Колеги, преместихме се да живеем за известен период в Полша и ни се догледа БГ телевизия. То и саламурено сирене с лютеница ни се дояде, но това е друга тема. :D Та за телевизията. Абонат съм на Виваком и при преместването си взех само приемника с картата с мен. Вивакомската чиния оставих в България, защото на балкона на апартамента, който взехме във Варшава, има монтирана такава от предишен наемател. Е правих безброй опити да намеря Интелсат 12, но не става и не става. От специализиран сайт взех посоката, в която да търся сателита, както и градусите за нивелацията, но резултатът е нулев. На ТВ-то не се появява и една чертичка по скалата за сила на сигнала. Посоката на сателита според мен я докарвам чрез компаса на телефона. Нивелацията може би ми куца, защото на чинията няма градусова маркировка, но пробвах всички възможни положения между 10 и 40 градуса (на мен ми трябват 27).Изводите от моята активност са следните:1. Подчертана нефелност от моя страната по отношение на настройка на сателит.2. Неработещo око на заварената чиния. Има ли начин да проверя дали работи? Може би стария собственик затова е изоставил чинията. То и всичките пластмаси по нея са напукани след N на брой години влияние на атмосферните условия.3. Ако отчасти съм засякъл сигнал, не би ли трябвало да се появи някоя чертичка поне за бог да прости на скалата на телевизора?4. Възможна ли е несъвместимост между приемника на Виваком и тукашната чиния? Самите настройки на приемника са си фабрични и тях не съм пипал.Ще се радвам някой ако има идеи, да ги сподели.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар