Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за метрото в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Това не го мислете въобще колеги, ще спра на паркинга на метрото и така.Мисля, че се ориентирах как да стигна до там, няма да е ужасно трудно май.Изключително съм благодарен за изчерпателните упътвания Хвала на такива люде!Пък и наистина за 2-3лв. не е проблем, на фона на 35+/- за пътни Не е като на дивата синя зона, да ме разорят П.П. Дам, разгледах пак картата и после със Street View се ориентирах точно къде е входа.Вътре като вляза плащането как става? Няма да е мъртвило и да няма кои да попитам предполагам, ама като съм почнал да ви разпитвам, да взема да отида обучен ))
    Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Коментар

Аз мислех да ти предложа услуга да приютим колата ти на служебния паркинг на Димитър Пешев №4. Аз там работя и съм през целия ден там от 8 до 5. Пък да те метна с моята Фиатка до метрото горе, на връщане - обратното,но както ти решиш.Иначе, както и колегите ти казаха, влакчетата са на 8-10 минути и стигат до Сердика за 15-тина минути. ПРОВЕРЕНА ИНФОРМАЦИЯ. Влизането в паркинга е лесно. Има бариера и до нея автомат. Спираш, натискаш бутон и излиза картонче. ПАЗИ ГО.На излизане даваш картончето на касиер, за да отчете времето и да платиш или би трябвало да има автомати за плащане. Като на летището. Пъхаш картончето, изписва ти сума, пускаш монети или банкноти и ти връща картончето. И имаш определено време да напуснеш паркинга. на летището е 20 мин. За да съм на 100% обективен, трябва да призная, че на този точно паркинг съм влизал два пъти. Първият път беше все още безплатно, а вторият само оставих пътник и си излязох. Не съм плащал досега. Да не те подведа нещо. Но така трябва да е. Като на летището.Успех на изпита.ПП. Ако имаш притеснения я за колата, я за паркинга е валидна офертата от началото на поста ми. Пиши ЛС. Няма проблеми.
      Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
      Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
      Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

проучих. за да ползваш намалението трябва да имаш поне две пътувания с метрото за времето на паркиране. трябват ти двата билета от пътуванията и талончето издадено от бариерата на паркинга. процедурата е следната:след като паркираш на буферния паркинг, отиваш на касата за билети и казваш, че ползваш паркинга. ще ти дадат различен билет от стандартния. той няма баркод и се минава през входа за детски колички. с него се возиш в едната посока. на връщане си купуваш съвсем нормален билет, без да се обясняваш на касата за билети. може и от автомат. като слезеш на цариградско шосе отиваш на касата с двата билета и талона (картончето), който сутринта ти е дала бариерата на влизане в паркинга. лелята ги взема, казва ти какви пари дължиш и ти маркира талона за бариерата, след което си вземаш талона и излизаш, като от всеки паркинг с бариера.това е. днес за 3:36 часа платих 1 лв.п.с. билетите за едно пътуване с метрото струват 1 левче и се купуват непосредствено преди самото пътуване. не можеш да си вземеш два билета от касата сутринта, че да си имаш.още малко непроверено инфо по въпроса (източник: касиерката на метростанцията):ако ползвате електронна карта с предварително заредени пари в нея, си се возите на метрото без да се обаждате на касата. като се върнете на станцията с буферния паркинг, отивате на билетната каса с картата и талона от бариерата. там прочитат картата на четец и ако докладва 2+ пътувания ви заверяват талона по намалената тарифа.ще съм благодарен, ако някой каже как стои въпроса с месечните карти - за метрото и за цялата градска мрежа, че там е дълга и широка, а днес нямах повече време да разпитвам.
        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ееее, колега slonikon, ти направи пробно пътуване за да събереш инфо ли? Евала. Е това е съ форумска подкрепа. Инфото ти е много ценно. Аз съм пътувал два пъти с метрото. Първият път от Университета до КАТ, за да регистрирам колата на дъщерята. Вторият път бях гид и нямаше как.Чест и почитания.

Коментар

не. по принцип имах път надолу. но и на мен ми беше интересно каква е системата, пък 2 лв. кво му плащаш на това полезно знание. иначе и аз, като всички останали, ползвам паркинга на МЕТРО, но като си за един ден в чужд град са различни нещата и поне на мен ми е по-добре да играя на сигурно.ще допълня още малко инфо в горния пост, което събрах за един колега. не съм го проверявал на практика.
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Ееее, колега slonikon , много ти благодаря - жесток си Обяснението ти е най-точното възможно.Мнооого ти благодаря

Коментар

Колеги, свърших днес работата и взех изпита Паркирането става точно както е описано по-горе. На мен ми взеха 1,50лв. за от към 7:25-30 до 11 и малко, като си поисках специален билет на касата и после си платих пак там с талона за паркинг, първия билет и обратния билет.Отново благодаря много на всички колеги за упътванията

Коментар

Браво, колега, поздрави за изпита. По какво беше той? (В една тема ако няма , не е никаква тема!)

Коментар

Поздравления за изпита. Това е най-важното.А темата беше полезна за мен. Научих нови неща.

Коментар

ogi28b написа:
                      Браво, колега, поздрави за изпита. По какво беше той? (В една тема ако няма , не е никаква тема!)
                      Юридическа правоспособност Трудното тепърва предстои май май

Коментар

Working...
                      X