Колеги, има ли значение каква кафемашина с капсули ще купя? На мен всички ми изглеждат еднакви, но засега клоня към нещо такова, и то единствено заради топлата вода отстрани http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ересува ме: Капсулите стандартни ли са, че на някои машини пише НЕСКАФЕ и да не би да трябва само капсули на НЕСКАФЕ да се купуват за тях. Има ли такива екстри, като крема диск при нормалните машини за еспресо, които е хубаво да присъстват?Пука ли му на кафето дали машината е 1000 или 1500 W?Нещо друго важно.Препоръчани марки.Благодаря предварително на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся съвет за кафемашина с капсули
Collapse
X
-
На нас ни подариха подобна машина преди година, "Зелмер" - има приставка за капсули и за обикновено кафе - бързо и лесно се обслужва загрява за около 20-30 секунди. Това е може би най-удобния тип машини за домашна употреба. Имам опит и с такава която мели и прави кафе, но се оказа проблемен датчика за дозиране и като се скапе почва само да мели без да спира. При тези се мие само решетчицата и се обслужват много лесно.Относно крем шайбите - има и по-евтини, но по принцип са си скъпи. Иначе са супер, особено за гости.Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
-
Re: Кафе
kluchar написа:Ако правиш повече кафе вземи от фирмата без пари машинаAктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Кафемашината е "привързана" към един вид капсули. Тъй че не избирай кафемашина а модел капсули щото машина купуваш веднъж.Гледам че вече има качествени кафе автомати които работят с кафе на зърна на много прилични цени - около 500-600 леваЗависи колко често ще правиш кафе.Наистина има фирми които срещу договор ще ти дадат машина но както знаем на света няма нищо безплатно - пак ще си я платиш с надценката на капсулите.
Коментар
-
Re: Търся съвет за кафемашина с капсули
slonikon написа:Капсулите стандартни ли са...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Много благодаря за информацията!Машината всъщност е за подарък. Ама май ще размисля, заради привързването към определена марка кафе. Човекът е роден изследовател и невъзможността да пробва всичко на пазара, преди да избере най-доброто за себе си, буквално ще го побърка Yellow_Flash_Colorz_PDT_01 Ако може колегата D. Stanev да каже модела на тая комбинираната "Зелмер", че не успявам да я намеря в нет-а. Изглежда ми най-смисления вариант ама не знам дали ни е в бюджета.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Колега аз си взех кафеавтомат, който е комбиниран за кафе на зърна и с мляно такова.Внесена е от Швейцария и е втора ръка, защото ми се видяха множко 700-800 лева за нова от ниския клас.Има много хубави реставрирани машини, така че ако нямаш предразсъдъци на тази тема смело купувай.Аз вече трети месец съм очарован от това
Коментар
-
На мен ми подариха Долче Густо - мислех, че само ще седи за украса, защото нескафе не харесвам и не пия, обаче кафето и останалите напитки са много добри - харесва ми и препоръчвам, ако мислиш, че 60 ст за кафе или напитките с 1 капсула и 1.20 за капучино или тези с 2 капсули не е много - вземи си - все пак машината е доста евтина, на промоции пада до 130 лева.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Колегата доколкото разбрах търси машина за подарък. От тази гледна точка машина втора употреба не е удачна, макар това да е най-доброто решение. Най-добрият вариант е машина с ръкохватка. Предимството е ,че може да работи с мляно кафе и падчета. Имаш пълна независимост от към избор на кафе. Цена за добър модел нова е около 180 лева. Препоръчвам филипс - саеко, като човек сменил 5 машинки за кафе.п.с. Машини Юра (от снимката по-горе) също са много добри!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
колегата тихо се мрази от един час насам, щото преди половин година не се сети за варианта с втората употреба за себе си. Да питам при падчетата има ли избор, че в МЕТРО видях само три чешита, а на нескафе капсулите са 9 някъде. Целият зор за тия капсули е, че кафето вътре не изветрява и всеки път е като току що смляно. При падчетата как е? На мен на картинката ми изглежда като някаква марля, която едва ли запазва аромата кой знае колко.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар