Здравейте,колеги,Другата седмица четвъртък или петък ми предстои да ходя към София, като ще имам работа по министерствата.Общо взето няма как да дойда с рейс, защото е възможно да закъснея, ако има задръстванияТръгва в 6 и му дават около 2 часа и 20мин път.... последно съм ползвал много отдавна и не помня доколко точно е това, но предполагам към 8-15-8:30 ще има задръствания.Понеже не обичам нещо дълги пътувания с влак реших да дойда с колата и да я оставя на паркинга на метрото на станция "Цариградско шосе", като оттам се придвижа с метрото до станция "Седрика".Дотук добре, но първо никога не съм ползвал паркинга и не съм наясно колко се заплаща( четох,че първите 2 часа за клиенти на метрото били безплатни, а после по 50ст./час, но дали е така..).Не зная и въобще къде е този паркинг, гледам го на картата, но...Второ...ако цъфна да чакам влак в интервала между 7:30- 8:10 примерно ще мине ли такъв? Колко време ще му отнеме да стигне до Сердика?Рових се из сайта на метрото, но не виждам точни разписания, има някакви минути, но въобще не се ориентирам по тях.Та така, колеги от София, помагайте с малко акъл, че да се надяна с колата на жълтите павета и да плашам по 2лв./час за неясно колко време ( може и да се позабавя, изпит ще е ) ми излиза соленко.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче за метрото в София
Collapse
X
-
кола
Зависи къде ще ходиш и дали до там има метро Иначе има влакчета през малки интервали но до центъра е сигурно 15 минути Може да е оставиш и горе някъде ако не ти се дават пари например МЕТРО магазина Ако не се ориентираш ела на 5 те Кьоешата аз ще те закарам където трябва а колата ще оставим тук няма кой да е пипа
-
Паркинга на метрото е точно пред Експо-центъра, има някаква мижава табела.Но по-добрия вариант за теб е да влезеш в двора (и паркинга) на Метро и да си оставиш колата там за колкото време искаш - безплатно. Ще трябва обаче някъде да направиш обратен, щото Метро ти се пада от ляво.Метрото няма точни часове, влаковете са доста начесто. Никога не съм чакал повече от 4-5 минути за влак.Пътуването до Сердика ще отнеме около 20-30 минути от Цариградско.
Коментар
-
Колега, влакчета в този интервал има на всеки 6 до 8 минути. Като идваш - може да направиш така, както казва Имортал-а, но влизането за метро е малко особено от северното платно на Цариградско. Има два начина: (1) - Идвайки от Пловдив, след втория светофар в София, който е на разклона за Горубляне (наляво) и Дружба 2 (надясно), караш още около 500 метра. Подминаваш Практикер, той остава зад теб вдясно. Вдясно има отбивка, тръгваш по нея, и тя те отвежда до кръстовище, на което ако продължиш направо - се връщаш горе на Цариградско, а наляво - минаваш под самото Цариградско. Минаваш отдолу му, и веднага след него стигаш до Т-образно кръстовище. Завиваш надясно и все едно се движиш пак от Пловдив към София, в същата посока, но Цариградско е вдясно от теб. Караш 100-200 метра и стигаш до едно място, на което знак те задължава да завиеш наляво. Това е входът на паркинга на Метро. Разгледай много внимателно ТОЗИ ЛИНК. Това е метод (1).===============(2) - Идвайки от Пловдив, след втория светофар в София, който е на разклона за Горубляне (наляво) и Дружба 2 (надясно), караш още около 2.5 - 3 километра направо. Карайки, ще видиш отляво да подминаваш Метро, а отдясно Интер Експото. Стигаш до един пътен възел тип детелина, ти си отгоре. Отдясно има ОМВ. Веднага след ОМВ-то започва детелината. По нея преминаваш от северното в южното платно. То си е като детелина на магистрала, нищо особено няма. Та вече в южното платно започваш да се връщаш към Пловдив, едва ли не. След около 1 - 1.5 км гледаш вдясно и трябва да видиш табела за Метро. Има и отбивка, по която влизаш в локалното. След като вече си в него - лесно ще влезеш в паркинга на Метро. Влиза се от второто КПП, първото е изход. Разгледай много внимателно ТОЗИ ЛИНК. Това е метод (2).===============Ключар, имам клавиатура с работещо Я, искаш ли да ти е подаря?
Коментар
-
Много са лесни и двата начина за влизане, ама за мен, щото съм го правил стотици пъти. Дори и да питаш някой - всеки ще те насочи, всеки го знае участъка. А станцията - погледни снимките от линковете. На запад от паркинга има една продълговата сграда със син покрив. Точно пред нея е входът на станцията. Вижда се от паркинга. Абе няма начин да сбъркаш, а и има хора, не си в планината. Ще питаш някой и ще те насочат.
Коментар
-
Начко, няма да съм в София другата седмица, иначе можеше да те посрешна на ОМВ на цариградско и да оставим колата пред моя блок, от там до Метростанцията на Младост 3 е една цигара време, ако някой от района да те посрешне и да остави колата близо до тях ще е по добре от паркинга на МЕТРО и на Метро-то. Един познат обясняваше че от магазина редовно разкарвали колите от паркинга ако много се напълни.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ами... от паркинга на метрото няма как да ги разкарат.Освен това не ми се иска да ангажирам когото и да било, защото още нямам точен ден, не зная и точно в колко часа ще пристигна, не ми е удобно просто.Ако от Метро вдигат коли, ще търся паркинга на станцията да паркирам там.Входът за него от коя страна е? Откъм експо-центъра ли?Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
Засега не ги разкарават, но и това ще стане. Макар че по-скоро някоя сутрин ще включат отново бариерите вместо да вдигат колите. Кофти реклама е второто. В часовия диапазон, в който ще пристигне колегата ще има празни места и на мястото на бившата автокъща, пред продълговатата сграда със син покрив и точно зад изходите на метрото от страната на МЕТРО. За да се възползваш трябва да минеш по вариант две и да влезеш в паркинга веднага след вторият изход от метрото - тоя с ескалатора. Там засега е разграден двор с обява "Дава се под наем".Все пак аз, ако съм на изпит, бих ползвал легалния начин, за да не се притеснявам за колата, когато трябва да мисля за други неща. за 2-3 лв. просто не си струва нервите.Та за него: караш си по Цариградско и след като минеш ПО моста, ПОД който би минал при вариант едно на оги28б, държиш вдясно (пази се от идващите изпод моста) и като подминеш ТОЙОТА и след това една сграда с вид на шанца за ски скокове влизаш в локалното на експоцентъра и там вляво е входа за метрото - снимка 3. http://wikimapia.org/16170688/bg/%D0...BD%D0%B3Ако подминеш входа за локалното, продължаваш почти докрая по вариант 2 и преди да стигнеш МЕТРО, отново в локалното има същия вход от другата страна:Вижда се и сградата, която прилича на ски шанца. Така изглежда и откъм Пловдив.Ако и тоя вход за локалното го подминеш можеш да слезеш под моста, като при Вариант едно, но в обратната посока и да повториш упражнението.ВАЖНО: Трябва да кажеш на касата на метрото, че ползваш паркинга, иначе ще си платиш по левче на час. Мисля, че на излизане на касата ти издават/заверяват пропуска, с който да си излезеш от паркинга по намалената тарифа, но ти питай още на влизане. Как точно става ще проверя днес, ако се сетя.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
И аз силно препоръчвам този вариант, паркингът е толкова евтин, че и за цял ден си заслужава да е там колата. Аз ако съм управител в Метро - отдавна да съм измислил начин да печеля от тези, които паркират. Все пак това е частна тяхна собственост, а не обществен безплатен паркинг. А хората масово злоупотребяват с това. Много се дразня като отида някъде - паркингът да е пълен, а там да няма никой. Конкретен пример: паркингът на банка ПИБ в Дружба 1 (Европа). Има около 10 места, винаги са заети, а в банковия салон няма кой да те напсува.
Коментар
-
Добре де няма ли някой в района на Младост 1А или Младост3 да посрешне колегата и да го насочи към метрото, а и колата ще стой пред блока му, без да се плаща паркинг и без да е притеснително за Начко, сутрин места за паркиране бол. С удоволствие аз бих го направил но няма да съм в София 10 дни.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар