конвертора и го завърташ леко като пак търсиш максимума.7. Катинарчето на вивакомския приемник заключи ли се -> гледаш ТВ Успех
Коментар
-
2
Мисля че ще му е малко трудно с Вивакомският приемник да настройва . До колкото си спомням на определено време сам излизаше от сигнал индикатора в менюто . Около 10-на сек мисля беше времето без сигнал. Това при наличие на сигнал . Когато има сигнал макар и много слаб скалата си стои . Ако е Булсатски приемник там е много лесно , сигнал индикатора не изчезва и може да се води по проценти , след като настрои антената и по FEC??? може да се убеди че е на точният спътник . В общи линии това , пиши ще помагаме . :DFiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
-
Re: 2
cveiba написа:Мисля че ще му е малко трудно с Вивакомският приемник да настройва . До колкото си спомням на определено време сам излизаше от сигнал индикатора в менюто . Около 10-на сек мисля беше времето без сигнал. Това при наличие на сигнал . Когато има сигнал макар и много слаб скалата си стои . Ако е Булсатски приемник там е много лесно , сигнал индикатора не изчезва и може да се води по проценти , след като настрои антената и по FEC??? може да се убеди че е на точният спътник . В общи линии това , пиши ще помагаме . :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар